محمود فرمانی روز دوشنبه به ایرنا اعلام کرد که امسال حدود 100 بازرسی از مراکز عرضه مصنوعات طلا در سطح استان انجام شد که نتایج حاکی از انطباق 42 درصد از نمونه های اخذ شده با استاندارد ملی بود.
دبیر شورای استاندارد گلستان اظهار کرد: در این بین تعدادی از نمونه های اخذ شده فاقد کد ساخت بوده که به دلیل الزام تولیدکنندگان طلا به حک کد ساخت روی مصنوع طلای خود، طلاهای فاقد کد ساخت جمع آوری و تخریب شد.
فرمانی افزود: کد ساخت به نوعی شناسنامه مصنوع طلا محسوب می شود و امکان شناسایی طلای ساخته شده تولید داخل از طلای وارداتی غیر مجاز (با توجه به ممنوع بودن واردات مصنوع طلا) و نیز ردیابی سازنده آن را فراهم می کند.
وی از شهروندان خواست تا در هنگام خرید کالا به کد ساخت و نشان استاندارد روی مصنوع طلا دقت کرده و از خرید طلاهای وارداتی و یا فاقد کد ساخت خودداری کنند.

**عیار نیمی از مصنوعات طلای عرضه شده در بازار گلستان، پایین تر از استاندارد
مدیرکل استاندارد گلستان اظهار کرد: بازرسی های استاندارد از مراکز عرضه طلا در گلستان در سال 1395 نشان داد عیار حدود 46 درصد از مصنوعات طلا در این استان، پایین تر از حد استاندارد ملی بوده است.
وی افزود: در سال گذشته 33 نمونه طلا از بازارهای گلستان اخذ شد که 15 نمونه با استاندارد مطابقت نداشت.
به گفته وی؛ 6 نمونه نیز از کارگاه های طلاسازی برداشته شد که نیمی از آن مطابق و بقیه مغایر با استاندارد ملی بود.
دبیر شورای استاندارد گلستان؛ تنها راه کنترل و نظارت کامل بر مصنوعات عرضه شده در استان را بازرسی دانست و گفت: هم اینک به دلیل کمبود اعتبارات؛ امکان بازرسی، خرید نمونه و نظارت کامل و مکفی در بازار وجود ندارد.

** یک کارگاه طلاسازی در گلستان دارای پروانه استاندارد
فرمانی یادآور شد: در استان گلستان، تنها یک کارگاه طلاسازی دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد است.
وی سازمان ملی استاندارد ایران را تنها مرجع قانونی انگ گذاری و تعیین عیار فلزات گرانبها بیان کرد و افزود: استانداردسازی طلا از دو جنبه 'حفظ و حراست از حقوق مصرف کننده و توجه به حقوق تولید کننده اهمیت دارد.
به گفته وی؛ الزامات واحدهای تولیدکننده، دارا بودن جواز یا پروانه تولید و یا معادل آن ازمراجع ذیصلاح؛ دارا بودن کد ساخت از ادارات کل استاندارد استانها و حک نمودن آن بر روی مصنوع طلا و درج آن بر روی فاکتورهای فروش خود؛ دارا بودن پروانه کاربرد علامت استاندارد و حک نمودن آنها بر روی مصنوعات طلا طبق استاندارد ملی ایران به شماره 2132؛ استفاده از فاکتورهای معتبر در مبادلات خرید و فروش و ارائه این فاکتورها به بازرسان و نمونه برداران است.
فرمانی تاکید کرد: مشتریان در هنگام خرید طلا تنها به عدد 750 روی مصنوع اکتفا نکنند، چرا که این عدد صرفا نشان دهنده عیار طلا بوده و ضروری است طلایی که انتخاب می شود دارای کد شناسایی (کد ساخت) و علامت استاندارد باشد، این کد ساخت به صورت یک حرف انگلیسی (مختص هر استان) و یک عدد است.
وی ادامه داد: با این کد چنانچه پس از خرید طلا، مشتری متوجه وجود مشکل خاصی در آن شد، می تواند تولید کننده را در هر نقطه ای از کشور شناسایی و از طریق سامانه شکایات اداره کل استاندارد جهت جبران خسارت اقدام نماید.

*کد ساخت 17 کارگاه طلاسازی در گلستان ابطال شد
مدیر کل استاندارد گلستان گفت: 37 کارگاه طلاسازی در گلستان موفق به دریافت کد ساخت از این اداره کل شده اند که کد ساخت 17 کارگاه به دلیل نداشتن تولید و یا عدم تمدید مجوز معتبر از مراجع ذیصلاح، ابطال شد.
دبیر شورای استاندارد گلستان اظهار کرد: کد شناسایی را ادارات کل استانی با تایید کمیته نظارت مربوطه، به تولیدکنندگان مصنوعات طلا به منظور شناسایی و ردیابی مصنوعات تولیدی بر اساس فرایند تعیین شده اختصاص می دهند.
به گفته وی؛ حک این کد روی مصنوع طلا، شناسایی سازنده آن را برای مشتریان ممکن می سازد.
1648
تنظیم وانتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.