مهدی تیموری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از شیوع کرونا، پوشش گیاهی و گونههای جانوری ساکن در مناطق جنگلی استان از جمله پارک ملی گلستان به دلیل ممنوعیت حضور شهروندان و مسافران نفس راحتی کشیده و با آرامش زندگی میکنند.
پارک ملی گلستان قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونههای پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیرهگاه زیستکره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
به گفته تیموری از بهمن پارسال تا اواخر اسفند ۳۹ مورد از گونههای حیوانی پارک ملی گلستان بر اثر برخورد با وسایل نقلیه در جاده بینالمللی گرگان - مشهد در محدوده این پارک ملی تلف شدند اما از زمان اجرای طرحهای مراقبتی و بهداشتی و کاهش تردد و سفرها برای کنترل کرونا، این تلفات جانوری به حداقل رسید.
وی افزود: به دلیل شیوع کرونا از اسفندماه ۹۸ با تصمیم ستاد پیشگیری از کرونای گلستان، تردد در این ذخیرهگاه زیست محیطی کاهش یافته و با اجرای طرح ملی فاصله گذاری اجتماعی و ممنوعیت ترددهای مسافران و خودروها، محیط بانان به صورت شبانه روزی برای حفظ محیط زیست از حضور مردم در پارک ملی گلستان جلوگیری میکنند.
رییس پارک ملی گلستان ادامه داد: با وجود کاهش فعالیت ادارات برای مقابله با شیوع کرونا، ۴۰ محیطبان با همکاری همیاران محیط زیست به صورت شبانه روزی در پارک ملی گلستان در حال گشت زنی هستند.
پارک ملی گلستان از بهترین زیستگاههای پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوهای، گرگ، وشق، مرال، شوکا، گوسفند وحشی و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز است و به ویژه به خاطر جمعیت فراوان قوچ و میش اوریال معروف است.
گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیرهگاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.
بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.
طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی گلستان، بیماری کرونا تاکنون موجب مرگ ۱۶۷ نفر در این استان شد.