به گزارش خبرنگار ایرنا، این عده از کارشناسان و مسئولان گنبدی روز چهارشنبه در سومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان این شهرستان که با موضوع آموزش های پیش از ازدواج و تاثیر آن درتحکیم بنیان خانواده و نیز هویت جوانان و تاثیر شبکه های مجازی برآن برگزار شد، برضرورت جدی گرفتن مباحث آموزشی و آگاهی بخشی به خانواده ها و جوانان در پیشگیری و کاهش این دو آسیب اجتماعی تاکید کردند.
کارشناس اداره بهزیستی گنبدکاووس دراین جلسه از تاثیر فضای مجازی بر هویت شخصی، ملی و مذهبی افراد خبر داد و گفت: نامشخص بودن هویت افراد درشبکه های مجازی سبب سردرگمی کاربران می شود و افراد بدون داشتن سواد رسانه ای لازم، اسیر حجم زیادی از اطلاعات درست و نادرست این شبکه ها می شوند.
محمود پیری افزود: گستردگی و حجم زیاد اطلاعات در شبکه های مجازی فرد را دچار بحران هویت شخصی، ملی و مذهبی می کند که اگر به آنان اطلاعات و آگاهی لازم داده نشود، در بلند مدت به هویت ملی و دینی ما ضربه می زند.
وی همچنین با تاکید برضرورت آموزش مهارت های زندگی و برقراری ارتباط پیش از ازدواج به زوجین، اضافه کرد: بلوغ جنسی تنها شرط برای ازدواج نیست بلکه رسیدن زوجین به بلوغ فکری (عقلی)، عاطفی و شناختی نیز موثر است که باید مورد توجه خانواده ها قرار گیرد.
کارشناس حوزه سلامت مرکز بهداشت گنبدکاووس نیز دراین جلسه با ابراز نگرانی از برابری آمار طلاق در جوامع روستایی و شهری، گفت: براساس آمار در 6 ماهه نخست امسال 79 هزارو 706 واقعه طلاق در کشور ثبت شده که 18 درصد آن درسال اول زندگی و 48 درصد نیز در پنج سال اول زندگی منجر به طلاق شده است.
سامان مجرد با اشاره به پیامدهای ناگوار برای زوجین بویژه فرزندان آنان پس از طلاق، افزود: لازمه پیشگیری از طلاق جدی گرفتن آموزش مهارت های زندگی، قوانین حاکم بر آن و مهارت حل مساله است.
وی گفت: درهمین راستا طرح صیانت از خانواده توسط مرکز بهداشت با مشارکت برخی از ادارات از جمله تبلیغات اسلامی، بهزیستی، انتظامی و دادگستری از سال گذشته با هدف آموزش مهارت های پیش از ازدواج به زوجین آغاز شده است.
مجرد اضافه کرد: در راستای این طرح در سال گذشته 7300 زوج و در نیمه نخست امسال 2 هزارو 115 زوج، آموزش های لازم را فرا گرفتند که برای اثرگذاری این آموزش ها باید بررسی های لازم انجام شود.
وی، طرح حضور کارشناس سلامت در مراکز بهداشت شهری و روستایی را از دیگر اقدامات مرکز بهداشت گنبدکاووس دانست و تصریح کرد: دراین طرح کارشناسان آموزش های لازم در حوزه مهارت های زندگی و فرزند پروری را به زوجین و خانواده ها می دهند.
به گزارش ایرنا، یک کارشناس حوزه روانشاسی نیز دراین جلسه با ابراز نگرانی از روند رو به رشد طلاق و شکستن قبح آن درجامعه گفت: با اینکه در گذشته آمار طلاق در مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی بود اما درسال های اخیر آمار این آسیب اجتماعی در این دو جامعه برابر شده است.
دکتر مژگان میرزا، مشکلات اقتصادی، بیکاری، اعتیاد، ازدواج های تحمیلی، فضای مجازی و ماهواره را از عوامل مهم طلاق در جامعه برشمرد و افزود: برای پیشگیری و کاهش این آسیب باید به آموزش مهارت های زندگی قبل و بعد از ازدواج توجه جدی شود.
وی اضافه کرد: برای داشتن خانواده سالم باید با مساله مهارت آموزی در همه ادوار زندگی توجه و از ساده انگاری در مورد ازدواج در بین خانواده ها که از ارکان مهم جامعه است، پرهیز شود.
مسئول مرکز اورژانس اجتماعی بهزیستی گنبدکاووس نیز دراین جلسه با اشاره به ارجاع 738 پرونده طلاق توافقی از محاکم قضایی به این واحد اجتماعی درسال گذشته، خاطرنشان کرد: در بررسی های انجام شده در این پرونده ها مشخص شد که اعتیاد، خیانت، دخالت اطرافیان و کمبود مهارت سازگارانه از عوامل اصلی طلاق بوده است.
