به گزارش خبرنگار ایرنا، زهرا حصاری روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی غذا در نشست خبری در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان گیلان افزود: در این مدت، 206 مورد گواهی بهداشت برای این میزان از محصولات غذایی صادر شده است.
وی اظهار داشت: این تعداد گواهی بهداشت برای صادرات محصولات غذایی به مقصد کشورهای آلمان، عراق، ترکیه، انگلستان، قطر، پاکستان، آمریکا، اتریش، استرالیا، ترکمنستان، گرجستان، نیوزلند، کانادا، سوئد، فرانسه، اکراین، ایالات متحد عربی، عمان، بلژیک، آذربایجان، افعانستان، هلند، روسیه، کویت، اسپانیا و بحرین صادر شده است.
وی بیان داشت: این تعداد گواهی بهداشت برای محصولاتی از جمله کلوچه، کنسانتره پرتقال، چای سیاه و سبز، کنسرو ماهی تن، فرآورده حجیم شده بر پایه ذرت و سیب زمینی، ویفر، کوکی، بیسکوئیت، کراکر، فرآورده کاکائویی ، کیک لایه ای، کنسرو لوبیا و قارچ، کنسرو مخلوط سبزیجات، کنسرو سس ماکارونی، زیتون کنسروی و غیره صادر شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره بر برنامه های سازمان غذا و دارو در حوزه نظارت تصریح کرد: 56 واحد تولید و بسته بندی چای دارای مجوز ، 29 واحد بسته بندی برنج دارای مجوز و 15 کارخانه دارای خط روغنکشی، مجوز تصفیه و بسته بندی روغن از میوه زیتون تحت نظارت این سازمان در گیلان در راستای طرح ساماندهی این فرآورده ها قرار دارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با بیان این که در شش ماه نخست امسال، 556 مورد بازدید از واحدهای تولیدی استان انجام گرفت، اضافه کرد: 590 مورد اقلام نمونه برداری شد و 16 مورد پرونده به کمیسیون ماده 11 دانشگاه علوم پزشکی استان ارسال شده است.
وی یادآور شد: در این مدت علاوه بر توقیف محصولات غذایی غیربهداشتی شامل سویا، ادویه جات، چای، بیسکویت، فرآورده های لبنی و غیره، افزون بر 163 هزار کیلوگرم مواد اولیه نان و شیرینی، دو هزار و 460 قوطی کنسرو و 63 کیلو گردو و ادویه آلوده معدوم شده است.
حصاری بیان داشت: اجرای دستورالعمل تراریخته (در خصوص درج لوگوی تراریخته) بر روی محصولات حاوی سویا، کلزا، کائولا و پنبه دانه و ذرت، اجرای برنامه کاهش قند، نمک و چربی در محصولات تولیدی ، اجرا و نظارت دقیق در باره برچسب گذاری تغذیه ای محصولات و پایش محصولات کشاورزی استان از نظر سموم و فلزات سنگین از جمله دستورالعمل های مهم در حال اجرا در اداره نظارت بر واحد غذایی سازمان غذا و دارو در گیلان است.
وی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی برای به روز کردن دانش کارشناسان نظارتی دانشگاه و مسئولان فنی واحدهای تولیدی اظهار داشت: سمینار امنیت غذایی، دوره آموزشی شناسایی تقلب ها در صنعت فرآورده های گوشتی و دوره آموزشی اعتباربخشی روش های آزمون و دستگاه ها از جمله این دوره ها است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان در خاتمه این نشست خبری با بیان این که در بخش تامین دارو در استان مشکلی نداریم، اظهار داشت: در بازرسی ها نظارت انجام می گیرد ودر این مورد با تعزیرات بازرسی های مشترک داریم.
24 مهرماه مصادف با 16 اکتبر روز جهانی غذا نام گرفته است.
شعار امسال روز جهانی غذا،( رفتار ما آینده را می سازد، تلاتش برای دنیای بدون گرسنه تا سال 2030) است.
7286 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.