علی درجانی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا بیان داشت: با توجه به پیش بینی هواشناسی و بارش باران، لازم است کشاورزان پیش از برداشت محصول، به توصیه ها توجه لازم را داشته باشند و پس از برداشت و مشورت با کارشناسان جهاد کشاورزی ، اقدامات لازم برای آماده سازی زمین و تولید مجدد از قبیل تغذیه ، کوددهی و آبیاری  را انجام دهند.

وی افزود: ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار معادل ۶۴ درصد شالیزارهای گیلان امسال بصورت ماشینی درو شد.

درجانی ادامه داد: حدود ۷۰ هزار هکتار معادل حدود ۳۰ درصد از شالیزارهای استان در مرحله رسیدن و بیش از دو هزار ۵۰۰ دستگاه کمباین و دروگر برای برداشت مکانیزه برنج در نظر گرفته شده است.

وی در خاتمه گفت که معادل ۱۰ درصد از شالیزارهای گیلان تاکنون برداشت شده است.

برنج محصول استراتژیک در استان است و با استفاده از شیوه های نوین علمی ، سالانه ۷۵۰ هزار تن برنج سفید در گیلان تولید می شود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود. بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود. بیشترین اراضی شالیکاری استان نیز در شهرستان‌های رشت و صومعه سراست.

۷۲۹۶/۲۰۰۷/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.