به گزارش خبرنگار ایرنا، ارسلان زارع روز سه شنبه در بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر در دانشگاه گیلان در رشت افزود: اگر چه دریای کاسپین به عنوان یکی از موهبت های الهی موجب نزدیکی ملت‌ ها شده اما اکوسیستم شکننده این دریای با ارزش، با فعالیت‌ های انسانی کنترل نشده، تحت فشار قرار دارد.

نماینده عالی دولت در استان گیلان، دریای کاسپین را دریای صلح و دوستی عنوان و اظهار داشت: کشورهای حاشیه دریای کاسپین، از اشتراکات فرهنگی بسیاری برخوردارند و بیگانگان را در آن راهی نیست.

وی در ادامه سخنانش دیپلماسی علمی را مقدمه‌ ای برای دیپلماسی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دانست و خاطر نشان کرد: متخصصان و اندیشمندان استان‌ های ساحلی دریای‌ کاسپین نه تنها در برقراری ارتباطات علمی می‌توانند نقش‌آفرینی کنند، بلکه قادرند زمینه لازم برای برقراری ارتباط بین سازمان‌ ها و نهادهای اجرایی استان‌ های ساحلی را نیز فراهم آورند.

وی با اشاره به برگزاری بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر طی امروز و فردا در دانشگاه گیلان اضافه کرد:  مصوبات و دستاوردهای ۲۱ اجلاس گذشته، نشانگر اینست که نگاه دوستانه و مبتنی بر توجه به اشتراکات و سوابق فرهنگی، تاریخی و توانمندی‌ های علمی و فناوری کشورهای حاشیه دریای کاسپین منجر به ایجاد همکاری‌ های علمی بین‌المللی مفیدی بین دانشگاه‌ها، پارک‌ های علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی این کشورها شده است.

استاندار گیلان برگزاری این نشست ­ها را فرصتی برای شناخت بهتر از امکانات و قابلیت‌ های کشورهای عضو این اتحادیه و برنامه‌ریزی در مسیر همکاری‌ های مشترک آینده دانست و اظهار داشت: آنچه این مجموعه را دور هم جمع کرده، مسائل علمی مشترک بین کشورهای منطقه دریای کاسپین است.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به برخورداری گیلان از موهبت‌ های الهی بی‌ شمار به عنوان سرسبزترین استان کشور بیان داشت: گیلان از نظر استراتژیک امکان برقراری ارتباط با چهار کشور و استان‌ های ساحلی‌ آنها را دارد، بنادر شمال ایران و به خصوص منطقه آزاد انزلی، فرصت‌ طلایی برای برقراری ارتباط با کشورهای شمالی را فراهم آورده است.

وی با بیان این که وجود دانشگاه‌ ها و مراکز پژوهشی متعدد در گیلان و تحصیل بیش از یکصد هزار دانشجو در این استان پشتوانه مناسبی برای توسعه ارتباطات علمی منطقه‌ای است، اضافه کرد:  به یقین در دیگر دانشگاه های ساحلی کشورهای دریای خزر نیز امکانات بسیار زیادی وجود دارد که می‌تواند عامل مهمی برای بسط و توسعه همکاری‌های بین دانشگاهی باشد.

نماینده عالی دولت در گیلان اظهار داشت: این استان در کنار ظرفیت های علمی، از نظر موقعیت‌ های اقتصادی نیز شرایط خوبی دارد که در بخش گردشگری به عنوان مهمترین فرصت‌های موجود می تواند پذیرای سرمایه‌گذاران و گردشگران کشورهای حاشیه دریای‌کاسپین باشد.

وی وجود برندهای معتبر و کالاهای صادراتی را از مزیت‌های اقتصادی گیلان عنوان و خاطر نشان کرد: در بخش درمان نیز استان گیلان دارای بیمارستان ها و مراکز درمانی پیشرفته ای است که سالانه پذیرای بیماران بسیاری از کشورهای همسایه است.

زراع برخورداری گیلان از راه‌ های ترانزیتی را مزیتی مناسب برای تجارت دانست و تصریح کرد: با توجه به وجود منطقه آزاد ، گمرک و بندر در شهرستان های انزلی و آستارا و سرمایه‌گذاری‌های بالای انجام شده در این مناطق سالانه حجم بالایی از کالاهای استان گیلان صادر می‌شود که سهم بسزایی در توسعه تجارت در حاشیه دریای کاسپین داشته و حجم تبادلات تجاری نشان از اهمیت وجود این بنادر دارد.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه جنبش علمی و فرهنگی جدیدی در جمهوری اسلامی ایران در حال شکل‌ گیری است، اظهار داشت: ما در حال رقم زدن فصل جدیدی از حیات تاریخی ایران هستیم؛ دوره‌ای که با وجود همه تنگناها و مشکلات متعدد، نشان‌دهنده شکوفایی و رشد ایران، بخصوص در عرصه‌های مختلف علمی و دانشگاهی است.

استاندار گیلان با اشاره به این که در مسیر رشد و شکوفایی علمی و دانشگاهی هنوز در آغاز راه هستیم، خاطر نشان کرد: در این مسیر پرفراز و نشیب برای رسیدن به قله‌های افتخار، علاوه بر توجه به خود، به همکاری‌های بین‌المللی به ویژه با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی علمی کشورهای حاشیه دریای کاسپین نیازمندیم.

وی در خاتمه اظهار امیدواری کرد تا همکاری‌ های بین دانشگاه‌ ها و مراکز پژوهشی عضو اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر ، بیش از پیش، گسترش یابد و اعضای این اتحادیه گام‌ های محکمتری در جهت تعاملات علمی بین‌المللی بردارند.

بیست و دومین اجلاس دو روزه اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر امروز (سه شنبه) در دانشگاه گیلان گشایش یافت. به گزارش خبرنگار ایرنا، این اجلاس با هدف تقویت روابط بین دانشگاه های عضو اتحادیه و توسعه فعالیت های بین دانشگاهی با حضور رئیسان و معاونان بیش از ۳۰ عضو اتحادیه از کشورهای فدراسیون روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ایران گشایش یافت. از میان دانشگاه های خارجی شرکت کننده در این اجلاس می توان به دانشگاه های دولتی آستراخان، داغستان، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه معماری و مهندسی آستراخان، دانشگاه دولتی کالمیک، فنی آستراخان از فدراسیون روسیه، دانشگاه های آکتائو و نفت و گاز آتیرائواز کشور قزاقستان و دانشگاه دولتی باکو از کشور آذربایجان اشاره کرد.

همزمان با این اجلاس اولین همایش بین المللی محیط زیست دریای خزر و توسعه پایدار با محورهای نقش همکاری بین المللی بر توسعه پایدار دریای خزر، تغییرات اقلیم و تنوع زیستی، راهبردهای کاهش آلودگی، مدیریت زیست محیطی سواحل و نقش فرهنگ، اقتصاد و آموزش بر توسعه پایدار دریای خزر گشایش یافت.

۷۲۸۶/۲۰۰۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.