به گزارش خبرنگار ایرنا، مجید روستا روز چهارشنبه درجلسه بافت فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی شهر گنبدکاووس اظهار داشت: از مجموع این عرصه ها، 25 هزار هکتار آن بافت تاریخی، 54 هزار هکتار بافت فرسوده و 60 هزار هکتار آن را نیز سکونتگاه غیررسمی تشکیل می دهند.
وی گفت: درمجموع 19 میلیون نفر از جمعیت کشور در این سه نوع بافت زندگی می کنند که براساس سند ملی بازآفرینی درسال 93، نیاز به توجه جدی و ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی درحوزه های مختلف اقتصادی، ورزشی، فرهنگی، آموزشی و درمانی دارند.
روستا اضافه کرد: برای ارائه خدمات اشاره شده به مردم ساکن دراین سه نوع بافت تاریخی، فرسود و سکونتگاه های غیررسمی، تمام دستگاه ها و نهادهای متولی باید بر اساس شرح وظایف تعیین شده، مشارکت داشته باشند.
وی از انتخاب شهر گنبدکاووس به عنوان پایلوت (نمونه) بازآفرینی در ستاد ملی بازآفرینی کشور خبر داد و تصریح کرد: بر این اساس 9 طرح و پروژه عمرانی، خدماتی، فرهنگی، آموزشی و درمانی درسه سکونتگاه غیر رسمی این شهر شامل سیدآباد، بدلجه و مدرسی برای سال جاری پیش بینی شده است.
عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، تخریب و بازسازی یک واحد آموزشی قدیمی، احداث خانه های محله، استقرار پایگاه های بهداشتی و درمانی، ایجاد شبکه های معابر و آسفالت آن، توسعه کسب و کارهای خرد با آموزش های فنی و حرفه ای و پیشگیری از رفتارهای پرخطر را از جمله این طرح ها برشمرد.
روستا با تاکید برضرورت مشارکت همگانی دستگاه ها و نهادهای متولی در طرح بازآفرینی و ارائه خدمات به مردم سکونتگاه های غیررسمی یادآور شد: بخشی نگری مهمترین اشکال در پیشبرد برنامه ها است که دستگاه ها باید از آن بشدن پرهیز نمایند.
وی گفت: از فرمانداری ویژه گنبدکاووس نیز خواسته شده با تدوین یک برنامه اقدام مشترک و اولویت بندی طرح ها در سه محله سیدآباد، بدلجه و مدرسی این شهر، پیگیر اجرای آن با مشارکت نهادهای متولی باشد.
به گزارش ایرنا، شهردار گنبدکاووس نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات و طرح های انجام شده ازسوی شهرداری و شورای اسلامی شهر در سه محله سیدآباد، بدلجه و مدرسی ارائه داد و گفت: در چند سال اخیر اقدامات عمرانی و فرهنگی با صرف هزینه ای بالغ بر 70 میلیارد ریال در این سه محله که افزون بر 22 هزار نفر جمعیت دارند، انجام شده است.
منصور طعنه گنبدی افزود: دیگر طرح ها و نیازهای مردم این محلات نیز باید با همکاری دیگر دستگاه های متولی انجام شود که به دلیل کمبود زمین و یا نداشتن اعتبار، هنوز اقدام خاصی انجام نشده است.
وی با اشاره به وضعیت بافت فرسوده شهری گنبدکاووس، اضافه کرد: درحال حاضر از مجموع 2800 هکتار وسعت خدماتی این شهر 547 هکتار آن معادل 20 درصد، بافت فرسوده است که شهرداری برای بهسازی آن به مالکان تخفیف های ویژه در صدور پروانه ساختمانی می دهد.
طعنه گنبدی اظهار داشت: درمدت حدود 10 سال که بحث بافت های فرسوده مطرح شده است تاکنون شهرداری گنبدکاووس درمجموع افزون بر 10 میلیارد ریال تخفیف در صدور پروانه ساختمانی داده است.
به گزارش ایرنا، در این جلسه نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ویژه و چندتن ازمدیران این شهرستان، سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان و مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی حضور داشتند.
شهر گنبدکاووس با افزون بر 150 هزار نفر جمعیت به عنوان مرکز این شهرستان 350 هزار نفری، درشرق استان گلستان واقع است.
/3039/1860
خبرنگار : علی لکزانوری ** انتشار دهنده: تاج محمد شیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.