به گزارش ایرنا و براساس اعلام صبح دوشنبه استانداری، سید مناف هاشمی در نشستی به منظور پیگیری و بررسی اجرای طرح نجات خلیج گرگان اظهارداشت: لایروبی بخش شرقی خلیج گرگان برای پیشگیری از قطع ارتباط آبی میان خلیج و دریا از مهمترین پروژه ها بوده که تصویب شده است.
به گفته وی، راهکارهای اجرایی خروج از وضعیت اضطرار خلیج گرگان ازسوی مشاور طرح ارائه شد که پس از بررسی های کارشناسی در کارگروه ملی نجات خلیج گرگان و تالاب میانکاله به ریاست معاونت محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست و با عضویت تمام دستگاههای اجرایی ذیربط در سطح ملی و استانی بررسی، مصوب و ابلاغ شد.
به گزارش ایرنا راهکارهای مصوب در این کارگروه مشتمل بر پروژه هایی است که براساس مطالعات انجام شده به کارفرمایی شرکت آب منطقه ای گلستان و پس از کسب نظرات دانشگاه ها و اساتید مجرب با اکثریت آرا در کارگروه ملی به تأیید رسیده است.
پیش از این علی نظری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان درپاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص آخرین اقدامات برای نجات خلیج گرگان گفته بود که از سال قبل کارگروه نجات خلیج گرگان با حضور مسوولان استان های گلستان و مازندران و کارشناسان مرتبط محیط زیست کشور فعال و مقرر شده مطالعه نجات خلیج گرگان و تالاب میانکاله در دو بخش 'مطالعات شناسایی و ارزیابی راهکارهای اضطراری و مطالعات جامع' انجام شود.
به گزارش ایرنا مطالعات اضطراری در یک دوره کوتاه مدت جهت ارائه برنامه اقدامات فوری مقابله با بحران انجام و مطالعات جامع به صورت تفصیلی با در نظر گرفتن تمامی جوانب طرح اعم از اثرات زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی، حقوقی و به همراه نمونه برداری و پایش کمی و کیفی در دوره یکساله انجام می شود.
گرگان تنها خلیج دریای خزر در محدوده جغرافیایی ایران و استان گلستان بوده که به دلیل پسروی زیاد آب و ناتوانی در اجرای طرح های مناسب و کارشناسی، فاصله چندانی با خشکی کامل ندارد.
این خلیج درسال 1354 به همراه تالاب میانکاله و لپوی زاغمرز در استانهای گلستان و مازندران به‌ عنوان نخستین مجموعه تالاب بین‌المللی جهان در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر به ثبت رسید تا ثابت شود نه فقط این خلیج، بلکه نواحی اطراف آن نیز یک مجموعه ارزشمند زیست ‌محیطی است.
خلیج گرگان از لحاظ اقتصادی و اکولوژیکی دارای اهمیت بوده و در تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و غضروفی و جذب پرندگان مهاجر زمستانی نقش مهمی دارد.
خلیج چهار هزار هکتاری گرگان یکی از بزرگ‌ترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز است و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگ‌ترین دریاچه زمین به اتصال این خلیج با دریا وابسته است؛ خلیجی که حالا با مشکلات متعدد دست ‌و پنجه نرم می‌کند و فعالان و مسوولان محیط ‌زیست معتقدند که با ادامه روند کنونی تبدیل به نسخه دیگری از دریاچه ارومیه می شود.
عمق خلیج گرگان که در برخی نقاط به حداکثر سه متر می‌رسید، اینک دراثر رسوب‌گذاری به 1,5 متر کاهش پیدا کرده است و به‌همین‌ دلیل به‌سرعت به سمت نابودی پیش می‌رود.
خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و در حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر واقع است و از 60 کیلومتر طول و حداکثر 12 کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی – غربی است.
1648
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.