علی موسیخانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: برداشت کلزا از کشتزارهای این استان، دهه دوم اردیبهشت ماه آغاز و عمدتا تا اواخر خرداد ماه ادامه خواهد داشت.
وی علت کاهش سطح زیر کشت کلزا در گلستان نسبت به سهمیه ابلاغی ۱۰۰ هزار هکتاری وزارت جهاد کشاورزی را بارندگی کم فصل پاییز اعلام کرد و گفت: عمده کشت کلزای این استان به صورت دیم بوده و نیاز شدید به بارندگی در فصل کشت دارد.
کشت پاییزه دانه روغنی کلزا در زمینهای زراعی مناطق کوهستانی گلستان از روزهای پایانی شهریور در مناطق دشتی از آبان آغاز می شود.
در زمین های کشاورزی استان گلستان حدود ۱۵ رقم کلزا شامل هایولای۵۰، هایولای ۴۸۱۵، هایولای۵۵۹، آرجیاس، دِلگان و تِراپُل کشت می شود.
حمیدرضا علیمحمدی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان هم از آمادگی این اداره کل برای خرید تضمینی کلزا توسط ۵۰ مرکز خبر داد و گفت: قیمت پایه خرید تضمینی دانه روغنی کلزا در سال زراعی جاری ۴۶ هزار و ۶۰۲ ریال برای هر کیلوگرم اعلام شده و این قیمت براساس پایه خرید با لحاظ دو درصد ناخالصی و ۱۰ درصد رطوبت است.
به گزارش ایرنا، زراعت کلزا به عنوان یک محصول راهبردی در راستای پایداری کشت گندم و تحقق اقتصاد مقاومتی و تضمین امنیت غذایی کشور است.
طبق گزارش مسوولان جهادکشاورزی گلستان سال زراعی گذشته از سطح ۷۷هزار هکتار سطح قابل برداشت کلزا، ۱۶۴ هزار و ۵۰۰ تن دانه روغنی کلزا تولید شد.
بر اثر وقوع سیل ابتدای سال قبل، محصول بیش از ۱۰ هزار هکتار اراضی کلزا در گلستان از بین رفت.
رییس اداره پنبه و دانه های روغنی سازمان جهاد کشاورزی گلستان همچنین گفت که برای سال زراعی جاری سهمیه در نظر گرفته شده برای کشت پنبه استان، ۲۳ هزار هکتار تعیین شده است.
موسی خانی اظهار داشت: با توجه به عملکرد تولید وش در واحد سطح و شرایط خوب بازرگانی این محصول طی سال قبل، پیش بینی شود استقبال برای زراعت پنبه از سوی کشاورزان استان تا ۳۰ هزار هکتار برسد.
وی بیان کرد: هم اکنون ۷۰۰ تن بذر پنبه برای توزیع میان کشاورزان طرف قرارداد تهیه و در مراکز توزیع آماده شده است .
کشت پنبه در این استان شمالی با مساعد بودن شرایط آب و هوایی از اردیبهشت ماه با ریختن بذر در زمین آغاز و با برداشت محصول از مهر تا اواخر دی ماه به پایان می رسد.
سال قبل در گلستان از سطح ۱۷ هزار و ۳۰۰ هکتار زراعت پنبه ۳۳ هزار تن وش برداشت شد.