وزیر کشور هماهنگی بین دستگاه ها را بسیار مهم دانست و گفت: استانداران محور قدرت و انسجام در استان هستند و هیچ ملاحظه ای به جز منفعت مردم، حقوق مردم و اجرای قانون وجود ندارد.
به گزارش ایلنا، همایش استانداران سراسر کشور به ریاست رحمانی فضلی و حضور استانداران از جمله سالاری استاندار گیلان در وزارت کشور برگزار شد.رحمانی فضلی در این نشست با بیان اینکه در سالهای اخیر از توانمندیهای وزارت کشور در حوزههای مختلف به خوبی استفادهشده، به موضوع انتصاب استانداران جدید در چند استان کشور اشاره کرد و اجرای قانون ممنع بکارگیری بازنشستگان را دلیل این جابجایی خواند.
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر با پیگیریهای انجام شده و توجه دولت محترم، تعدادی از اختیارات سطوح ملی به استانداران واگذار شد که امیدواریم با تدوام فعالیت کارشناسی در این زمینه و استمرار پیگیریها اختیارات بیشتری به استانداران تفویض شود، زیرا استانداران به دلیل آشنایی با شرایط اقلیم تحت مدیریت خود به بهترین شکل می توانند کارها را پیش ببرند.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با توصیف شرایط تحمیل شده از ناحیه دشمنان بر کشور گفت: به تمام فشارهای احتمالی دشمنان آگاهی داریم و همه فشارهای جاری احصا شده است و با علم به همه این محدودیت ها و در مقابل ظرفیت های کشور؛ معتقدیم قدرت اداره و مدیریت کشور را با وجود همه این فشارها داریم؛ البته این امر مستلزم روحیه جهادی و فعالیت شبانه روزی، وحدت و انسجام و به ویژه نیازمند مشارکت مردم است.
وی به تشکیل شورای هماهنگی سران قوا از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: با الگوبرداری از سیاست های مقام معظم رهبری و دوراندیشی ایشان باید در استانها با محوریت استانداران این اجماع ایجاد شود، همانطور که در سطح کشور رئیسجمهور مسئول و محور این کار است.
رحمانی فضلی در ادامه رضایتمندی مردم را محور اجماع، وحدت و انسجام دانست و گفت: بخشی از این رضایتمندی به نوع عملکرد ما بر می گردد،لذا ما می توانیم در بخش معیشت و کنترل گرانی ها شرایط را مدیریت کنیم و در هر استان چاره اندیشی مناسبی داشته باشیم.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود به آمار مربوط به بیکاری اشاره کرد و گفت: این آمار نشان دهنده این است که اشتغال زایی با نسبتی متناسب در سال ۹۷ نیز استمرار یافته است، اما موضوع از بین رفتن برخی مشاغل پیشین از جمله در بخشهای صنعتی و تولیدی نیز واقع می شود و این در حالیست که آثار منفی اجتماعی بیکار شدن یک فرد شاغل، مضاعف است.
وی در ادامه تأکید کرد: جلسات رفع موانع تولید باید مستمر برگزار شود و پیگیری ها برای حل و رفع مشکلات واحدهای تولیدی، حقیقتاً باید به صورت شبانه روزی دنبال شود و دستگاههای اجرایی باید در این زمینه به طور جدی پای کار باشند. رحمانی فضلی با اشاره به گزارشی در خصوص برگزاری جلسات رفع موانع تولید و اینکه اعلام شده؛ بیش از ۵۳ درصد مشکلات و موانع تولید حل شده است، گفت: این آمار خوب، نشان دهنده این است که با تلاش بیشتر، بخش دیگری از موانع نیز می تواند برطرف شود.
وزیر کشور با اشاره به اهمیت حفظ و ارتقای رضایتمندی مردم، به موضوع تسهیل روند انجام کارهای مردم در مراجعات اداری اشاره کرد و گفت: باید میزان رضایتمندی در این مراجعات افزایش یابد و مسیری دنبال شود که مردم در انجام امور جاری به سهولت گام بردارند.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین جایگاه و اهمیت نقش فرمانداران پرداخت و گفت: شما باید به عنوان استاندار نسبت به جایگاه حاکمیتی فرمانداران توجه ویژه داشته باشید و آنها را در این زمینه بیش از پیش توجیه کنید. البته جایگاه حاکمیتی فرمانداران در کنار وجهه تعاملی و منعطف فرمانداران در مواجهه با مردم است و این دو رویکرد، در کنار هم شرایط مطلوب را فراهم می کند.
وزیر کشور در بخش دیگری از توصیه های خود به استانداران، خواستار فعال سازی هرچه بیشتر دستگاههای اجرایی در استان از سوی استانداران شد و ابراز امیدواری کرد؛ با پیگیری های بموقع دستگاه های اجرائی دراستان ها، بخشی از بار پیگیری های مسائل اجرائی مختلف در مرکز از دوش استانداران برداشته شود و امکان تمرکز بیش از پیش استاندار در داخل استان فراهم شود.