نایبرئیس شورای شهر رشت گفت: بازآفرینی شهری از دید تئوریک یک پدیده از بالا به پایین است و همین مسئله باعث بروز برخی مشکلات میشود و ساخت مراکز بزرگ در محلات قدیمی، اقتصاد سنتی محلات را نابود میکند و این مسئله به معنی توسعه نیست.
به گزارش ایلنا از رشت، نشست کمیسیون عمران و شهرسازی شصت و سومین اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها در ساختمان شورای اسلامی شهر رشت برگزار شد.
رضا رسولی، نایبرئیس شورای اسلامی شهر رشت در این نشست با بیان اینکه زاویه دید ما در مدیریت شهری باید تغییر کند اظهار داشت: بازآفرینی شهری از دید تئوریک یک پدیده از بالا به پایین است و همین مسئله باعث بروز برخی مشکلات میشود و ساخت مراکز بزرگ در محلات قدیمی، اقتصاد سنتی محلات را نابود میکند و این مسئله به معنی توسعه نیست. اسماعیل دویران، رئیس شورای اسلامی شهر زنجان نیز در این نشست با بیان اینکه دستور کار کمیسیون عمران و شهرسازی در ۸ محور خلاصه شده است، اظهار داشت: بازآفرینی شهری، ارائه طرح شهروند الکترونیک، بررسی ساخت و ساز و اعطا مجوز مالکیت، اجرای محدودیت برای ساخت و ساز غیرمجاز از جمله این دستورها است و صدور سند توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی باید انجام شود و شورای شهر مراکز استانها و شهرداریها در بحث خدمات الکترونیک باید دارای یک سایت جامع مشترک هستند. محمد حسین بوچانی، رئیس مرکز مطالعات شهرداری تهران نیز در این نشست با بیان اینکه برای الکترونیکی کردن حوزه صدور پروانه باید اپلیکیشنی خاص تولید شود، بیان داشت: موضوعات خدمات الکترونیک شهری باید سطحبندی شود و باید دانشگاهها و دانشجویان وارد میدان شوند و مسئله دیگر این است که باید هزینه مدیریت پسماند از تولیدکننده گرفته شود زیرا اکثر شهرداریهای کشور معضل تحویل فیشهای پسماند را دارند و هیچ شهرداری در کشور از ۵۰ درصد بیشتر عوارض از مردم نمیگیرد. عبدالجلیل شهنوازی، رئیس شورای اسلامی شهر زاهدان نیز در این نشست با بیان اینکه در حدود ۳۵ درصد حاشیهنشین در زاهدان داریم، اظهار کرد: امضای قرارداد وزارت راه و شهرسازی با بنیاد مسکن در موضوع طرح بازآفرینی شهرها اقدام خوبی بود و با این کار در طرح پیشرفت خوبی ایجاد شد و این مسئله الگوی خوبی برای سایر استانها نیز است. حکمتالله داوودی، رئیس شورای اسلامی شهر قزوین نیز در این نشست با بیان اینکه قزوین استانی پایلوت در موضوع طرح برنامهریزی بازآفرینی شهری است، بیان داشت: تمام هزینههای صدور پروانه باید رایگان باشد و باید برای ثبتاسناد به شهرداری اجازه داده شود با اخذ تعهد قرارداد امضا کنند و موضوع دیگر این که دولت طرحهای خوبی دارد اما هیچ اعتباری از اختصاص مبالغ به دست ما نرسیده است و سازمانهای دولتی نباید شهرداریها را تنها بگذارند. مهدی محمدی، رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در این نشست با بیان اینکه در هر منطقه باید قبل از ورود به عرصه اجرا طرح بازآفرینی از طریق دستورالعملی خاص انجام شود، اظهار کرد: بودجه مربوط به استانها باید با توجه به جغرافیای استان و شهر تصویب شود و سپردن قبوض عوارض نوسازی به پیشخوان بسیاری از مشکلات شهرداریها را حل میکند و برون سپاری خدمات شهروند الکترونیک نیز باید مدنظر مسئولان شهری قرار بگیرد. رامین ارجمند کرمانی، عضو شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه خروج مردم از بافت مرکزی شهر نگرانکننده است، گفت: ۴۵ درصد کسانی که در محلات حاشیه شهر زندگی میکنند، مشکلات خدماترسانی دارند و این مسائل باید پیگیری شود و از ساخت و سازهای بدون پروانه در حاشیه شهرها نیز جلوگیری و منابع مالی شفاف سازی شود.
کپی شد