به گزارش ایرنا رحمت اله خرمالی شامگاه شنبه در نشست با شماری از فعالان اقتصادی استان گلستان با گرامی داشت روز صنعت و معدن، بیان کرد: دولت ترکمنستان برنامه دراز مدت صنعتی خود را پیش گرفته و به دنبال متنوع کردن بازار انرژی است.
وی تاکید کرد: باید آگاه باشیم که در ترکمنستان تغییر مصرف مشاهده می شود و به همین منظور باید بر این باور بود که ورود به بازار این کشور مانند گذشته نیست و باید شرایط روز را مورد مطالعه قرار داد.
خرمالی اضافه کرد: به تازگی موضوع ثبت قراردادهای کشورهای خارجی در بورس ترکمنستان مطرح است که امکان پیگیری قضایی در صورت بد عهدی در تعهد ها را می توان از مزایای آن دانست.
وی همچنین بر، برگزاری نمایشگاه از سوی تجار گلستانی و ترکمنستانی تاکید کرد و گفت: سالانه یک نمایشگاه تخصصی برگزار می شود که استان گلستان می تواند از این فرصت استفاده کند.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز گفت: انتقال ارز و صدور ویزا از مشکلات تجارت با ترکمنستان است که امیدواریم راهکار هایی برای این امر اندیشیده شود.
امیر یوسفی افزود: برگشت سرمایه از نکات مهم در تجارت با این کشور محسوب می شود که یکی از اصول تجارت است.
یکی از اعضای اتاق گرگان نیز ضمن تاکید بر نقش حمایت سیاسی از تجار در افزایش مراودات با ترکمنستان بیان کرد: کم بودن پوشش حمایتی دولت در تجارت با این کشور قابل لمس می باشد.
حمید دامغانی گفت: ورود به بازار کشورها و رقابت بدون حمایت مناسب دولت مشکل خواهد بود که امیدواریم همکاری ها با بخش خصوصی پر رنگ شود.
استان گلستان از شمال با ترکمنستان مرز خشکی و نیز در حاشیه شرقی خزر واقع شده و با این کشور مرز آبی مشترک دارد.
اکنون تجار گلستانی بیشترین مراودات اقتصادی و صادرات و واردات کالا را با کشور ترکمنستان از طریق گمرک اینچه برون واقع در شرق شهرستان گنبد کاووس انجام می دهند.
در گلستان بیش از 800 بازرگان عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هستند.
6204/1648
خبرنگار: علی اصغر تیموریان ** انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.