به گزارش ایرنا، این گردهمایی فرهنگی را پویشگران ' تو هم بخوان' با بنیانگزاری آرمین صافدل کنشگر پرتلاش فرهنگی انزلی پای پلکان عشق ترتیب داده بودند . پلکانی تاریخی در بوستان ساحلی انزلی یا همان بلوار که سال 1308 توسط استاد ستار روزگار معمار برجسته این شهر ساخته شد.

* تو هم بخوان پویشی برای فرهنگ
راحله ثابت نیا داستان نویس جوان گیلانی و مجری این برنامه در معرفی این پویش ارزشمند گفت: رویداد فرهنگی تو هم بخوان با هدف کمک به گردش کتاب میان علاقمندان حوزه کتاب و کتابخوانی از آبان 96 کار خود را آغاز کرد.
علی حق ره از هنرمندان محبوب گیلان داستان ' مستر فیشر می آید ' را که نقدی بر دیوانسالاری معیوب اداری است به زیبایی برای حاضران خواند.
خوانش زیبای شعرعاشقانه ای از عزیز نسین مخاطبان را با جنبه دیگری از آثار این بزرگ مرد فرهنگ ترکیه و جهان آشنا کرد.
« حدس می‌زنم/که خواهی گریخت/التماس نمی‌کنم/از پی‌ات نمی‌دوم/اما صدایت را در من جا بگذار.می‌دانم/که از من دل می‌کنی/راهت را نمی‌بندم/اما عطر موهایت را در من جا بگذار.می‌دانم/که از من جدا خواهی شد/خیلی ویران نمی‌شوم/از پا نمی‌افتم/اما رنگت را در من جا بگذار.احساس می‌کنم/تباه خواهی شد/و من خیلی غمگین می‌شوم/اما گرمایت را در من جا بگذار.فرقش را با حالا می‌دانم/که فراموشم خواهی کرد/و من/اقیانوسی خواهم شد سیاه و غم‌انگیز/اما طعم بودنت را در من جا بگذار.هر طور شده خواهی رفت/و من حق ندارم که تو را نگه دارم/اما خودت را در من جا بگذار .»
خوانش دراماتیک داستان ' آسمون به ریسمون باف' توسط محمد حسین بابایی هنرمند عرصه تئاتر گیلان بخش دیگری از برنامه بود.
داستانی که عزیز نسین در آن به ظرافت استادی اقتصاد، فرهنگ و مشکلات اجتماعی جامعه خود را به نقد می کشد.

*عزیز نسین طنازی مصلح
در ادامه مریم ساحلی بانوی داستان نویس و مدرس داستان نویسی انجمن هزار و یک شب حاضران را به اجمال با زندگینامه و ویژگی های آثار عزیز نسین آشنا کرد.
وی با اشاره به فرازهایی از زندگی عزیز نسین گفت: آنچه سالهاست آثار این نویسنده طنز پرداز را با اقبال عمومی مواجه ساخته، نگاه عمیق وی به مسایل و چالش های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در کنار زبان ساده و شخصیتهای داستانی ملموس بوده است.
این بانوی داستان نویس و روزنامه نگار افزود: آثار نسین مخاطبان را می خنداند و به تفکر وا میدارد.
ساحلی اظهار داشت: تشابهات فرهنگی دو ملت ایران و ترکیه سبب شده تا مردم ایران کتابهای نویسندگان خوب ترک را بخوانند.
وی یاد آور شد: چند لایه بودن، هدفمندی و اصلاح گری از جمله نشانه های طنز فاخر است.
این بانوی داستان نویس با توجه به تاثیر گزاری طنز در طرح انتقادات و اصلاح امور و همچنین اقبال مردم نسبت به این مقوله، پرداختن به حوزه طنز ،پرورش طنزپردازان و حمایت از هنرمندان فعال در عرصه طنز فاخر را فرصتی مغتنم دانست که نباید از آن غافل شد.
حاضران در این رویداد فرهنگی در ادامه از خوانش داستان ' همه چی تمومه' توسط رویا نجارباشی و شایان میرزایی دو تن از جوانان با ذوق و فرهنگ دوست انزلی حظ وافر بردند.
داستانی که در آن نسین، شخصیت واقعی انسانهای سودجو ، فرصت طلب ، متظاهر و فاسد جامعه خود را برای خواننده آشکار می سازد.
حاضران در مراسم در بخشهایی به اجرای موسیقی فاخر ایران و گیلان زمین توسط هامون وطن دوست، جابر رنجبر، حمید عبادی پور و همایون محمدی گوش جان سپردند.
خوانش شعر مادر از عزیز نسین توسط معصومه لاریجانی حاضران را با جنبه ای لطیف از روح عزیز نسین آشنا کرد.

