علی بیانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: 18 فروردین ماه سال جاری یکی از علاقه مندان به حیات وحش یک بهله سارگپه مصدوم را به اداره محیط زیست بندرترکمن تحویل داد که از ناحیه منقار ،بال و دم دچار مصدومیت بود و اینک پس از درمان قابلیت زندگی در زیستگاه طبیعی خود را بدست آورده است.
وی از مردم غرب استان خواست که در صورت مشاهده پرندگان و حیوانات وحشی زخمی ،به واحدهای حفاظت محیط زیست در شهرستان ها یا اداره کل با شماره سامانه 1540 یا تلفن ثابت 01732545463 اطلاع دهند تا اقدامات لازم برای تیمارداری این گونه ها انجام گیرد.
سارگپه ها پرندگان شکاری از راسته شاهین سانان هستند که در تیره قوشیان قرار می گیرند. کورکورها، عقاب ها، قوش ها، سنقرها و کرکس ها نیز در این تیره قرار دارند، این تیره از پرندگان شکاری روز زی بوده و گوشتخوار هستند.
سارگپه ها بال هایی پهن، گردنی کوتاه، سر نسبتا گرد و دم کوتاهتری نسبت به عقاب ها دارند، نر و ماده آن هم شکل و بیشنر روی درختان و یا صخره ها آشیانه می سازند، سارگپه پابلند در استپ‌ها و دشت‌های وسیع خشک و گاهی در کوهستان و معمولا روی زمین و گاهی روی تک درخت‌ها آشیانه می سازد ،این گونه بومی ایران است.
استان گلستان با مساحتی بیش از 20 هزار کیلومترمربع، از نظر وضعیت توپوگرافی مناطق مرتفع، اراضی تپه ماهوری و مناطق هموار و کم ارتفاع را در بر گرفته است، تنوع در اقلیم و زیستگاه ها، تنوع گونه ای جانوری و حیات وحش این استان را در پی داشته است.
در مجموع گلستان دارای 136 هزار و 636 هکتار مناطق چهارگانه زیرپوشش مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است.
طبق گزارش محیط زیست گلستان، 81 گونه پستاندار در زیستگاه های طبیعی استان زیست می کنند که 522 درصد کل پستانداران کشور را شامل می شود، 304 گونه پرنده نیز در این استان زیست می کنند که 65 درصد گونه های پرندگان کشور را تشکیل می دهد.
شهرستان های بندرترکمن و گمیشان واقع در غرب و شمال غرب گلستان و در کرانه شرقی دریای خزر به سبب دارا بودن شرایط خاص اقلیمی و اکوسیستم موجود میزبان خیل بیشماری از گونه های پرندگان شکاری هستند.
7333/1648
انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.