به گزارش ایرنا، مصطفی سالاری عصر شنبه در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی با تاکید بر اینکه نمی توان محدودیت زمانی برای بیمار شدن تعیین کرد ، افزود: به جای تعیین سقف برای وقوع بیماری و عدم پذیرش نسخه ، بایستی از هزینه های غیر ضروری جلوگیری کنیم.
وی تصریح کرد: وقتی نسخه نویسی الکترونیک، خدمات دارویی، آزمایشگاهی و پرتو نگاری در شبکه واحدی قرار می گیرد؛ پزشک می تواند از سوابق گذشته بیمار اطلاع داشته و به نظام سلامت کشور از حیث هزینه ها و به شهروندان علاوه بر هزینه ها، کمک کند تا از تکرار اقدامات غیر ضروری جلوگیری شود.
سالاری با اشاره به اجرای طرح بسیج کنترل فشار خون اظهار کرد: این طرح بایستی با اطلاع رسانی صحیح و دقیق درباره اهمیت فشار خون در بیماری ها انجام شود تا هرچه بیشتر به شناسایی بیماران و کمک به سلامت جامعه منجر گردد.
وی به نقش فشار خون در بیماری های قلبی و عروقی که اولین عامل مرگ و میر استان را به خود اختصاص داده، اشاره و بیان کرد: بعد از بیماری های قلبی و عروقی دومین عامل مرگ و میر در استان سرطان هاست اما این تصور عمومی که در گیلان آمار سرطان بیشتر از میانگین کشوریست، با واقعیت مغایرت دارد.
سالاری اظهار کرد: در گیلان به ازای هر یکصد هزار نفر ، 136 نفر مبتلا به سرطان هستند اما این آمار در کشور به ازای هر یکصد هزار نفر ، 146 نفر است که از میانگین کشوری کمتر هستیم.
استاندار گیلان تصریح کرد: اگرچه این آمار از میانگین کشوری کمتر است اما آمار قابل توجهی است و بایستی برای پیشگیری ، شناسایی و درمان آن جدی تر ورود کنیم.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مهمترین علت های مرگ و میر در استان ، حوادث رانندگیست که بایستی علاوه بر فرهنگسازی از کودکان تا بزرگسالان به زیر ساخت ها از قبیل کیفیت جاده ها و علائم نیز توجه شود.
اجرای برنامه بسیج ملی فشار خون در دو مرحله شامل 27 اردیبهشت تا 16 خرداد (مرحله اطلاع رسانی) و 17 خرداد تا 15 تیر (مرحله سنجش فشار خون) انجام می شود.
این برنامه با هدف شناسایی، کنترل، مراقبت و ارجاع موارد به پزشک، اطلاع رسانی و افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل فشارخون بالا، به اجرا درآمد.
در مرحله دوم اجرای این برنامه از 17 خرداد تا پانزدهم تیرماه، تمامی افراد بالای 30 سال، زنان باردار و بیماران کلیوی می توانند برای دریافت خدمات رایگان سنجش فشارخون از ساعت هشت تا 14 و 16 تا 20 به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه های سلامت، خانه های بهداشت و بیمارستان های گیلان مراجعه کنند.
پیش بینی می شود که در اجرای بسیج ملی فشار خون در گیلان، حداقل ۷۵۰ هزار نفر تحت غربالگری فشار خون قرار گیرند و ۱۵۰ هزار مورد جدید فشار خون بالا، در استان شناسایی شود.
یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری فشارخون مصرف بیش از اندازه نمک است؛ عاملی که می تواند افراد را در معرض ابتلا به این بیماری قرار دهد. بر اساس آمار، متوسط مصرف نمک روزانه در کشور ما 11 گرم است در حالی که بر اساس استاندارد، بایستی پنج گرم باشد. تنها 12 درصد افراد در کشور در رژیم غذایی شان میزان مصرف نمک را رعایت می کنند.
7296 / 2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.