مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد، با بیان اینکه از 20 اردیبهشت ماه امسال تاکنون یک هزار و 300 تن کاغذ توزیع کردیم و یک هزار و 500 تن در حال توزیع داریم، گفت: در حال حاضر مشکل کمبود کاغذ نداریم.

به گزارش ایسنا – منطقه گیلان، سید محمدرضا دربندی در حاشیه سفر به گیلان در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه بعد از انقلاب تاکنون 11 هزار و 400 مجور مطبوعاتی صادر شده است، اظهار کرد: در حال حاضر چهار هزار نشریه مکتوب، یک هزار و 500 پایگاه خبری و 30 خبرگزاری فعال در کشور داریم.

وی از چاپ 300 روزنامه در ایران خبر داد و تصریح کرد: همچنین یک هزار و 800 هفته نامه و دوهفته نامه و دو هزار ماهنامه و فصلنامه داریم.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به امضای تفاهم نامه بیمه سه هزار خبرنگار و تعیین سهمیه سه هزار بیمه تکمیلی سالانه با صندوق هنر، خاطرنشان کرد: توجه به خبرنگاران رویکرد ماست.

دربندی با بیان اینکه خانه مطبوعات استان ها می توانند برای خبرنگاران اینترنت بدون فیلتر دریافت کنند، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال صدور کارت خبرنگاری بین المللی برای خبرنگاران است.

وی با اشاره به شرایط پرداخت یارانه به مطبوعات و خبرگزاری ها، عنوان کرد: در گذشته یارانه کاغذ به نشریات مکتوب تعلق می گرفت، اما اکنون خبرگزاری ها و پایگاه های خبری نیز یارانه دریافت می کنند. این یارانه به استان های کم برخوردار، شرکت کنندگان در رتبه بندی وزارت ارشاد و مطبوعات تخصصی تعلق می گیرد. البته مطبوعات حکومتی یارانه دریافت نمی کنند و این سهمیه برای مطبوعات بخش خصوصی صرف می شود.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد تکریم ارباب رجوع و توجه به نشریات محلی را از جمله رویکردهای جدید معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد دانست و تصریح کرد: شیوه نامه جرایم و مجازات نمایندگی ها و سرپرستی های استانی مطبوعات و خبرگزاری ها با توجه به قانون مطبوعات و دستورالعمل شورای عالی امنیت ملی تدوین شده است.

دربندی با اشاره به تعطیلی تعدادی از نشریات مکتوب طی سال گذشته، یادآور شد: مسئولیت هر کالایی که با ارز دولتی توزیع می شود بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است لذا از مهرماه سال 97 وزارت صمت این مسئولیت را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تفویض کرد و واردات و توزیع کاغذ را به ارشاد سپرد. در این راستا کارگروهی تشکیل و کاغذ تحریر و سفید برای ناشران کتاب و کاغذ روزنامه ای برای مطبوعات تعیین شد.

وی با بیان اینکه تا اردیبهشت ماه امسال مجوز خرید و ترخیص 13 هزار تن کاغذ را از گمرک صادر کردیم، متذکر شد: یک هزار و 584 نشریه از این 13 هزار تن کاغذ بهره مند شدند، اما از آذرماه سال 97 بانک مرکزی ارز دولتی کاغذ را قطع کرد و خرید کالاهای بهداشت و درمان همچون نخ بخیه و داروی بیهوشی را بر کاغذ ارجح دانست. به دنبال این سیاست کاغذ به کیلویی 18 هزار تومان رسید و دولت در 15 اردیبهشت ماه امسال ارز کاغذ را قطع کرد.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با ناشران در حاشیه نمایشگاه کتاب کتاب، اضافه کرد: این دیدار موجب شد که معظم له دستور حل مشکل کاغذ را صادر فرمایند و لذا بانک مرکزی 80 میلیون دلار برای کاغذ فرهنگی شامل 40 میلیون دلار برای کاغذ کتاب و 40 میلیون دلار برای کاغذ مطبوعات تخصیص داد لذا از ابتدای سال تاکنون 20 میلیون دلار کاغذ مطبوعات را تامین کردیم.

دربندی با بیان اینکه از 20 اردیبهشت ماه امسال تاکنون یک هزار و 300 تن کاغذ توزیع کردیم و یک هزار و 500 تن در حال توزیع داریم، گفت: مقرر شد تاجران دو هزار تن از کاغذ با ارز نیمایی را با نرخ ارز دولتی بفروشند و در حال حاضر مشکل کمبود کاغذ نداریم و قیمت کاغذ نیمایی کیلویی 11 هزار تومان و کاغذ آزاد 11 هزار و 500 تومان است.

وی توزیع کاغذ دولتی را براساس قطع روزنامه، تعداد صفحات و تیراژ دانست و اظهار کرد: تیراژ واقعی روزنامه ها معمولا اعلام نمی شود و لذا از طریق خوداظهاری، راستی آزمایی چاپخانه ها، شرکت های توزیع روزنامه و بازرسی تیراژ دقیق را محاسبه و کاغذ را توزیع می کنیم. در واقع مبنای توزیع کاغذ شمارگان نزدیک به واقعیت است. در سامانه معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد شمارگان مصوب 320 روزنامه تعیین شده است.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد با اشاره به خارج شدن زینک از ارز دولتی، خاطرنشان کرد: تا ماه آینده زینک نیمایی توزیع می شود، اما سال آینده کاغذ کاملا نیمایی می شود و روزنامه ها براساس عرضه و تقاضا روزنامه چاپ می کنند و روزنامه های غیر فعال مجبور به تعطیلی هستند.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.