گزارش عصر شنبه روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا حاکیست؛ محمود قاسمنژاد در جلسه ستاد گرامیداشت هفته وقف، با بیان اینکه وقف در کشور ما پیشینه درخشانی دارد، افزود: افراد خیر و نیک اندیش در جهت رسیدگی به امور عام المنفعه، حمایت از محرومان و نیز موضوعات معنوی و اجتماعی قسمتی از اموال و دارایی خود را وقف میکنند که این سنت حسنه کماکان بین مردم رواج دارد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با اشاره به اینکه فرهنگ وقف باید همچون گذشته بین مردم ترویج شود، گفت: وقف اموال از سوی مسلمانان در طول تاریخ نقش مهمی در حیات جوامع اسلامی در عرصههای مختلف ایفا کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با احیای موقوفات و گسترش فرهنگ وقف نگرش مردم و مسئولان به وقف ارتقاء پیدا کرده و باید هر ساله بر دامنه تأثیرگذاری فرهنگ وقف بر جامعه افزوده شود.
وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب که باید از طریق تشویق مردم به وقف و اجرای صحیح آن، حق واقف در مورد موقوفه را بیش از پیش در جامعه ترویج دهیم، اظهار داشت: عرصههای متعددی باتوجه به نیاز امروز جامعه و منافع عمومی از جمله پزشکی، علم و آموزش، کمک به ساخت مسکن محرومین، کمک برای ازدواج افراد نیازمند، کمک به بیماران صعب العلاج برای وقف وجود دارد که این کارها منشاء خدمات فراوان در حوزههای مختلف میشود.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اظهار داشت: با توجه به شرایط روز نیازسنجی جامعه نسبت به موضوع وقف یکی از الزاماتی است که باید به درستی مدیریت و فرهنگ سازی شود تا واقفان به سمت آن ترغیب شوند.
قاسم نژاد اظهار داشت: براساس سخنان بزرگان دین اسلام وقف صدقه جاریهای است که آثار اجتماعی و اقتصادی آن در نبود شخص واقف نیز استمرار دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان نیز با تاکید بر اینکه علیرغم تلاش های فراوان موضوع وقف هنوز به درستی و کامل در جوامع اسلامی تبیین نشده گفت: استفاده از ابزار هنر در توسعه وقف برای رفع مشکلات جامع به شکل هدفمند تر امری الزامی است.
حجت الاسلام ستار علیزاده وقف را میراثی فطری سبز برای حفظ ارزش های دینی و قرآنی دانست و افزود: وقف تمدن ساز ، فرهنگ ساز، معرف هویت دینی و تلاقی عقل و دین و ثروت در غالب بسته فرهنگی نورانی با محتوای همه خوبی هاست.
وی اظهار داشت: حفظ، حراست و تثبیت مالکیت موقوفات، بقاع متبرکه و قرآن سه رسالت مهم اوقاف و امور خیریه است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت حفاظ، قرآن آموزان زیر نظر ۳۳۰ مربی در ۳۶۱ کلاس قرآنی و یک مرکز حفظ مجازی قرآن در استان در حال فراگیری هستند.
وی تشکیل ۲۰ انجمن یاوران وقف، برگزاری ۲۳۰ خیمه معرفت، اعزام ۹۵۰ روحانی بومی و غیر بومی برای نشر معارف اسلامی و قرآنی به بقاع متبرکه، اجرای یک هزار و ۱۷۰ عنوان برنامه در سطح بقاع متبرکه استان، بهره مندی دو هزار نفر از عواید تجهیزات دارو و درمان، کمک به ایتام، مساعدت به ۲۰ موسسه خیریه، آزاد سازی سه زندانی، کمک به ۳۵۰ هیات عزاداری حسینی در قالب طرح شمیم حسینی را از جمله اقدامات اوقاف و امور خیریه گیلان در طی یک سال گذشته عنوان کرد.
استان گیلان دارای ۹۴۱ بقعه متبرکه و ۲۳ هزار و ۹۰۲ رقبه است.
چهارم تا سیزدهم آبان ماه، دهه وقف نام گرفته است.