به گزارش ایرنا، انزلی گرچه نخستین سالی است که در جام باشگاه های کتابخوانی شرکت دارد اما هشت باشگاه با مربیانی باذوق و کاربلد و کودکان و نوجوانانی پرشور و علاقمند نه فقط برای کسب جام که برای ارتقای فرهنگ خود ، خانواده و شهرشان با جدیت تلاش می کنند.
آیین اعلام عملکرد این دوره فعالیت باشگاه های کتاب خوانی انزلی در یازدهمین روز بهمن در مجتمع ارشاد انزلی با اجرای نمایش، موسیقی، فیلم، قصه خوانی و معرفی کتاب همراه بود .
کودکان و نوجوانان عضو این باشگاه ها در این آیین با حضور جمع کثیری از مردم فرهنگ دوست انزلی فعالیتهایشان را معرفی کردند.
باشگاه تو هم بخوان به مربیگری آرمین صافدل، نیلوفران امید به مربیگری فاطمه غفاری ، دور همی دیبا به مربیگری زهرا لطفی ، هم خوانان نیک اندیش به مربیگری معصومه حسنی ، بچه های دریا به مربیگری رویا بابایی ، به وقت کانون 2 انزلی به مربیگری معصومه ابراری ، ققنوس به مربیگری امیر گیاهچی و قلب سفید به مربیگری پرنیان رحمان زاده هشت باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوانی هستند که طی 5 ماه اخیر در انزلی تشکیل شدند.
اعضای این باشگاه ها در این مدت کتاب خواندند، با همدیگر در مورد کتابها صحبت کردند، از روی کتابها نمایش اجرا کردند ، کلیپ ساختند.
همراه مربیانشان به صورت گروهی به کتابفروشی رفتند، با نویسنده ها از نزدیک یا به صورت مجازی گفت و گو کردند یا برایشان نامه نوشتند و پاسخ سئوالاتشان را گرفتند.
اما فعالیتهای آنها تنها به این موارد منحصر نبود آنان در کنار کتابخوانی به دیگر مسائل فرهنگی همچون محیط زیستشان توجه نشان دادند نه به پلاستیک و بازیافت کاغذ از جمله اقدامات اعضای این باشگاه ها بود.
اقداماتی که ردپایش نه تنها در مدارس، کانون پرورش فکری ، آموزشگاه های زبان و موسیقی و هنرهای تجسمی که در شهر و حتی در برنامه های تلویزیون دیده شد.
فاطمه غفاری از تسهیلگران این طرح به تشریح تاریخچه و اهداف جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی پرداخت .
وی با اشاره به این که امسال سومین جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر کشور برگزار می‌شود افزود: انزلی نخستین سالی است که در این طرح شرکت کرده ولی امید ما کسب عنوان پایتختی کتاب ایران است.
وی اظهار داشت : در این طرح، نخست مربیان، معلمان و مروجان کتابخوانی به عنوان تسهیلگر برای تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی با حضور در کارگاه‌هایی آموزش می‌بینند و سپس با کمک آنها گروه‌های دست‌کم 12 نفره کودک یا نوجوان یک در تشریح باشگاه کتاب‌خوانی تشکیل می‌شود.
این مروج کتابخوانی خاطرنشان کرد: این باشگاه‌ها در کتابخانه‌ها، مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدارس، مساجد، مراکز بهزیستی، مجتمع‌های مسکونی، کانون‌های فرهنگی و هنری، آموزشگاه ها ، سراهای محله، فرهنگسراها و دیگر مراکز تجمع کودکان و نوجوانان در شهرها و روستاها تشکیل می شوند.
*سپردن عرصه فرهنگ به خود مردم
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی انزلی نیز در این مراسم از تغییرات و تنوع فعالیتهای وزارتخانه متبوع خود سخن گفت.
فرهاد رحمان زاده اظهار داشت : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گرفت کار را به مردم واگذار کند و در این راستا سیاستگذاری نظارت و پشتیبانی را خود به عهده گرفت و کارها را به مردم سپرد.
وی از جمله مزایای مثبت این طرح را ورود مردم و جوانان بسیاری به عرصه کار فرهنگی عنوان و تصریح کرد : این برنامه از جمله مشارکت های جوانان در زمینه فعالیتهای فرهنگی است.
رحمان زاده با اشاره به این که امسال با وجود نخستین سال حضور انزلی 12 متقاضی داشتیم که هشت باشگاه تشکیل شد افزود : امیدواریم این طرح موجب رشد فرهنگی هرچه بیشتر شهر و ایجاد الگویی برای دیگر شهرها شود.
مروجان کتابخوانی انزلی تاکید کردند گرچه این آیین نام اختتامیه بر خود داشت اما به واقع این آغازی است برای با هم خواندن و ساختن شهری ، کشوری و دنیایی بهتر.
6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.