سرپرست روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان روز شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این نوجوان ساکن شهرستان آستارا در گیلان که بیست و هشتم ماه جاری بر اثر تصادف دچار مرگ مغزی شده بود، با رضایت خانواده اش برای اهدای عضو از این استان به بیمارستان امام خمینی تهران منتقل شد.
مازیار محمدی اظهار داشت: قلب، کبد دو کلیه و پانکراس این نوجوان گیلانی در مرکز فراهم آوری بیمارستان امام خمینی تهران برداشته و به بیماران نیازمند پیوند زده شد.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون خانواده ۱۳ بیمار دچار مرگ مغزی در استان گیلان برای اهدا عضو عزیزشان اقدام کردند.
اعلام رضایت برای اهدای اعضاء از سال ۱۳۸۷ در گیلان انجام شد؛ باربد چمن زیبای ، کودک چهارساله اولین اهدا کننده عضو در این استان است که با رضایت خانواده کلیه اش به مردی ۴۲ ساله پیوند زده شد.
هر فرد مرگ مغزی در صورتی که خانواده اش خیلی زود برای اهداء عضو رضایت دهد، می تواند جان هشت تا ۵۳ نفر را نجات دهد، بر اساس آمارها، هر ۱۰ دقیقه یک نفر به فهرست انتظار برای پیوند عضو اضافه می شود، هر دو ساعت یک نفر به خاطر نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می دهد.
کلیه ها، قلب ، کبد، پانکراس، روده، ریه ها، استخوان، مغز استخوان و برخی بافت های بدن از جمله پوست و قرنیه چشم ، تاندون، غضروف و دریچه قلب از پیوندهای متداول است.
قانون پیوند اعضاء ، فروردین ۱۳۷۹ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، بر اساس این قانون اعضای بیماران فوت شده یا بیمارانی که مرگ مغزی آنها آشکار و مسلم شده را می توان به شرط وصیت بیمار یا موافقت ولی دم برای پیوند به بیمارانی که ادامه حیاتشان به پیوند عضو بستگی دارد، استفاده کرد.
۷۲۸۶ /6030