اما موضوع مهم چالش های متعددی است که بر جنگل ها تحمیل می شود از جمله این چالش ها بحث زمین گرمایی وتغییر اقلیم متاثر از آن است که متعاقباً تغییر الگوی بارش ها و پیامد های نگران کننده ای مثل خشکسالی و سیلاب و تغییرات ناگهانی درجه حرارت و رطوبت را بوجود آورده است.
این عوامل طبیعی حساسیت جنگل ها به استقرار و پایداری را تحت تاثیر قرار می دهند. علاوه بر فشار طبیعی موجود، فشار ناشی از فعالیت های غیر اصولی و عدم توجه به ملاحظات حفظ جنگل توسط انسان نیز نگرانی های مضاعفی، در جهت حفظ این میراث ارزشمند ایجاد نموده و بقای آن را با خطر جدی مواجه کرده است.
نامگذاری اول فروردین (21 مارس) توسط سازمان ملل به عنوان روز جهانی جنگل نشان دهنده این است که جامعه جهانی به یک نقطه مشترک رسیده و به جهت تشویق کشور های مختلف برای سازماندهی فعالیت های محلی، ملی و بین المللی مربوط به حفظ جنگل این روز نامگذاری شده است. پر واضح است که فشار طبیعی ناشی از تغییر اقلیم که در مقیاس جهانی وجود دارد به آسانی قابل مدیریت کردن حداقل در بازه زمانی کوتاه نیست اما فشار انسانی با تغییر نوع مواجهه و فعالیت های انسان در جنگل می تواند شرایط کاهش و تخفیف اثرات سوء آن را فراهم می کند.
به همین دلیل مسئولیت انسان ها برای حفظ و احیاء جنگل ها پررنگ تر جلوه می کند لذا مدیریت بهره گیری از جنگل و بطور کلی پوشش گیاهی با مشارکت مردم و فرهنگ سازی عمومی اجتناب ناپذیز است.
ابوطالب قزلسفلو مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.