گزارش روز شنبه روابط عمومی حفاظت محیط زیست گیلان به ایرنا حاکیست؛ رئیس اداره حفاظت محیط زیست رودسر اظهار داشت: با توجه به فصل جفت گیری کل و بز وحشی، هر سال عملیات سرشماری این گونه در بازه زمانی 15 آذر تا 15 دی در منطقه شکار ممنوع اشکورات رودسر انجام می شود.
علی محمدپور ادامه داد: امسال با استفاده از شش خودرو کمک دار، پنج دستگاه تلسکوپ و با تقسیم نیروها در شش گروه و استقرار آنان در شش زیستگاه مختلف در منطقه شکار ممنوع اشکورات سرشماری انجام شد.
به گزارش ایرنا Capra aegagrus گونه ای از بز کوهی است که در منطقه اشکورات زندگی می کند؛ نرها که کل نامیده می شوند دارای شاخ های بلند و شمشیر مانند هستند و کل و بز ها معمولا در گله های بزرگ زندگی می کنند. طول عمر این پستانداران 12 تا 22 سال است و تا 120 کیلوگرم وزن دارند.
همه ساله سرشماری کل و بز در استان گیلان همزمان با فصل جفتگیری (فصل مستی) که از 15 آذر تا 15 دی ماه است ، انجام می شود. جلب مشارکت مردمی خصوصا جوامع محلی که در کوهستان ها سکونت دارند مهمترین عامل حفاظت از این گونه ارزشمند است.
گونه کل و بز بر اساس فهرست IUCN در رده آسیب پذیر قرار گرفته و به همین دلیل ضرورت اجرای برنامه های حفاظتی در سطح زیستگاه های استان مورد تاکید اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان است.
منطقه شکار ممنوع اشکورات به مساحت تقریبی 40 هزار هکتار، گنجینه ارزشمند تنوع زیستی شامل کل و بز کوهی، پلنگ ایرانی، خرس قهوه ای، شوکا و انواع پرندگان، دوزیستان و خزندگان و گونه های گیاهی سرخدار، زربین، راش، افرا، نمدار، شمشاد، بلوط، سوسن چلچراغ و ... است. منطقه شکار ممنوع اشکورات از طرف شمال به روستاهای لات پرستو، خانک سویه، گوسفندگویه، حاجی گوابر و تب توس، از طرف جنوب و غرب به رودخانه پلرود و از طرف شرق نیز به روستاهای جواهر دشت و خط‌الراس بین گزفه‌رود و خشکرود محدود است. قسمت اعظم جنوب و غرب این منطقه پوشیده از جنگل بوده و بقیه آن از اراضی‌ دیم متراکم و نیمه متراکم تشکیل شده است.
شهرستان رودسر در 75 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
7296/2007/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.