شهرود امیرانتخابی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این بنای متعلق به دوره قاجار، خوشبختانه به طور کامل در تملک اداره کل استان قرار گرفته است و برنامه ریزی اداره کل برای ترمیم این بنا با توجه به شدت آسیب های وارده، در مرحله اول، اجرای یک پروژه مرمتی جامع برای این بناست وسپس درطرح احیاء نیز به عنوان ساختمان اداری نمایندگی اداره کل (طبقه همکف) و موزه میراث فرهنگی شهرستان سیاهکل (طبقه اول) تعریف خواهد شد.  
وی افزود : خانه سرهنگ عضدی یا قِزِل خانم در دو طبقه با  زیربنای ۴۰۰ مترمربع به عنوان تنها خانه تاریخی شهرستان سیاهکل به شماره ۱۵۲۲۳ در سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و در سال های گذشته ، مورد مرمت های جزئی قرار گرفته است. 
وی یادآور شد: در حال حاضر استان گیلان دارای هفت بافت تاریخی شهری و چهار بافت تاریخی روستایی است که تحت حفاظت این اداره کل قرار دارد و در داخل هر کدام از این بافت ها، ده ها بنای تاریخی قرار گرفته که نیازمند مرمت اضطراری است. 
امیرانتخابی خاطرنشان کرد:  قرارگیری گیلان در نوار ساحلی و بالا بودن رطوبت و بارندگی های مداوم از عوامل مهم تخریب و فرسودگی سریعترِ بناهای تاریخی استان است که به موجب آن بناهای مذکور هر چند سال نیازمند مرمتِ دوباره می باشند.
وی یادآور شد: این اداره کل برای صیانت از آثار تاریخی و حفاظت و بهره برداری مناسب از ابنیه تاریخی  دراختیار دستگاه های دولتی ، رایزنی های لازم را با استاندار ، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی ، دیوان محاسبات و غیره  بعمل آورده تا وضعیت و چگونگی مرمت و بهره برداری از بناهای تاریخی بطور کامل مشخص شود.
گیلان با برخورداری از سه هزار اثر تاریخی شناسایی شده و بیش از یک هزار و ۸۰ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور، به نوعی جزو استان های دارای بیشترین تراکم و تعداد اثر تاریخی کشور محسوب می شود .
 ۱۸۸۱ /6030

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.