جلیلگلدی امانزاده روز شنبه در جلسه شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی گنبدکاووس اظهار داشت: آمار ازدواج ثبت شده در این شهرستان درسال ۱۳۹۱ تعداد هفت هزار و ۷۸۴ مورد بوده که این رقم در سال ۹۷ به سه هزار و ۱۴۹ مورد رسید که تقریبا ۶۰ درصد کاهش نشان میدهد و بررسی سالیانه آمار ازدواج در فاصله سالهای 91 تا 97 نیز نشان میدهد که روند این واقعه عموما کاهشی است.
وی با ابراز نگرانی از کاهش آمار ازدواج در گنبدکاووس گفت که روند نزولی این واقعه حیاتی سبب شده تا اگرچه آمار واقعه طلاق دراین شهرستان از ۹۱۴ مورد در سال ۱۳۹۱ به ۷۱۰ مورد در سال ۹۷ رسیده و کاهش یافتهاست اما در مجموع کاهش ازدواج ها، نسبت ازدواج به طلاق را در گنبدکاووس به هم زده است.
امانزاده اضافه کرد: درسال ۹۱ به ازای هر هشت واقعه ازدواج یک واقعه طلاق ثبت میشد اما اکنون به ازای هر چهار واقعه ازدواج، یک واقعه طلاق ثبت میشود که نگران کننده بوده و باید به شیوههای مختلف از جمله انجام فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی توسط مراکز آموزش عالی آسیبشناسی و سپس با اقدامات فرهنگی و آموزشی نسبت به افزایش آمار ازدواج در گنبدکاووس اقدام شود.
وی تصریح کرد در هشت ماه نخست امسال نیز تعداد دو هزار و ۳۵۲ واقعه ازدواج در گنبدکاووس ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است اما در مقابل در این بازه زمانی ۴۹۵ واقعه طلاق در شهرستان ثبت شده که افزایش هشت درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل دارد.
رییس اداره ثبت احوال گنبدکاووس ادامه داد در مجموع هم کاهش آمار ازدواج در هفت سال گذشته و هم افزایش آمار طلاق در هشت ماه امسال، نگران کننده بوده و لازم است مسوولان متولی بویژه دستگاههای علمی، آموزشی و فرهنگی برای پیشگیری از ادامه این روند، چاره اندیشی نمایند.
امانزاده همچنین از کاهش حدود پنج درصدی آمار ولادتها در گنبدکاووس از سال ۹۱ تا پایان سال ۹۷ خبر داد و گفت که درحالی که در سال ۹۱ تعداد ولادتها در این شهرستان، هشت هزار و ۴۷۹ مورد بوده اما این آمار در پایان سال ۹۷ به هشت هزار و ۱۱۷ مورد کاهش یافته است.
به گفته وی، در هشت ماهه امسال نیز تعداد ولادتها در گنبدکاووس، چهار هزار و ۸۴۲ نفر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد کاهش دارد.
امانزاده درخصوص آمار وفات در دوره زمانی ۱۳۹۱ تا پایان سال ۹۷ در گنبدکاووس نیز اظهار داشت که دراین مدت آمار وفات از هزار و ۴۰۱ مورد درسال ۹۱، در سال ۹۷ به هزار و ۵۸۲ نفر رسیده که حدود ۱۲ درصد افزایش داشته اما در هشت ماهه امسال ۵۱۶ نفر در این شهرستان فوت کردند که درمقایسه با دوره مشابه سال قبل ۵۰ درصد کاهش دارد.
رییس اداره ثبت احوال گنبدکاووس درخصوص آخرین آمار دریافتکنندگان کارت هوشمند ملی در این شهرستان نیز گفت که از سال ۹۲ تا الان و از مجموع ۲۵۶ هزار و ۵ نفر واجد شرایط دریافت کارت هوشمند ملی، ۸۶ درصد آنها درخواست کارت دادهاند و ۱۴ درصد نیز هنوز مراجعه نکردند.
وی با تاکید بر ضرورت دریافت کارت هوشمند ملی توسط واجدین شرایط (۱۵ سال به بالا) در گنبدکاووس، افزود: این شهرستان اکنون از حیث دریافت کنندکان این کارت در بین ۱۴ شهرستان استان گلستان رتبه دوازدهم را دارد که شایسته مردم این دیار نیست و همه باید کمک کنند تا افراد باقی مانده نسبت به دریافت کارت هوشمند ملی اقدام نمایند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز در این جلسه با ابراز نگرانی از کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق در این شهرستان خواستار انجام اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی درخصوص این دو آسیب اجتماعی توسط دانشگاهیان، دستگاه قضایی و کارشناسان مشاوره و نیز انجام فعالیتهای فرهنگی ازسوی علما و روحانیون و دستگاههای فرهنگی و آموزشی شد.
فرزانه جعفری همچنین بامهم دانستن دریافت کارت هوشمند ملی توسط واجدین شرایط در گنبدکاووس از ادارات و نهادها، آموزش و پرورش، بخشداران، نهادهای خدماتی و حمایتی و رسانه ها درخواست کرد تا در این خصوص با ثبت احوال همکاری نمایند، زیرا کارت هوشمند ملی صرف نظر از مساله هویتی افراد، در انتخابات دوم اسفند امسال که به احتمال زیاد در استان گلستان الکترونیکی برگزار میشود، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.