دکتر محمدجواد کبیر روز چهارشنبه در جلسه آموزشی و توجیهی روسای اتحادیههای صنفی گنبدکاووس و برخی شهرهای همجوار آن با موضوع پیشگیری از کرونا افزود: در این راستا پیشنهاد لغو نماز جمعه این هفته به نماینده ولی فقیه در استان به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا از سوی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ارائه اما هنوز پاسخی دریافت نشدهاست.
وی با اشاره به طولانی بودن دوره کمون ویروس کرونا که بین ۲ تا ۲۴ روز است، اضافه کرد: علاوه بر این، بالا بودن سرعت انتشار و واگیری آن نسبت به دیگر ویروسها، مراقبتهای بهداشت فردی و اجتماعی با حساسیت بالا را ضروری کرده تا با حداقل خسارت از دوره گذر این بیماری عبور کنیم.
وی، دوره گذر ویروس کرونا را در بهترین حالت که رعایت بهداشت فردی و اجتماعی در جامعه صورت گیرد، سه ماه و در غیر این صورت ۶ ماه و در شرایط حاد آن تا یک سال اعلام کرد و گفت: برای مقابله و پیشگیری از طولانی شدن دوره این بیماری، نیازمند همگرایی و همکاری همه آحاد جامعه هستیم.
** گلستان نیاز به راهاندازی کمپین اطلاعرسانی و آگاهیبخشی دارد
مشاور عالی و جانشین رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان همچنین اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به مردم نسبت به ویروس کرونا را برای مقابله و پیشگیری از شیوع این بیماری بسیار مهم دانست و افزود: همه افراد صاحب نفوذ و تاثیرگذار جامعه بالاخص بازاریان به دلیل جایگاه و ارتباطاتی که با مردم دارند، از بهترین ظرفیتها برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به اعضای اتحادیه و مردم هستند.
دکتر کبیر اضافه کرد: روسای اتحادیههای صنفی و دیگر افراد صاحب نفوذ میتوانند با مراجعه به مراکز بهداشت و درمان شهرستانها و دریافت پیامها و توصیههای بهداشتی و خود مراقبتی، آنها را به دیگران منتقل نمایند و افزون بر آن، از ظرفیت رسانههای ارتباط جمعی، شبکه فضای مجازی و تشکلهای مردم نهاد نیز باید به درستی استفاده شود.
وی تاکید کرد: همه اقشار مردم بویژه گروههای آسیبپذیر باید از اطلاعات و آگاهیهای اولیه و ضروری نسبت به ویروس کرونا و راهکارهای پیشگیری و مقابله با آن، روشهای خودارزیابی و خودمراقبتی مطلع شوند و همواره بایستی اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.
دکتر کبیر بابیان اینکه فعلا گلستان شرایط خوبی نسبت به دیگر استانهای کشور دارد و تنها یک مورد مثبت از ویروس کرونا در آن مشاهد شده است، خاطرنشان کرد: البته این به منزله کنترل بیماری نیست زیرا با توجه به دوره کمون آن به احتمال زیاد در هفتههای آینده، شاهد افزایش آمار مثبت این ویروس در گلستان خواهیم بود.
وی تصریح کرد: با این حال فعلا تا زمان گذر این بیماری و عادی شدن شرایط کشور بایستی با حساسیت بسیار بالا، بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کنیم بویژه باتوجه با ماندگاری یک هفتهای ویروس کرونا روی اجسام خارجی، بهتر است، ضد عفونی کردن اجسام چه در منزل و چه در اماکن عمومی بالاخص ادارات، بانکها و ناوگان حمل و نقل عمومی با استفاده از مخلوط شوینده سفیدکننده (وایتکس) و آب، با جدیت انجام شود.
مشاور عالی و جانشین رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در ادامه از آمادگی تیمهای پزشکی و پرستاری در تمامی مراکز درمانی و بهداشتی درمناطق شهری و روستای استان برای پیشگیری، مقابله و درمان ویروس کرونا خبر داد و گفت: فعلا سه بیمارستان در غرب و یک بیمارستان در شرق گلستان برای بیماران احتمالی پیش بینی شده که از امروز بیمارستان صیاد شیرازی گرگان مختص بیماران مشکوک به کرونا خواهد شد.
دکتر کبیر همچنین از انتشار بالای ویروس کرونا از طریق استعمال قلیان خبر داد و بر لزوم تعطیلی مراکز عرضه قلیان در شهرستانهای گلستان تاکید کرد و افزود: استفاده از ماسکهای ساده تنها برای افرادی که سرما خورده هستند، سرفه میکنند یا آبریش بینی دارند، ضروری است و افراد سالم نیازی به زدن ماسک ندارند.
وی اضافه کرد: درمجموع پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا بسیار ساده است و تنها با رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و شستشوی مستمر دستها با آب و صابون میتوان از این بیماری عبور کرد و نبایستی در مردم ترس و وحشت ایجاد کنیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس نیز دراین جلسه با اشاره به طولانی بودن دوره کمون ویروس کرونا، رعایت بهداشت فردی و اجتماعی را در پیشگیری از این بیماری بسیار مهم دانست و گفت: متاسفانه در مقوله پیشگیری عقب هستیم و هنوز در برخی ادارات و نهادها و اماکن عمومی و تجمعی مثل بانکها و نانواییهای این شهرستان به رعایت اصول بهداشتی و ضدعفونی کردن سطوح خارجی کمتر توجه میشود.
دکتر فرهاد بدیعی افزود: علاوه بر مراکز بیمارستانی، ۲۸ مرکز بهداشتی و درمانی و ۱۱۱ خانه بهداشت درمناطق شهری و روستایی در گنبدکاووس که آماده ارائه خدمات به مردم هستند، بیمارستان پیامبر اعظم (س) این شهرستان نیز ویژه بیماران مشکوک شرق استان گلستان پیش بینی شده است.
شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت واقع درشرق استان گلستان هم اکنون تعداد ۵۲ اتحادیه صنفی با حدود ۱۲ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب دارد.