عبدالرحیم لطفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: این میزان آب توسط بندهای خاکی، سازه های سنگ ملاتی و بتنی، سازه‌های گابیون، سازه های سرشاخه‌گیر و کنترل کننده جریان های واریزی و ایجاد هلال آبگیر جمع آوری شده و به مصرف ساکنان حاشیه این طرح ها یا پروژه های درخت کاری می رسد.

لطفی بر حمایت بیشتر در اجرای طرح های آبخیزداری تاکید کرد و گفت: امسال ۵۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های آبخیزداری در ۱۸ حوزه آبخیز گلستان مصوب شده و در دست اجرا است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان کرد: تاکنون ۲۹۰ میلیارد ریال از اعتبارات مصوب اجرای طرح های آبخیزداری سال جاری در استان، تخصیص یافته و میزان پیشرفت فیزیکی این طرح ها به طور میانگین نزدیک به ۶۷ درصد است.

به گفته لطفی، گلستان ۲ میلیون و ۵۰ هزار هکتار حوزه آبخیز دارد که یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن به خاطر قرار گرفتن در مناطقی از جمله کوهپایه، تپه ماهوری و پرشیب نیازمند اجرای عملیات آبخیزداری است.

وی بیان کرد: عملیات آبخیزداری اجرا شده در گلستان تاکنون در ۵۳۰ هزارهکتار از حوزه های آبخیز مطالعه شده و شامل ۱۴۵ بند خاکی، ۴۲۰ سازه سنگ ملاتی و بتنی، هزار و ۲۰۰ سازه گابیون، ۴۶ سازه سرشاخه‌گیر و کنترل کننده جریان‌های واریزی است.

گلستان سالانه ۹ میلیون مترمکعب آب تولیدی از بارش دارد که ۳ تا ۳.۵ میلیون متر مکعب آن در حوزه محیط زیست، ۳ میلیون مترمکعب تبخیر و ۲.۵ میلیون متر مکعب هم صرف بخش های کشاورزی، شرب و صنعتی می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.