به گزارش خبرنگار ایرنا کمال سلمانی روز سه شنبه در همایش 'گفتگوی بین نسل ها' در تالار فخرالدین اسعد گرگانی اظهار کرد: استان افزون بر 145 هزار نفر سالمند دارد که 63 درصد بانوان و 37 درصد مردان هستند.
به گفته وی؛ تعداد معدودی از سالمندان استان سن بالای 105 سال دارند.
وی با اشاره به اینکه شکاف بین نسلی 2 لبه یک تیغ است، اظهار داشت: وجود شکاف بین نسلی از نظر سن و سال طبیعی بوده، اما تهدید کننده اختلاف سلیقه و اختلاف فرهنگی بین نسل ها است.
سلمانی گفت: رفع این تهدیدها و کاهش شکاف بین نسلی نیازمند فرهنگ سازی و اصلاح رفتار با اطلاع رسانی و آگاه سازی درست و به موقع است.
وی با یادآوری اینکه در 10 سال گذشته حدود 20 درصد به جمعیت سالمندان استان اضافه شد، تصریح کرد: کم ‌توجهی به رفع نیازها و کمبودهای این قشر و فقدان بانک اطلاعاتی سالمندان از مشکلات این حوزه است.
به گفته وی؛ برخی کمبود امکانات مورد نیاز برای پرکردن اوقات سالمندان موجب شده که این قشر با مشکلات متعددی مانند افسردگی، خیابان‌‌ گردی، سوانح رانندگی و دیگر آسیب های اجتماعی مواجه شوند.
معاون بهزیستی گلستان همچنین یادآور شد: جهاندیدگان گلستان تنها کانون تخصصی در حوزه سالمندان در استان است و در برنامه ریزی جدید بزودی چند کانون تخصصی در سطح استان راه اندازی خواهد شد.
به گزارش ایرنا مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان هم گفت: جمعیت سالمندی می ‌تواند در کنار نسل جوان به فرصتی برای انتقال تجربه به مسئولان و شهروندان تبدیل شود.
عبدالرضا چراغعلی افزود: رفع نشدن کمبودها باعث شده که در گلستان شاهد مشکل فقر و تکدی‌ گری سالمندان، رها شدن سالمندان بیمار در بیمارستان ها به دلیل مشکلات مالی باشیم که باید برای آن چاره اندیشی شود.
وی افزود: تشکیل شورای سالمندی استان گلستان در رفع مشکلات این حوزه موثر خواهد بود.
چراغعلی؛ فقدان مرکز درمانی مختص سالمندان، نبود مکانی مجهز و با امکانات رفاهی مناسب و کمبود سالن های ورزشی را از دیگر مشکلات این قشر بیان کرد.
مدیرعامل و عضو هیات مدیره کانون جهاندیدگان نیز خواستار توجه بیشتر مسئولان به رفع مشکلات سالمندان شد.
صفیه هادی پور با اشاره به استیجاری بودن مکان این کانون گفت: ایجاد فضاهای آموزشی، ارائه خدمات بهداشتی درمانی با هدف پیشگیری از بیماری ‌ها و اختلالات شایع دوران پیری و بهبود زندگی در دوره سالمندی ضروری است.
به گفته وی؛ بی ‌برنامگی برای پرکردن اوقات فراغت، نداشتن ارتباط مناسب با فرزندان، بی ‌توجهی به خواسته‌ ها و ناتوانی سالمندان در حل مشکلات خود موجب شده که برخی از آنان گوشه گیر و افسرده شوند.
3014/1648
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.