*جام باشگاه های کتابخوانی
در بخش دیگری از برنامه فاطمه غفاری از اعضای انجمن هزار و یک شب و از تسهیلگران فرهنگی عضو جام باشگاه های کتابخوانی در جمع حاضران این رویداد گفت : پنجمین دوره‌ی جام باشگاه‌های کتابخوانی ، از مهر ماه امسال آغاز می شود. با شهروندانی که حضوری مثال‌زدنی در تمامی رویدادهای فرهنگی دارند ، امیدواریم باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان ، پا بگیرند و انزلی در اولین حضورش ، پایتخت کتاب ایران شود .‌ سال گذشته کاشان این عنوان را از آن خود کرد و لاهیجان هم نامزد بود . نوبت ، نوبت ماست.
وی یاداور شد: پس از ویرانی جنگ جهانی دوم ،مادران فرانسوی ، کمر همت بستند و کتاب‌های دست دوم را درون ون ها در شهر و روستا می چرخاندند و اتاق‌های داستان تشکیل می‌دادند تا روح نسل نو با خوراک کتاب پرورده شود و این است که آن ها فرانسه اند . از سرانه‌ی مطالعه در کشورهای پیشرفته هیچ نمی‌گویم .
وی با انتقاد از نظام آموزشی اظهار داشت: اسفا که سیستم آموزشی ، شاخک‌های احساس‌مان را بریده و منطق‌مان را کور کرده ؛نسلی منفعل که تست‌ها زده ، کنکورها داده و در سودای پشتِ میزخوابی ، مدرک‌ها قاب گرفته .
غفاری افزود: اکنون اما رایحه‌ی جام باشگاه های کتابخوانی پس از چهار سال به بندرانزلی رسیده ؛ عطرش را به جان بخریم و مشعل کم‌جانِ فرهنگِ شهر را به نسلی پویا ، تحلیل‌گر و البته کتابخوان بسپاریم تا بَرَش فروزند .
وی خاطرنشان کرد: هدف این باشگاه‌ها، خوانش صرف نیست و داستان ، بستری برای اجرای نمایش ، موسیقی ، توجه به محیط زیست ، ساخت ویدیوهای کوتاه و هر کار هنرمندانه و خلاقانه‌ی دیگری خواهد بود .
غفاری متذکر شد: در زمانی‌که راس هرمِ شهری ، اراده و توان اصلاح ندارد ، نسل نو و پایه های این هرم ، سوار بر توسن فرهنگ ، خواهند تاخت و این مطالبه‌گری‌ بودجه‌ی صفر فرهنگ انزلی را در روزگاری بسیار نزدیک به صد خواهد رساند. امروز تو هم بخوان و اولین جمعه‌ی هنری بلوار ، ناشی از مطالبه‌گری ‌شماست.
وی نوید داد به‌زودی در شهر باشگاه‌های کتابخوانیِ ویژه‌ی کودک و نوجوان تاسیس می‌شوند و جوانه های تحلیل و تفکر منطقی خواهد رویید . این نهال قطعا بالیدن خواهد گرفت ؛انزلی پایتخت کتاب می‌شود و این حتما یک رویا نیست .

*زندگی نامه نسین
محمت نصرت، نویسنده ، شاعر و مترجم مشهور ترک سال1915 در جزیره ای نزدیک استانبول چشم به جهان گشود. عزیز نسین نام پدرش بود. این طنزپرداز برجسته همواره به نقد معضلات اجتماعی و اقتصادی و بروکراسی نا مناسب کشورش می پرداخت و به سبب همین اعتقادات بارها به دادگاه احضار شد و چند بار نیز زندانی شد. وی با اسامی متعددی به انتشار آثارش در نشریات می پرداخت. آثارش به زبان های متعددی ترجمه شده است و جایزه های بین المللی را به خود اختصاص داده است.
وی در 80 سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت.
آرمین صافدل بنیان گزار این رویداد فرهنگی گفت: تو هم بخوان هر دو ماه یک بار در شهر انزلی برگزار می شود. گام هفتم این رویداد آبان ماه 97 همزمان با یک سالگی این رویداد برگزار خواهد شد.
در خاتمه علاقمندان به مطالعه به مبادله کتابهای هدیه داده شده به این رویداد فرهنگی پرداختند.
باشد که این رویداد فرهنگی چونان فانوس دریایی راهگشای جامعه به سوی نور و روشنی و زیستی بهتر باشد.
6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.