به گزارش دریافتی روز شنبه ایرنا از اداره کل منابع طبیعی و ابخیزداری گلستان، پرویز گرشاسبی در نشست مدیریت جامع حوزه آبخیز، مشارکت مردم و اقتصاد مقاومتی در حوزه چهل چای مینودشت و در روستای قلعه قافه، اظهارداشت: امروز در مدیریت جامع حوزه آبخیز مشارکت دولت و مردم در کنار هم دیده می شود.
وی با یادآوری اینکه گرمایش جهانی، تا سال 2050 می تواند 200 میلیون نفر را آواره کند و از هم اینک بحران آب زیر زمینی در کشور ما وجود دارد، گفت: این نشان دهنده الزام آمایش حوزه ای است.
معاون سازمان جنگل ها تاکید کردد: برای تحقق مدیریت جامع حوزه آبخیز باید به 5 سرمایه اجتماعی، مالی، طبیعی، فیزیکی و انسانی توجه شود.
گرشاسبی افزود: در مدیریت حوزه آبخیز با توجه به ماهیت اکوسیستم موجود باید عوامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و نهادی درون حوزه و همچنین عوامل تأثیرگذار بیرونی بر کنش های درونی حوزه آبخیز را مد نظر قرار داد.

* تمرین مدیریت آبخیزداری در 30 استان
وی با اشاره به اینکه می خواهیم مدیریت جامع را در 30 استان کشور تمرین کنیم، افزود: به منظور مدیریت جامع حوزه های آبخیز الگویی در کشور کمیته راهبری، کمیته اجرایی و دبیرخانه مدیریت جامع حوزه های آبخیر تشکیل شده است.
گرشابی اضافه کرد: اکثر استان ها در معرض تهدیدات بیابانزایی در اثر خشکسالی های درازمدت و نارسایی اقدامات پیشگیرانه قرار دارند و از طرفی حوزه های آبخیز بیابانی و در قلمرو فرسایش بادی 32 میلیون هکتار است.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری به وضع موجود رسوب و سیل نیز اشاره کرد و گفت: سالانه کشور از خشکسالی و سیل و رسوب 470 هزار میلیارد ریال خسارت می بیند ولی برای احیای آن 10 هزار میلیارد ریال هزینه می شود.
وی افزود: دستگاه های منابع طبیعی و آبخیزداری، محیط زیست، امور آب و وزارت کشور در برنامه ششم توسعه کشور بر برنامه ریزی اجرای مدیریت جامع تاکید دارند.
گرشاسبی افزود: یکی از ابزارهای مهم برای اعمال سیاست های سازمان در سطح ملی، ایجاد وحدت رویه برای اجرایی شدن آن بوده و در خصوص مدیریت جامع حوزه های آبخیز نیز ضرورت تبعیت از یک چارچوب الگویی ضروری به نظر رسید که با استفاده از ارکان برنامه ریز نظیر شورای معاونین، شورای عالی، معاونت ها و دفاتر تخصصی مرتبط و با استفاده از خرد جمعی این امر محقق شد.
به گفته وی؛ طرح کلان ملی مدیریت جامع حوزه های آبخیز مصوب شورای عالی با محوریت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به عنوان مجری و همکاری پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و دانشگاه های شیراز، گیلان و علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، تنظیم و مبادله تفاهم نامه با استانداری ها در سه منطقه کشور، اخذ مجوز از یونسکو برای تاسیس مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه های آبخیز و تنوع زیستی در ایران از جمله اقدامات فرا سازمانی در مدیریت جامع این بخش است.
وی گفت: مدل الگویی مدیریت جامع حوزه های آبخیز توسط کمیته راهبری سازمان در اواخر سال گذشته ابلاغ و به عنوان سند راهبردی لازم الاجرا است.
6204/1648
تنظیم کننده: علی اصغر تیموریان ** انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.