مدیرکل شیلات گیلان گفت: متوسط سرانه مصرف ماهی در کشور ۱۱ کیلوگرم است که در گیلان به ۱۶ کیلوگرم می رسد و افزایش تولید ماهی و عرضه آن به بازار یکی از اقدامات ما برای افزایش سرانه مصرف ماهی است.

به گزارش ایسنا – منطقه گیلان، صمد درویشی در نشست خبری با اصحاب رسانه چهار محور مهم عملیاتی سازمان متبوع خود را صید و صیادی، آبزی ‌پروری، بازسازی ماهیان خاویاری و استخوانی و حفاظت از منابع عنوان کرد و گفت: در حوزه صید و صیادی گیلان از سابقه یکصد ساله برخوردار است و نیز در حوزه آبزی پروری با 53 سال سابقه یکی از استان های پیشرو در آبزی پروری است.

وی به حوزه بازسازی ذخایر ماهیان در رودخانه‌های استان گیلان اشاره کرد و گفت: این عملیات نخستین بار در منطقه کیسُم سفیدرود با حضور کارشناسان روسی انجام گرفت که امروز دو رودخانه سفیدرود و پل ‌رود جز رودخانه‌های قابل مهاجرت برای ماهیان خاویاری هستند.

مدیرکل شیلات گیلان گفت: متوسط سرانه مصرف ماهی در کشور ۱۱ کیلوگرم است که در گیلان به ۱۶ کیلوگرم می رسد و افزایش تولید ماهی و عرضه آن به بازار یکی از اقدامات ما برای افزایش سرانه مصرف ماهی است.

وی افزود: شیلات گیلان تولید ۴۵ میلیون قطعه بچه ماهی سفید، ۱۵ میلیون قطعه ماهی سیم و یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه کولیان شامل سیاه کولی، شاه کولی و کپورهای تالابی را در دستور کار خود دارد.

درویشی خاطر نشان کرد: 4 میلیارد مترمکعب آب شیرین از رودخانه سفیدرود وارد دریای خزر می‌ شود و امروز میزان تولیدات در صنعت آبزی ‌پروری دنیا حدود 80 میلیون تن و در عرصه صید هم حدود 91 میلیون تن است.

مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به کسب رتبه نخست کشوری گیلان در حوزه تکثیر ماهیان گرمابی، بیان کرد: گیلان همچنین در حوزه تولید ماهیان زینتی با بیش از 32 میلیون تولید در رتبه ‌دوم کشوری قرار دارد و تولیدات ما در این بخش ماهیان قرمز است که به داخل نیز صادر می ‌شود.

وی مزارع پرورش ماهیان خاویاری را برند ملی و بخشی از عرصه‌ های قابل توسعه در گیلان دانست و عنوان کرد: در بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری نیمی از ۴ میلیون برنامه ‌ای که برای استان های شمالی در خلال شعارهای برنامه ششم تدوین شده، متعلق به گیلان است.

درویشی با اشاره به ایجاد بیش از 12 هزار ‌شغل مستقیم و 36 هزار شغل غیرمستقیم در صنعت آبزی‌ پروری استان گیلان اظهار کرد: برنامه پیوستن به مشاغل خرد خانگی با محوریت آبزی ‌پروری در استان یکی از اقدامات مهم مورد توجه است.

مدیرکل شیلات گیلان با بیان ظرفیت 75 هزار تنی پرورش ماهی در قفس گیلان، گفت: پرورش ماهی در قفس با توجه به نوسانات قیمت ارز هزینه بسیار بالایی دارد که نیاز به سرمایه گذاری عظیم دارد.

وی گفت: میزان تولیدات آبزی‌ پروری در گیلان بیش از 50 هزار تن و سالانه 6 هزار تن صید ماهیان استخوانی داریم که در حوزه آبزی ‌پروری، میزان تولیدات ماهیان گرمابی استان بیش از 45 هزار تن و میزان تولیدات ماهیان سردابی نیز حدود 6 هزار تن است.

درویشی ادامه داد: با وجود بیش از 5 هزار مزرعه پرورش ماهیان گرمابی در استان، در تکثیر ماهیان گرمابی مقام اول را داریم و همچنین تعداد مزارع پرورش ماهیان سردابی در استان گیلان حدود 314 مزرعه بوده و در بخش پرورش ماهیان خاویاری نیز 46 مزرعه و در بخش مشاغل خرد خانگی 500 مزرعه ایجاد شده است.

مدیرکل شیلات گیلان مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها، نوسانات ارز و غیر بومی بودن قفس برای پرورش ماهی و لزوم وارد کردن آن از کشور نروژ و ترکیه را مشکلات جذب سرمایه گذار عنوان کرد.

وی بر لزوم کاهش حق بیمه بازنشستگی صیادان شرکت‌های تعاونی پره صیادی نیز اشاره و تاکید کرد: در سال گذشته کاهش نرخ ۱۰ درصدی حق بیمه صیادان تصویب و به مدت دو ماه با تامین اعتبار ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات هدفمندی یارانه ها و از سوی دولت اعمال شد که به دلیل کاهش اعتبارات و منابع مالی این طرح متوقف شد و در تلاش هستیم علاوه بر اجرایی شدن مجدد آن صیادی نیز در ردیف مشاغل سخت و زیان آور قرار گیرد.

درویشی با تاکید بر نگاه به دورنگار رسیدن به توسعه کلان، عنوان کرد: در این مسیر همواره تلاش کردیم تا ضمن ارتقا میزان تولیدات، عرضه را افزایش دهیم تا ماهی با قیمت ارزان تری به سفره خانواده ها برسد.

 


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.