به گزارش خبرنگار ایرنا، ارسلان زارع روز چهارشنبه در همایش تجلیل از تعاونی های برتر استان در رشت افزود: طبق اصل ۴۴ قانون اساسی؛ نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی با برنامهریزی منظم و صریح استوار است و آنچه در تجربیات موفق جهانی و حتی در کشور و استان خودمان نشان داده، نقش آفرینی بخش های خصوصی و از آن مهمتر تعاونی ها در رونق اقتصادی است.
وی تعاونی ها را بسترساز اشتغال آفرینی در جامعه عنوان و تصریح کرد: تعاونی ها از لحاظ اقتصادی به عدالت و از حیث فرهنگی بـه ارزش های اخلاقـی توجه دارند و در عین حال از انضباطی داوطلبانـه برخوردارند و باید به عنـوان یکی از جدی ترین راهکارهای توسعه پایدار کشور مور توجه قرار گیرند و آیه شریفه " تعاونوا علی البرّ و التّقوی" در همین راستا تفسیر می شود.
وی افزود: شرایط امروز کشور متاثر از تحولات جهانی و بد عهدی هایی که در تاریخ بین الملل هیچ سابقه ای از آن نمیتوان یافت، مولفه هایی برای رونق اقتصاد و اشتغال معرفی کرده که تعاون در آن اهمیتی جدی دارد ضمن اینکه هم در برنامه های توسعه و هم در سند چشم انداز ۲۰ ساله، برای این بخش تکالیفی معین شده است.
زارع خاطر نشان کرد: مزیت های طبیعی و همچنین موقعیت استراتژیکی گیلان، بسترساز نقش آفرینی بیشتر تعاونی ها برای رونق صادرات و کمک استان به اقتصاد ملی از یکسو و توسعه فعالیت های تولیدی منحصر گیلان بویژه در حوزه شیلات اعم از فعالیت های صیادی و پرورش ماهی از سوی دیگر است.
وی اضافه کرد : طرح ملی اشتغال روستایی نیز از ابعاد مختلف قابل توجه است؛ در کنار ایجاد فرصت های شغلی، زمینه ساز خلاقیت و کارآفرینی بوده و همچنین شرایط ماندگاری در روستاها را بیشتر از قبل آماده می کند و در کنار این موارد مهم، محصول و برند هر منطقه را تولید می کند که می تواند و باید در درازمدت، به عرصه رقابت وارد شود.
وی در برگرفتن گستره وسیعی از اشتغالزایی در روستا ها را از دیگر مزیت های تعاونی های روستایی خواند و گفت: از روستاها تا شهرهای بزرگ، از خیابان و مزرعه و کارگاه کوچک و بزرگ صنعتی تا درون خانه فعالیت دارند و همچنین ظرفیت کمی مغفول مانده اما موثر بانوان توانمند را نیز مورد توجه دارند.
به گفته زارع؛ سال گذشته صادرات ۳۲ میلیون دلاری از طریق شرکت های تعاونی استان انجام شده که به نسبت سال ۹۶ ، ۸۰ درصد افزایش داشته و این روند باید در سال جاری نیز مسیر رو به رشد خود را بپیماید و به میزان بیش از ۵۰ میلیون دلار برسد.
وی خاطر نشان کرد: طبق راهبرد کلان ترسیم شده از سوی رهبر معظم انقلاب و نیز تأکید رئیس جمهوری؛ اقتصاد مقاومتی راهگشای بسیاری از تنگناهای کنونی کشور است و شرکت های تعاونی محمل بروز و ظهور این برنامه استراتژیک هستند.
استاندار گیلان تاکید کرد: تعاونی ها باید برای بهبود جایگاه گیلان در حوزه اشتغال نیز نقش آفرین بوده و با توسعه کارآفرینی از جمله کارآفرینی اجتماعی، بخش غیردولتی را در اقتصاد کشور مشارکت داده و توسعه مبتنی بر دانایی را با ایجاد و گسترش پارک ها و مراکز رشد علم و فنآوری با مشارکت تشکل های تعاونی، ایجاد و توسعه بانک اطلاعات کارآفرینی در بخش تعاون و مواردی از این قبیل محقق سازند.
وی تعاونی های توسعه و عمران شهرستان ها را نیز ظرفیت قانونی مناسبی دانست و گفت: برای تحرک بخشی اقتصاد محلی و مشارکت در اجرای پروژه های عمرانی دولت بدون تشریفات تعاونی های توسعه و عمران تشکیل می شوند که در گیلان تاکنون در پنج شهرستان تشکیل شده و باید تا پایان سال جاری، دو برابر شوند.
در پایان این مراسم از تعاونی های برتر استان تجلیل شد.
۷۲۹۶/۲۰۰۷