به گزارش خبرنگار ایرنا شهردار آستارا روز چهارشنبه در این آئین تجلیل گفت: بندر آستارا از چهره ها و نامداران بزرگی نظیر اکسیر برخوردار است و آنها نقش مهمی در تحولات فرهنگی و ادبی استان گیلان و حتی کشور دارند.
جواد معیتی افزود: ما مسئولان باید از ظرفیت چهره های علمی، فرهنگی و ورزشی این شهرستان به عنوان سرمایه های بی بدیل اجتماعی، در مسیر توسعه همه جانبه استفاده کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر آستارا هم گفت: چهره های ماندگار این شهر باید به عنوان الگو برای نسل جوان معرفی شوند و در این راستا تجلیل از مقام آنها ضروری است.
فرهاد محسنی افزود: در شورای اسلامی آستارا نامگذاری خیابانی به نام اکسیر تصویب شده است و با همکاری شهرداری عملیاتی خواهد شد.
عیسی پاشاپور رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی در آستارا هم اظهار کرد: اکسیر به دلیل جریان سازی در حوزه ادبیات معاصر، نه تنها در این شهرستان بلکه در سطح ایران شناخته شده است.
وی افزود: تدریس استادان و تحقیق دانشجویان ادبیات فارسی در باب سبک شعر ابداعی آقای اکسیر، باعث افتخار آستارا و گیلان است و باید قدر چنین شخصیت هایی در زمان حیات آنها دانسته شود.
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به تازگی از اعطای نشان درجه یک هنری از سوی وزارتخانه متبوع به اکسیر خبر داده است و این گواهینامه که گفته می شود معادل مدرک دکتری است، از سوی شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور بر اساس تجربه و فعالیت تخصصی و حرفهای به هنرمندان، شاعران و نویسندگان اعطا می شود.
تاکنون هفت هنرمند گیلانی در رشته های سینما، تئاتر، موسیقی، شعر و خوشنویسی موفق به دریافت نشان درجه یک هنری شده اند و اکسیر پس از م.موید - بنیانگذار شعر معنوی - دومین شاعر گیلانی دریافت کننده این نشان است.
اکبر اکسیر متولد ۱۳۳۲ در آستارا -شاعر، آموزگار بازنشسته زبان و ادبیات فارسی، گرافیست، طنزپرداز معاصر ایرانی و صاحب نظریه شعر فرانو است و مجموعه شعرهای در سوگ سپیداران، بفرمایید بنشینید صندلی عزیز، زنبورهای عسل دیابت گرفتهاند، پسته لال سکوت دندان شکن است، ملخهای حاصلخیز، مالاریا، ما کو تا اونا شیم و من هارا شورا هارا از آثار اوست.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
۷۱۰۵ / ۷۱۲۴