قاسم جوادزاده روز شنبه در گفت وگو با ایرنا بیان داشت: پس از تهیه چک لیست های موجود ابتدا جلسات توجیهی و هماهنگی با کارشناسان مربوطه در پهنه های مراکز خدمات انجام و سپس عملیات اجرایی این طرح از شهریورماه سال 97 با آمارگیری و ثبت رکوردها با پرسشنامه ها در کارخانه های شالیکوبی شروع شد و ساختارهای فیزیکی، تولیدی و فرایندهای خشک کردن و تبدیل و بسته بندی موجود در آنها مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه تاکنون برای 421 واحد تجهیز و نوسازی شده برنامه رتبه بندی هدف گیری شده، گفت: پس از طی مراحل مربوطه بر اساس موارد موجود و حتی فاکتورهای رسمی سال زراعی که برای کشاورزان مربوطه صادر شده بود، امتیازدهی شد و بر اساس امتیازات 95 کارخانه تاکنون در رتبه های برتر قرار گرفتند که این عدد با توجه به سطوح معیارها و بروزرسانی اطلاعات در حال تغییر می باشد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار امیدواری کرد که بتوان با تداوم برنامه های پایش و رتبه بندی کارخانجات طی سال های آینده، ضمن نظارت های فنی بیشتر در کارخانجات شرایط و تمهیدات لازم برای استقرار خطوط تبدیل مدرن تر و مجهز در کارخانجات ایجاد شود تا ضمن کاهش ضایعات برنج در کارخانجات، محصولی با کیفیت و درجه عالی در بسته بندی های خوب با برند رسمی گیلان در سطح کشور ارائه شود.
سالانه یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری استان برداشت می شود. گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج را به خود اختصاص داده است.
در استان گیلان یک هزار و 800 واحد شالیکوبی وجود دارد که از این تعداد، یک هزار و 500 واحد آن فعال است.
هر ساله کار آماده سازی زمین های شالیزاری از اواخر آذرماه با شخم زمین در سه مرحله انجام و در ادامه، کار خزانه گیری برنج در نیمه فروردین ماه صورت می گیرد و در اوایل اردیبهشت نیز با نشاء و در مرحله پایانی با برداشت برنج که اوایل مردادماه است، به پایان می رسد.
7296/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.