به گزارش ایرنا 'ماریا دوتسنکو' روز گذشته در سومین همایش اسوه های صبوری در نخستین روز بین المللی یادبود و اخترام به قربانیان تروریسم در تالار فخرالدین اسعد گرگانی اظهار داشت: از جمله این برنامه ها بیان طرح 'گفتگوی تمدن ها' بود که با حمایت اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سال 2001 به عنوان 'سال ملل متحد' برای گفتگوی تمدن ها اعلام شد.
وی یادآور شد: ایده 'جهان علیه خشونت و افراطی گری' ابتکار جدید ایران بود، که توسط رییس جمهوری کنونی ارائه شد و با آرای بالا توسط کشورهای عضو سازمان ملل متحد در سال های 2013، 2015 و 2017 مورد حمایت قرار گرفت.
خانم دوتسنکو با اشاره به درگاه قربانیان ترور سازمان که توسط اداره ضد تروریسم مدیریت می شود، گفت: در این درگاه فهرست انجمن های دفاع از قربانیان براساس کشورها درج شده که هیج انجمنی زیر نام ایران قید نشده است و این همایش می تواند فرصتی برای تشویق انجمن های دفاع از قربانیان تروریسم ایرانی باشد تا در این درگاه نام نویسی کنند.
وی افزود: اعضای سازمان در ماه ژوئن قعطنامه جدیدی برای بررسی اجرای 'راهبرد ضد تروریسم ملل متحد' تصویب کرد که براساس آن، اهمیت ایجاد تاب آوری قربانیان به رسمیت شناخته می شود و خانواده های قربانیان ترور بطور قانونی می توانند کمک های مناسب دریافت کنند.
رییس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران اضافه کرد: وقتی به حقوق بشر قربانیان احترام می گذاریم و از آنان حمایت و به آنان اطلاعات می دهیم، خسارت دائمی وارده توسط تروریست ها به افراد و جوامع کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به 'راهبرد جهانی ضد تروریسم' تصریح کرد: براساس این راهبرد، اگر شان انسان های قربانی تروریسم مورد بی توجهی قرار بگیرد، شرایط گسترش تروریسم مساعد خواهد شد که با توجه به این مساله بهترین راه موثر برای مبارزه با تروریسم اقداماتی است که به کرامت انسانی و ارتقای حاکمیت قانون احترام می گذارد.
وی با اشاره به این که در سال گذشته میلادی سه چهارم مرگ و میرهای ناشی از تروریسم در پنج کشور (افغانستان، عراق، نیجریه، سومالی و سوریه) بوده، یادآور شد: با توجه به گسترش گروه های تروریستی در جهان، این آمار نشان می دهد که کشورهای کمتری از میان اعضای سازمان ملل مورد ترور قرار گرفته اند.
رییس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران اظهار داشت: امروزه قربانیان تروریسم می خواهند که صدایشان شنیده شود و نیازهایشان برطرف و از حقوقشان حمایت کنیم.
دوتسنکو گفت: قربانیان ترور آنان احساس می کنند، پس از محو اثرات حملات تروریستی جوامع از آنان غافل می شود این تفکر نتایج بسیار بدی در پی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: قربانیان ترور تنها از راه حمایت چند وجهی طولانی مانند حمایت های فیزیکی، روانشناسی، اجتماعی و مالی می توانند بهبود یابند یا زخم خود را التیام بخشند و با کرامت به زندگی خود ادامه دهند.
به گفته وی، امروزه تعداد دولت های عضو سازمان که برای رفع نیازهای طولانی و میان مدت قربانیان و بهبود کامل، بازپروری و ادغام آنان در جامعه منابع یا توان کافی داشته باشند، کم است.
وی به نقش مهم سازمان در حمایت از دولت های عضو اشاره کرد و گفت: مسوولیت و حمایت اصلی از حقوق قربانیان بر عهده دولت های عضو ملل متحد است.
دوتسنکو بیان داشت: سازمان در راستای ارکان یک و چهار 'راهبرد جهانی ضد تروریسم' از راه ارائه همبستگی با قربانیان و حمایت از آنان، کمک به ظرفیت سازی، تاسیس شبکه ها و ارائه حمایت به سازمان های مردم نهاد به ویژه انجمن های مدافع قربانیان تروریسم و ترغیب دولت های عضو به منظور ترویج، حمایت و احترام به حقوق قربانیان تلاش دارد تا منابع ارائه دهد، جوامع بین المللی را بسیج و نیازهای قربانیان تروریسم را بهتر رفع نماید.
وی گفت: امسال گرامیداشت روز بین المللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم بیانگر گام مهمی به جلو جهت همبستگی با قربانیان تروریسم است، با دعوت از کشورهای عضو سازمان ملل متحد، سازمان های بین المللی و جوامع مدنی برای گرامیداشت این روز توجه به قربانیان در سطوح منطقه ای، ملی و بین المللی جلب می شود.
رییس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران گفت: ما موافق هستیم قبل از انجام اقدامات تروریستی باید کار کنیم، سازمان با همه اشکال تروریسم مخالف است و در پی اتحاد دنیا برای از بین بردن این پدیده شوم می باشد.
وی افزود: قطعنامه سال 2017 سازمان ملل در خصوص این روز، بر تلاش های جاری مجمع عمومی، کمیسیون حقوق بشر و شورای حقوق بشر به منظور ارتقای حمایت از حقوق قربانیان تروریسم استوار است.
دوتسنکو ادامه داد: همچنین این قطعنامه در راستای ارج نهادن و حمایت از قربانیان و بازماندگان تروریسم، ترویج و حمایت کامل از بهره بردن آنان از حقوق بشر و آزادی های اساسی مصوب شد.
وی عنوان کرد: با اعلان این روز بین المللی مجمع عمومی تاکید نمود که ترویج و حمایت از حقوق بشر و حاکمیت قانون در سطوح ملی و بین المللی برای جلوگیری و مبارزه علیه تروریسم ضروری است.
وی با اشاره به بخشی از سخنان دبیر کل سازمان ملل در این پیوند، اظهارداشت: ما باید ندای قربانیان و بازماندگان حملات تروریستی را رسا نماییم که همواره خواستار پاسخگویی و نتیجه عملی هستند.
ایران بیش از 17 هزار شهید ترور دارد که سهم استان گلستان 211 نفر است.
3014/1648
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.