مدیرکل میراث فرهنگی،‌ صنایع‌دستی و گردشگری گیلان گفت: ثبت جهانی میراث فرهنگی و صنایع دستی استان، مهمترین الویت اداره کل گیلان است.

به گزارش ایلنا از رشت،  مدیرکل میراث فرهنگی،‌ صنایع‌دستی و گردشگری گیلان در صبح دومین روز هفته صنایع دستی در نشست خبری با اصحاب رسانه در رشت اظهار داشت: مهم‌ترین اتفاق در هفته جهانی صنایع‌دستی در گیلان، اقدام برای ثبت جهانی روستای قاسم‌آباد با به عنوان روستای جهانی چادرشب بافی است.

شهرود امیر انتخابی اظهار داشت: روستای قاسم‌آباد در سال گذشته با محوریت چادرشب بافی به ثبت ملی رسیده است و طی سال اخیر این اداره کل تمام تلاش خود را به کار گرفته تا پرونده آن را به‌عنوان یکی کاندیدای 2019 جمهوری اسلامی برای ثبت جهانی است آماده نماید.

امیر انتخابی افزود: قرار است آخر همین هفته "غادا هیجاوی"، مدیرکل آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی، وارد استان گیلان شود تا شاخص‌های روستای قاسم‌آباد برای ثبت جهانی را بررسی کند.

وی در همین راستا تصریح کرد: با ثبت جهانی قاسم‌آباد و برند سازی و همچنین می‌توانیم از هنرمندان صنایع‌دستی و حمایت بیشتری در زمینه توسعه اقتصادی صنایع‌دستی استان گیلان انجام دهیم.

وی دلیل تشکیل شورای جهانی ثبت را برای کمک به توسعه اقتصادی صنایع‌دستی و همچنین حمایت از هنرمندان و فعالین این حوزه دانست و گفت: با وجود آنکه ایران جزء قدرت های تولید محصولات صنایع‌دستی در جهان است اما در مجموع کشورمان نتوانسته است در این زمینه به تولید ثروت و ارزآوری در شان و درخور صنایع دستی را برآورده کند.

وی با اعلام اینکه تاکنون 24 هزار هنرمند صنایع‌دستی در گیلان شناسایی شدند بیان کرد: صنایع‌دستی انتقال‌دهنده هویت فرهنگی منطقه و کشور هستند، و تولید محصولات صنایع دستی می تواند کمک شایانی در صنعت گردشگری کشور باشد و از این طریق هویت ملی و تاریخی خود را به مسافران و گردشگران بشناسانیم.

وی ثبت جهانی روستای قاسم‌آباد استان گیلان را یک کار فراسازمانی دانست و تاکید کرد: برای موفقیت در این امر بایستی حمیت همه جانبه مسئولان استانی برای رفع موانع موجود وجود داشته باشد، زیرا موفقیت در ثبت جهانی میراث فرهنگی و صنایع دستی، مستقیما موجب افزایش ورود گردشگر به استان گیلان خواهد شد.

وی در انتها گفت: بیش از 70 برنامه مختلف در هفته صنایع دستی در استان گیلان تدارک دیده شده است که برگزاری همایش ملی هنر های سنتی در قاسم‌آباد و چابکسر، حضور مشاور معاون صنایع‌دستی کشور در گیلان، بازدید مسئولان استانی از کارگاه‌های صنایع دستی و برگزاری نشست تخصصی برای بررسی وضعیت ثبت جهانی قاسم‌آباد و افتتاح واحد های بوم گردی از جمله مهم‌ترین آنها است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.