به گزارش خبرنگار ایرنا، ساحل نشینان خزر و گردشگران پس از تفریح و شنا در آب های آن، رد پای زباله را بر پیکر ساحل به یادگار می گذارند و این زشت ترین تصویر در کرانه خزر، نظرها را جلب می کند.
مریم توشه از دوستداران طبیعت، عصر دوشنبه در حاشیه جمع آوری زباله به خبرنگار ایرنا گفت: حفاظت و نگهداری دریا از وظایف جامعه بشری به خصوص ساکنان پنج کشور حاشیه آن است.
وی افزود: گونه های حیات وحش از زباله هایی که در طبیعت زیبای ساحل خزر ریخته می شود استفاده می کنند و این امر سلامت انسان و گونه های ارزشمند را تهدید می کند.
شیوا فرازمند از دیگر شهروندان دوستدار طبیعت بیان کرد: استراحت در سایه سار درختان و زمین سرسبز و زیبا حق همه مردم است و ریختن زباله پس از بهره مندی از این مواهب الهی، بی احترامی به حقوق دیگران است.
وی با اشاره به اینکه ساحل، جنگل و مرتع زیربنای توسعه اجتماعی برای سلامت انسان و بقای حیات وحش است، اضافه کرد: باید دریای خزر را به عنوان امانت نگهداشته و به نسل های آینده تحویل بدهیم.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست آستارا نیز گفت: زباله و شیرابه آن مهم ترین عامل تهدید دریا محسوب می شود و مسافران و گردشگران آستارا از ریختن آن در حاشیه نوار ساحلی خودداری کنند.
مصطفی فلاح بیان کرد: نوار ساحلی آستارا از سرمایه های طبیعی و خدادادی این شهرستان است و همه باید در صیانت از آن کوشا باشیم و آن را به درستی برای نسل های آینده حفظ کنیم.
وی افزود: با برگزاری کارگاه های آموزش حفظ محیط زیست در مدارس و مراکز علمی می توان باورهای دانش آموزان و دانشجویان را جهت حفاظت محیط پیرامون و به خصوص ۱۸ کیلومتر نوار ساحل آستارا تقویت کرد.
فلاح بیان کرد: خزر با داشتن انواع ماهیان استخوانی و موجودات دریایی، مهم ترین منبع غذا و ماهیان خاویار مورد نیاز ساکنان کشورهای حاشیه آن محسوب می شود و این امر، اهمیت صیانت از این دریا را دو چندان می کند.
دریای خزر از گنجینه های محیط زیست ایران است و میثاق همکاری برای حفاظت این دریا در ۲۱ مرداد سال ۱۳۸۲ توسط پنج کشور حاشیه آن امضا شده است.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد و روزانه به طور میانگین ۱۲۰ تن زباله در آن تولید و در منطقه داداش آباد در نزدیکی ساحل خزر دفن می شود.
۷۱۰۵ / ۷۱۲۴