حجت علی اکبرنژاد روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از زنبور داران منطقه ییلاقی آروسامان کلیشم شهرستان رودبار و بررسی مشکلات زنبور داران بومی و کوچ رو و رفع موانع در فصول کوچ زنبورداران اظهار داشت: چهار هزار و ۶۴۰ زنبوردار گیلانی امسال در مرحله اول (از نیمه اول خرداد تا نیمه تیرماه) سه هزار تن عسل به ارزش اقتصادی ۳۰۰ میلیارد تومان از کندوهای خود برداشت کردند. 

وی ادامه داد: زنبورداران گیلانی در مرحله اول ۵۰ کیلوگرم ژل رویال به ارزش اقتصادی ۶۰۰ میلیون تومان و چهار تن گرده گل به ارزش حدود یک میلیارد تومان تولید کردند.

گیلان حدود ۲۸۹ هزار کلنی زنبور دارد و نزدیک به پنج هزار نفر در استان به زنبورداری مشغول هستند. گیلان به لحاظ بازده تولید عسل رتبه دوم و مقدار تولید این محصول در کشور در جایگاه پنجم قرار دارد.

برداشت مرحله دوم عسل در گیلان، از نیمه شهریور تا نیمه مهر انجام می شود. به دلیل تنوع آب و هوایی و پوشش گیاهی، بیشترین تکثیر کلنی زنبور در ماه‌های خرداد و تیر صورت می‌گیرد.

میزان تولید عسل در کندوهای بومی، سه کیلوگرم در هر کلنی بود که با توجه به اقدامات حمایتی صورت گرفته؛ تولید عسل در استان به ازای وجود هر کلنی حتی به ۱۵ کیلوگرم هم رسیده ضمن اینکه بیشترین کلنی‌های مدرن زنبور عسل کشور در گیلان وجود دارد و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد کلنی‌های زنبور عسل استان، از شکل بومی خارج شده و به شکل مدرن در آمده‌اند.
شش درصد عسل کشور در استان گیلان تولید می‌شود. هر سال در گیلان محصول عسل در اواخر خرداد و اوایل تیرماه و نیز در شهریورماه برداشت می‌شود.

 زنبورداران استان علاوه بر عسل، محصولات جانبی دیگری همچون گرده گل، ژل رویال، موم و برموم از زنبورهای عسل به دست می آورند.

۷۲۹۴/۲۰۰۷/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.