به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، ابراهیم هزارجریبی عصر امروز در نشست تخصصی تولید و تجارت پنبه فعالان اقتصادی استان گلستان با بیان اینکه باید جدیتر و با برنامهتر در زمینه پنبه حرکت کنیم اظهار داشت: پنبه در محصولات اقتصاد مقاومتی قرار گرفت و همراه با محصولات گندم، دانههای روغنی و شکر که جزء 3 ارقام اصلی برای مردم به شمار میرود سیاستهایی برای خودکفایش در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: برنامههائی برای احیا تبیین شده و در سال جاری باید گفت سطح کشت ما به مراتب رشد کرده و شیب سقوط را حذف کردیم و به دنبال این هستیم این روند را در کشور افزایش دهیم.
مدیرکل پنبه و گیاهان صنعتی وزارت جهاد کشاورزی بیان داشت: برخی از موضوعات کشت پنبه در کشور آسیبشناسیهای شده و برخی موارد احصا و حل شده است.
هزارجریبی یادآور شد: کشت پنبه در سال زراعی در برابر دو کشت محصولاتی مانند سویا و گندم مقرون به صرفه نبود اما اقداماتی برای کوتاهی دوره داشت پنبه صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: از پتانسیل داخلی و خارجی برای افزایش محصول پنبه باید استفاده کردیم و به دنبال این هستیم افزایش محصول داشته باشیم که توجهی اقتصادی داشته باشد.
مدیرکل پنبه و گیاهان صنعتی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در 2 سال گذشته یکی از نقاط ضعف دفتر پنبه این بود که برای تامین خرید کمباین پنبه 50 درصد یارانه کنار گذاشته بودیم و در حال حاضر در یکسال 16 متقاضی آمد اما دولت نتوانست یارانه را بدهد.
هزارجریبی اظهار داشت: دیدگاه اصلی ما رابطه بین صنعت و تولید است و براین اساس روشهای مختلفی را در کشورهای جهان بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدم که باید رابطه تولید و صنعت نزدیکتر شود.
وی بیان داشت: از طرف وزارت جهادکشاورزی پرتوکلی نوشته شده و آماده است برای انعقاد قرارداد و به دنبال این هستیم یارانهها را به سمتی ببریم که بتواند به صنعتهایی که به این موضوع پنبه توجه دارند، کمک کنیم.
مدیرکل پنبه و گیاهان صنعتی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: نشستی با کارخانهداران پنبه داشتیم و در این نشست بیان شد که میخواهیم خرید کمباین پنبهپاکنی داشته باشیم.
هزارجریبی با بیان اینکه اگر از سوی دولت کمک نشود کشت پنبه محدود خواهد شد، افزود: درصدد این هستیم که ارتباط بین تولیدکننده و صنعت را افزایش دهیم و یکی از بازوان اصلی تولید پنبه کشور تعاونی پنبهکاران است.
وی با بیان اینکه در منطقه سرخس به تعاونیها انعقاد تفاهمنامهای داشتیم، افزود: پیشبینی ما این است که این تفاهمنامهها و اقدامات ما در سال 1396 به ثمر برسد.
مدیرکل پنبه و گیاهان صنعتی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: در صنعت نساجی ظرفیت خالی وجود دارد و چند سال اخیر میزان تولید ما 5 هزار تن مهلوج بوده و امسال تصور میشود به کمتر از 5 هزار تن برسد.
هزارجربی با بیان اینکه بخش خصوصی در خصوص زنجیره تولید پنبه ورود پیدا کند، افزود: همه ما پذیرفتیم که با توجه به وضعیت سیاسی که کشور دارد باید تولید پنبه در کشور افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: تشکیل شورای عالی پنبه کشور پیشنهادی است که از استان همواره مطرح میشود و پیشنهاد ما این بود که در استان این اتفاق بیفتد و شورای عالی پنبه استان را تشکیل دهید.
انتهای پیام/