عبدالقدیر کریمی روز دوشنبه در جمع مدیران مدارس گنبدکاووس گفت که ملاک اصلی مردم در انتخابات دوم اسفند امسال باید انتخاب فرد اصلح و توانمند باشد تا بتواند علاوه بر دفاع از منافع ملی و عمومی در سطح کلان، از منافع استان گلستان و نیز مردم حوزه انتخابیه خود دفاع نماید.
وی با مهم دانستن حضور پرشور مردم در انتخابات دوم اسفند امسال، نقش جامعه فرهنگیان را در آگاهی بخشی و بصیرتافزایی دیگر اقشار جامعه بویژه دانش آموزان و اولیای آنها را در انتخاب فرد اصلح و توانمند نیز مهم دانست و بر آن تاکید کرد.
کریمی با یادآوری مشارکت حدود ۷۵ درصدی مردم گنبدکاووس در انتخابات سال ۹۴ و ۹۶، ابزار امیدواری کرد که در انتخابات پیش رو هم میزان حضور واجدین شرایط بالاتر از مشارکتهای قبلی باشد.
فرماندار ویژه گنبدکاووس به موضوع آسیبهای اجتماعی و روند رو به رشد آن درجامعه نیز اشاره کرد و گفت: برای پیشگیری و کاهش آسیبها، همه مسوولان، علما، روحانیون، معتمدان و خانوادهها بایستی بیش از پیش احساس مسوولیت نمایند زیرا هرگونه غفلت دراین حوزه، پیامدهای مخربی را بر جامعه بویژه نسل جوان وارد میکند.
وی افزود: جامعه فرهنگیان به دلیل ارتباط بیشتری که با دانشآموزان و خانوادهها دارند، میتوانند علاوه بر ارائه راهکارهای علمی، با هدف مدیریت و ساماندهی آسیبهای اجتماعی، به دانش آموزان و خانوادهها نیز آگاهی بخشی نمایند.
معاون پرورشی و فرهنگی مدیرکل آموزش و پرورش گلستان نیز در این همایش توجیهی، تعمیق باورهای دینی دانش آموزان و توجه به مراقبتهای اجتماعی آنها در برابر آسیبهای اجتماعی، توجه به شاداب سازی مدارس و استفاده از مشارکت دانش آموزان و تشکلهای آنان در پیشبرد اهداف آموزشی و تربیتی را از مهمترین راهبردهای این معاونت برشمرد.
سیدخلیل حسینی پاسندی با تشریح برخی مصادیق این راهبردها، گفت که تحقق این راهبردها که مبتنی بر طرح تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت و بیانیه رهبری موسوم به گام دوم انقلاب است، مستلزم برنامهریزی دقیق از سوی مدیران و معاونین پرورشی مدارس میباشد.
وی اضافه کرد به عنوان مثال دربحث تعمیق باورهای دینی دانش آموزان، نماز یکی از ارکان تحقق این راهبرد است که مدیران مدارس بایستی فضای مناسب برای اقامه این فریضه واجب الهی در وقت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیش بینی شده آن را فراهم نمایند.
حسینی پاسندی گفت: برای پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی در مدارس هم اکنون دو طرح "یاریگران زندگی" و "نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان" (نماد) درحال اجرا است که مدیران مدارس بایستی با استفاده از ظرفیت دانشآموزان و اولیای آنها این دو طرح را به نحو احسن اجرا نمایند.
مدیر آموزش و پرورش گنبدکاووس نیز در این مراسم بامهم دانستن پوشش تحصیلی همه دانشآموزان و ضرورت پیشگیری از ترک تحصیل آنها بویژه پس از پایه ششم و نهم در این شهرستان، گفت که مدیران مدارس بایستی از همه ظرفیتها برای پوشش تحصیلی استفاده کنند.
کمالالدین نظرنژاد افزود: ترک تحصیل به عنوان یک آسیب اجتماعی در مناطق غربی شهر گنبدکاووس به دلیل کمبود فضای آموزشی بالاست و مدیران بایستی از ظرفیت خیرین برای احداث مدارس جدید یا احداث چند کلاس درس به فضای موجود استفاده نمایند.
وی، افزایش سالانه پنج هزار نفری به آمار دانش آموزان گنبدکاووس را از دیگر مشکلات این شهرستان در کنار کمبود فضای آموزشی دانست و اضافه کرد: بحمدالله با مشارکت خیرین مدرسه ساز هم اکنون ۲۱ فضای آموزشی جدید درحال احداث است.
آموزش و پرورش شهرستان ۳۵۰ هزار نفری گنبدکاووس واقع درشرق استان گلستان، افزون بر ۸۰ هزار دانش آموز از پیش دبستانی تا متوسطه دوره دوم دارد.