به گزارش خبرنگار ایرنا، مهردخت وزیرپور روز دوشنبه درجمع کارکنان کتابخانه های عمومی گنبدکاووس افزود: کمبود کتابخانه در روستاها یکی از دغدغه های نهاد کتابخانه های عمومی کشور است و در این حوزه نیاز به کمک خیرین داریم.
مشاور اجرایی دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به فعال بودن سه هزار و 300 باب کتابخانه عمومی درمناطق شهری و روستایی کشور، یادآور شد: باتوجه به افق پیش بینی شده در برنامه 1404 که می بایست 35 درصد جمعیت کشور عضو کتابخانه های عمومی شوند، بایستی نسبت به افزایش کتابخانه ها در مناطق روستایی اقدام شود.
وزیرپور با اشاره به برخی محدودیت های قانونی برای راه اندازی کتابخانه عمومی در روستاهای واجد شرایط، اضافه کرد: وجود حداقل 1500 نفر جمعیت، اختصاص ساختمانی با استحکام مهندسی و داشتن 120 مترمربع زیربنا از شرایط قانونی راه اندازی کتابخانه است، که در بسیاری از روستاها این شرایط وجود ندارد.
وی تصریح کرد: درصورتی که خیرین و یا مسئولان محلی ساختمانی با شرایط مورد نظر در اختیار نهاد کتابخانه های عمومی قرار دهند، این نهاد برای تجهیز آن و تامین نیروی انسانی مورد نیاز اقدام می کند.
عضو هیات امنای نهاد کتابخانه های عمومی کشور کمبود نیروی انسانی متخصص را از دیگر دغدغه های این نهاد برشمرد و گفت: اگرچه درسال های اخیر اقداماتی برای جذب نیرو انجام شده و اکنون این نهاد هفت هزار پرسنل دارد اما درسال 91 از مجموع 400 نیروی جذب شده تنها 100 نفر آنان در رشته کتابداری و بقیه از رشته های غیرمرتبط بودند که یک خسارت بزرگ به این نهاد فرهنگی محسوب می شود.
وزیرپور افزود: لازمه ارائه خدمات مطلوب درحوزه کتابداری و کتابخوانی به جامعه، داشتن نیروی انسانی متخصص و فضای مناسب است که در این دو حوزه مشکلاتی وجود دارد که بایستی با مشارکت همه دستگاه ها و نهادها رفع شود.
وی، کمبود منابع مالی و بودجه ای را از دیگر دغدغه های نهاد کتابخانه های عمومی کشور دانست و بدون اشاره به رقم بودجه ای، اضافه کرد: این نهاد یک نهاد فرهنگی است و برای نشر فرهنگ درحوزه کتاب و کتابخوانی باید اعتبارات ویژه به آن تخصیص یابد اما هرسال شاهد کاهش بودجه دراین نهاد هستیم.
وزیرپور از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کرد در بررسی بودجه سال آینده سهم بودجه ای نهاد کتابخانه های عمومی را افزایش دهند تا اقدامات مناسب برای رفع کمبودها و دغدغه های این نهاد صورت گیرد.
مشاور اجرایی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور همچنین از اضافه شدن بخش کودک به تمام کتابخانه های عمومی خبر داد و گفت: اضافه شدن این بخش یکی از راه های موثر در گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی درجامعه است.
وی افزود: تربیت نسلی آشنا به حوزه کتاب و کتابخوانی برای توسعه این فرهنگ، از اهداف راه اندازی این بخش است.
وزیرپور رفع کمبود منابع کتاب درحوزه اهل سنت بویژه درمناطق اهل سنت نشین را از دیگر تلاش های نهاد کتابخانه های عمومی دانست و ابراز امیدواری کرد با رفع کمبودها در این بخش، جمعیت قابل توجهی از جامعه اهل سنت عضو کتابخانه ها شوند.
به گزارش ایرنا، مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی گلستان نیز دراین جلسه از خرید و توزیع کتاب هایی به ارزش 110 میلیون ریال درحوزه کودک برای کتابخانه های عمومی این استان خبر داد و گفت: تا پایان امسال به همین مقدار دوباره کتاب خریداری و توزیع می شود.
رضا قوانلو همچنین از راه اندازی پنج کتابخانه عمومی در مناطق روستایی گلستان تا دهه فجر امسال خبر داد و افزود: این کتابخانه ها در روستاهای شیرنگ علی آباد کتول، صادق آباد گالیکش، رضا آباد رامیان، انقلاب آق قلا و آق امام مراوه تپه راه اندازی می شود.
به گزارش ایرنا، هم اکنون درمناطق شهری و روستایی استان گلستان با جمعیت یک میلیون و 900 هزار نفر تعداد 52 باب کتابخانه متعلق به نهاد کتابخانه های عمومی و 22 باب کتابخانه مشارکتی با مجموع 850 هزار جلد کتاب فعال است.
همچنین کتابخانه های متعلق به نهاد کتابخانه های عمومی استان درمجموع 27 هزارو 200 مترمربع زیربنا و 42 هزارو 270 عضو فعال ثبت شده در سامانه سامان دارد.
شهرستان گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است و چهار کتابخانه عمومی با حدود 3500 عضو دارد.
/3039/1860
خبرنگار : علی لکزانوری ** انتشار دهنده: تاج محمد شیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.