خلیل کاووسی با اشاره به پیامدهای طلاق بر فرزندان و زوجین، افزود: افسردگی و اختلالات روانی از جمله این پیامدها است ضمن اینکه از مجموع پرونده های ارجاعی و پس از انجام اقدامات مشاوره ای تنها شش و نیم درصد آن به سازش منجر شد.
یک مدرس دانشگاه پیام نور گنبدکاووس نیز در این جلسه با ابراز نگرانی از روند رو به رشد آسیب ها درجامعه و اینکه آموزش مهارت های زندگی باید جدی و اثرگذار باشد، گفت: برای رفع برخی از آسیب ها مثل اعتیاد که زمینه ساز بیشتر طلاق ها است، باید در کنار آموزش، باید ریشه این آسیب ها نیز قطع شود.
رضا یازرلو درخصوص فضای مجازی و آسیب های آن نیز گفت: این حوزه ارتباطی را نمی توان از جامعه حذف کرد و باتوجه به ارتباط آن با بخش های مختلف هویتی فرد بایستی بر مطالب آن کنترل و مدیریت داشت.
وی افزود: امروز بخشی از طلاق ها به خاطر فضای مجازی رخ می دهد زیرا سرگرمی درصد زیادی از بانوان خانه دار که زندگی آنان به طلاق منجر شده، حضور بیش از حد در شبکه های اجتماعی و مجازی بوده است.
یازرلو اضافه کرد: امروز فضای مجازی سبب تشدید دیگر آسیب های اجتماعی مثل مساله خودکشی به خاطر یک بازی رایانه ای شده که باید آن را کنترل و مدیریت کرد.
این مدرس دانشگاه پیام نور گنبدکاووس، سیاست گذاری های درست، ایجاد محدودیت برای گروه های مختلف سنی بویژه کودکان و نوجوانان برای استفاده از فضای مجازی، آموزش و آگاهی بخشی به خانواده ها و جوانان برای تفهیم درست تهدیدهای فضای مجازی، تولید برنامه های رسانه ای و توجه به اوقات فراغت دانش آموزان بویژه در زمینه ورزش و هنر را از جمله راهکارهای پیشنهادی خود برای پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی درجامعه برشمرد.
به گزارش ایرنا، معاون اجتماعی فرمانده انتظامی گنبدکاووس نیز دراین جلسه با ابراز نگرانی آسیب های اجتماعی حوزه فضای مجازی گفت: براساس بررسی های انجام شده، بخشی از آسیب های اجتماعی در این شهرستان از طریق فضای مجازی بوده است.
سرگرد ابوالفصل تیموری بدون اشاره به آمار، افزود: هتک حیثیت، نشر اکاذیب، تهدید و اخاذی، برداشت های غیرمجاز از حساب های بانکی و مزاحمت های اینترنتی از مهمترین جرایم درحوزه فضای مجازی می باشد.
وی بابیان اینکه 80 درصد جرایم حوزه فضای مجازی توسط پلیس فتا کشف و رسیدگی شده است، گفت: بیشتر مجرمین دستگیر شده در این حوزه مرد و بیشتر آسیب دیده ها نیز بانوان بودند.
سرگرد تیموری اضافه کرد: 70 درصد مجرمین فضای مجازی درگنبدکاووس 18 تا 30 سال، 15 درصد آنان 30 تا 40 سال، 10 درصد 18 سال به پایین و پنج درصد بالای 40 سال س داشتند.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از آسیب ها و کاهش آن بایستی آموزش مهارت های زندگی و سواد رسانه ای به خانواده ها و استفاده کنندگان از فضای مجازی داده شود.
به گزارش ایرنا، معاون استاندار گلستان و فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز در این جلسه با مهم دانستن مساله آسیب های اجتماعی خاطرنشان کرد: امروز تلاش برای پیشگیری و کاهش این آسیب ها که به دغدغه جدی مسئولان و خانواده ها تبدیل شده، همه بایستی احساس مسئولیت نمایند.
عبدالقدیر کریمی، توجه علمی به حوزه آسیب های اجتماعی و ارائه راهکارهای علمی و کارشناسی برای آن را امری پسندیده دانست و افزود: مدیران ادارات و نهادهای متولی دراین حوزه باید با بهره گیری از این راهکارها در جهت پیشگیری و کاهش آسیب ها تلاش مضاعف، همسو و یکپارچه نمایند.
شهرستان مرزی گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت و نیز با تنوع قومی و فرهنگی درشرق استان گلستان واقع است.
1860/3039/
خبرنگار : علی لکزانوری ** انتشار دهنده: تاج محمد شیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.