به گزارش ایرنا، از شفیعی تا کنون مجموعه شعرهایی در قالب‌های مختلف منتشر شده است؛ در قالب سپید و نیمایی، سه گانه‌ی: «من مرگ را او خطاب می کنم»، «شاید عاشق شده باشم» و « حالا نوبت خداست» و در قالب غزل « اردیبهشت های فراوان گذشته اند»، « بعد از سکوت» و «گسستگی»که جملگی از حیث مضمون اجتماعی و عاشقانه اند.
وی همچنین دو مجموعه شعر با نام‌های « بر گونه های ماه»و « ماه خوابیده است» را نیز برای نوجوانان منتشر کرده است .
کتاب «شاعر شدن؛ محال یا ممکن» اما کتابی ست در تئوری شعر با بخش هایی مثل روایت در شعر،کلمات از کجا می آیند، قوانین دستوری شعر، قالب در شعر، نظم وفرم، شامل 135 صفحه و در قطع رقعی.
سیدضیاءالدین شفیعی در باب چرایی پرداختن به این موضوع و انتشار آن در قالب کتاب می گوید: وقتی به پشت سر نگاه می‌کنم می‌بینم دهه‌ی سوم حضورم در سرزمین شعر کم کم رو به پایان است، دراین مدت، بارها درخانه و خیابان و اتوبوس و راهروها یا در فضاهای مجازی در برابر این پرسش قرار گرفته ام که:«آیا نوشته‌ی من به نظر شما شعر است و اگرهست، چه‌ قدرشعر است؟»
وی اذعان می دارد: پاسخ به این سئوال برای من هرگز ساده نبوده؛ نه در آن سال‌های نخست که بی محاباتر بوده‌ام ونه حتی حالا که محتاط‌تر؛ همیشه پاسخ سئوال‌های ساده دشوار است.
شاعر می افزاید: به دلیل اداره‌ی یک جلسه‌ی شعر هفتگی در دفترکارم که بیست سال ازعمر آن می‌گذرد، به طور مستمر با این پرسش مواجه بوده‌ام و بیش از یک دهه است برای یافتن پاسخی قانع‌کننده که بتوانم با خوشنودی آنرا در اختیار دیگران بگذارم تلاش کرده‌ام؛ نوشتن مقاله‌ها و مصاحبه‌های فراوان در این سال‌ها، واکنشی بوده برای رسیدن به جواب‌هایی پراکنده در همین حوزه، اما حالا این کتاب سعی دارد به شکلی متفاوت اما منسجم، پاسخی تجربی، ساده، کاربردی وهمگانی ارایه کند و بی آن‌ که خوانندگانش با دشواری‌های درک یک جواب سخت و انباشته از اصطلاحات ادبی و حرفه‌ای روبه‌رو شوند به جوابی علمی و تامل برانگیز برساند.
شفیعی خاطرنشان می کند : خوانندگان این کتاب، یاکسانی هستندکه بارها با پرسش «آیانوشته‌ی من به نظر شما شعر است و اگر هست چه‌قدر شعر است؟»مواجه شده‌اند و یا این پرسش برای‌خودشان مطرح بوده است. این کتاب برایشان مغتنم و مفید خواهد بود،خواه این سئوال را تنها در ذهن داشته باشند و خواه بر زبان بیاورند!
در پشت جلد این کتاب می خوانیم : اگر شاعر،زمان درازی را با یک موضوع یا تصویر زندگی کند اعضای او با اجزای آن موضوع درهم «مستغرق»می‌شوند، آنوقت آن‌ چه از این وضعیت به دست می‌دهد شعری است که از حضور شاعر در اطراف یک مضمون یا معنا یا تصویر حاصل نشده بلکه در جان و جهان آن مضمون یا معنا یا تصویر ریشه دارد.
این کتاب با تیراژ یک هزار جلد و قیمت 25 هزار تومان توسط 'هنر رسانه ی اردیبهشت ' منتشرشده است .
*سید ضیاءالدین شفیعی، از شاعران معاصر وچهره های آشنا برای دوستداران فرهنگ وادب پارسی است . شفیعی از جمله نخستین دانش آموخته‌های دکترای نگارش خلاق، مدیریت رسانه، نویسنده، مترجم و مؤلف بیش از 50 عنوان کتاب است.
وی سال 1344 از خانواده ای گیلانی در مشهد متولد شد و با وقوع انقلاب ‌اسلامی ‌فعالیتهای خود در عرصه های فرهنگی،هنری را آغاز کرد. در دوران دفاع ‌مقدس‌ به‌ ادبیات‌ گرایش‌پیدا کرد ‌و از آن ‌پس‌ از روزنه ی شعر، نثر و داستان ‌به‌ تماشای‌ جهان‌ پرهیاهوی‌ پیرامون پرداخت .
تاکنون آثار‌ متعددی‌ در زمینه‌های ‌مختلف‌ شعر، نثر، نقد ، و ترجمه ‌از شفیعی به‌ چاپ‌ رسیده ‌ که از آن میان میتوان به سرود مرد غریب: سوگ‌نامه‌ای‌ در بزرگداشت‌ زنده‌یاد سلمان‌ هراتی‌، انار: مجموعه‌ای‌ مشتمل‌ بر شش‌ داستان‌ کوتاه‌، پشت ‌به ‌سایه‌ها و صداها: مجموعه‌ی‌نثر، مشتمل‌ برحدود50 یادداشت ‌شاعرانه‌، بر گونه‌های‌ ماه‌: مجموعه‌ی‌ شعر نوجوان‌، سرخ‌رویان‌زمین‌: برگزیده‌ای از داستان‌های ‌نویسندگان ‌طلبه‌، گنج‌نهان: جشن‌نامه‌ای‌ در بزرگداشت ‌علامه‌حسن‌زاده‌ آملی‌،شب یک رویا: مجموعه‌ی نثرهای ادبی در زمینه‌ی ادبیات مقاومت اشاره کرد.
چهارعنصر بیدل از مهمترین آثار استاد سیدضیاءالدین شفیعی است که با هدف آشنایی بیشتر مخاطبان با لایه های درونی شعر بیدل نگارش یافته وتألیف آن 10 سال زمان برده است . در«چهار عنصر بیدل»سعی شده این اثر به رسم الخط امروز فارسی بازنویسی شود که فارسی زبانان بتوانند به راحتی این کتاب را بخوانند.
6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.