استاندار گیلان بر ضرورت استفاده از ظرفیت خیران در حوزه کتابخانهها تأکید کرد و گفت: با استفاده از امکانات و بسترهای موجود و ایجاد مشوقهای لازم در مسیر تقویت فرهنگ کتابخوانی و کتابخانهداری گام برداشته شود.
به گزارش ایلنا از رشت، مصطفی سالاری در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان با بیان اینکه متناسب با شرایط و براساس واقعیتها باید برنامهریزی و تصمیمگیری شود، افزود: تمایل به احداث ساختمان بیش از پرداختن به اهداف و فعالیتهای اصلی مورد توجه قرار میگیرد و این محدود به مجموعه کتابخانههای عمومی نیست.
وی به وجود تعداد زیادی از مدارس بلااستفاده در سطح استان اشاره و خاطرنشان کرد: در برخی مناطق متاسفانه علیرغم احداث مدرسه، دانشآموزی برای تحصیل در آن وجود ندارد.
وی اداره کل اقتصاد و دارایی را موظف به تهیه لیستی از ساختمانهای در حال فعالیت، بلااستفاده و متروکه موجود در دستگاههای اجرایی استان کرد و اظهار داشت: هیچ دستگاهی مالک خاص اموال عمومی کشور نیست و با مصوبه شورای برنامهریزی امکان استفاده از ساختمانهای بلااستفاده برای دستگاه دیگر وجود دارد.
نماینده عالی دولت در گیلان بر ضرورت استفاده بهینه از منابع، بناها و ساختمانهای موجود تأکید و تصریح کرد: با هرگونه ساخت و ساز جدید برای مگر در موارد ضروری و اجتناب ناپذیر مخالف هستم.
وی با تأکید بر اینکه از امکانات و بسترهای موجود باید در مسیر تقویت فرهنگ کتابخوانی استفاده شود، گفت: در سال 98 اولویت تخصیص اعتبار با 2 کتابخانه در دست احداث با پیشرفت 95 درصدی و یک کتابخانه با پیشرفت 50 درصدی است.
دکتر سالاری افزود: سازمان مدیریت و برنامهریزی موظف شده است ضوابطی را تعیین کند تا تخصیص منابع در کمیتههای برنامهریزی مبتنی بر اثربخشی اعتبارها، جلوگیری از هزینهکردن بی جهت و براساس اولویت مردم باشد.
استاندار گیلان بر ضرورت استفاده از ظرفیت خیران در حوزه کتابخانهها تأکید کرد و گفت: در حوزه نوسازی مدارس و بخش سلامت تجربه موفقی در استفاده از خیران را شاهد بودیم که باید به احداث، مرمت و تجهیز کتابخانهها نیز تسری پیدا کند.
وی افزود: در جذب خیران علاقمند به فعالیت در احداث، مرمت و تجهیز کتابخانهها باید دقت شود تا تمامی اقدامات از محل منابع آنان انجام گیرد و هزینههای جدید برای دولت تحمیل نشود.
وی خاطرنشان کرد: از ظرفیت کتابخانههای موجود در مدارس که قابلیت استفاده 2 منظوره برای دانشآموزان و عموم مردم را در بازههای زمانی متفاوت دارد نیز استفاده شود.
نماینده عالی دولت در گیلان ترویج استفاده از کتابخانههای الکترونیکی را نیز مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: کاربرد کتابخانههای سیار در سطح روستاها بیشتر در حوزه امانتدادن کتاب است و استفاده از کتابخانههای الکترونیکی دسترسی به کتاب را برای روستاییان تسهیل میکند.
وی با اشاره به اینکه اقدامات تبلیغی در جهت ترویج کتابخوانی باید به صورت مستمر انجام گیرد افزود: در برگزاری جشنوارهها باید مشارکت مردمی و انعکاس مطلوب رسانهای به صورت گسترده انجام گیرد.
وی همچنین شهرداریها را ملزم به انجام وظایف قانونی خود نسبت به کتابخانههای عمومی و ترویج فعالیتهای کتابخانهای کرد.