به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست که بعداز ظهر پنجشنبه برگزارشد، معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور وضعیت پارک ملی را غم انگیز توصیف و خاطرنشان کرد: باید به فریاد این پارک رسید.
سعید نمکی افزود: برای ساماندهی امور پارک لازم است شورا یا اهیات امنایی متشکل از نمایندگاه سازمان های مردم نهاد و ریش سفیدان استان های خراسان شمالی و گلستان و نیز مدیران سابق پارک تشکیل شود.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه با ساختار های قدیمی نمی توان پارک ملی گلستان را اداره کرد و باید به سمت هوشمند سازی اداره این پارک ملی برویم، افزود: در این راه باید از مشاورین ماهر استفاده شود و برای تامین منابع آن آمادگی داریم.
وی با بیان اینکه لازم است مدیر ساکن در پارک تعیین شود، خاطرنشان کرد: در برنامه ریزی برای اداره پارک باید مسائل گردشگری و اکوتوریسم نیز لحاظ شود.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه در دو تا سه سه سال آینده حدود 300 میلیارد ریال برای به پارک ملی گلستان اختصاص می یابد، گفت: بخشی از این منابع در سالجاری تخصیص داده می شود.
به گزارش ایرنا ، در این نشست مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان نیز در سخنانی به تشریح مشکلات پارک ملی گلستان پرداخت و گفت: وجود جاده ترانزیتی که از داخل جنگل گذر می کند باعث تلف شدن حیوانات و نیز افزایش زباله در محیط این پارک شده است.
امیر عبدوس از وقوع سیلاب های متوالی، افزایش شکار بی رویه و سلاح های غیر مجاز و تخصیص نیافتن اعتبارات تملک دارایی به پارک ملی گلستان به عنوان دیگر مشکلات اداره این پارک برشمرد.
وی افزود: ساختمان ها و پاسگاه های محیط بانی پارک ملی گلستان مربوط به زمان قبل از انقلاب بوده و مشکلات عدیده ای دارند و علاوه بر آن کمبود نیروهای حفاظتی و اداری بر مشکلات اداره پارک ملی گلستان افزوده است.
به گزارش ایرنا، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و هیات همراه که در سفری یک روزه در استان گلستان حضور یافته و صبح امروز در شورای اداری استان گلستان شرکت کرده بود، پیش از برگزاری نشست شورای راهبردی پارک ملی گلستان، از تفرجگاه های این پارک ملی بازدید کردند.
پارک ملی گلستان که دارای چهار پاسگاه سرمحیط بانی و 9 پاسگاه محیط بانی است، منطقه حفاظت شده‌ ای در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی است.
این منطقه قدیمی‌ ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم‌ نظیر برای حیات‌وحش است که 1350 گونه گیاهی و 302 گونه جانوری، از جمله نیمی از گونه ‌های پستانداران ایران را در حدود 900 کیلومتر مربع مساحت خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیره ‌گاه زیست ‌کره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده ‌است.
پارک ملی گلستان بدون تردید ارزشمندترین منطقه ایران چه از لحاظ کمیت و چه از نظر تنوع حیات جانوری و گیاهی است. تنوع زیستی این پارک حتی فراتر از برخی کشورهای اروپایی است که صدها برابر این پارک وسعت دارند.
پارک ملی گلستان از بهترین زیستگاه ‌های پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوه‌ ای، گرگ، وشق، مرال، شوکا، گوسفند وحشی و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز است و به ویژه به خاطر جمعیت فراوان قوچ و میش اوریال معروف است.
این پارک در 19 مرداد 1336 به نام «منطقه حفاظت شده آلمه و ایشکی» تحت حفاظت کانون شکار قرار گرفت و در شهریور 1350 محدوده ‌ای در شرق پارک به نام «قُرخود» با وسعت 34 هزار هکتار به آن الحاق و در 1353 عنوان پارک وحش به «پارک ملی» تغییر داده شد.
در سال 1354 اولین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از 50 ذخیره‌ گاه زیست ‌محیطی کره زمین به ثبت رسیده ‌است.
مساحت بیشتر پارک در استان گلستان، حدود 34 درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.
7481/1860
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.