ساخت این واحد تولید تخممرغ که در ۱۰ مرحله و در زمینهای کم بازده دربخش مرکزی شهرستان گنبدکاووس با شتاب قابل توجه از سوی سرمایهگذار در دست احداث است و حتی مرحله اول این واحد تولیدی که دارای پنج سالن میباشد و تجهیزات مورد نیاز آن هم نصب شده، از شهریور امسال وارد مدار تولید شده است.
نکتهای که مدیر اجرایی این واحد مرغ تخمگذار با نام "کاسپین طلای چیکا" به آن اشاره میکند و میگوید: عملیات اجرایی این طرح که امسال شروع شده، نخستین مرحله آن با ظرفیت ۴۰۰ هزار قطعه مرغ تخمگذار وارد چرخه تولید شده است.
علی محمودی به خبرنگار ایرنا گفت: زمان برای تسریع در اجرا و بهرهبرداری از طرح مزبور، بسیار مهم است به طوری که همزمان با تکمیل ساختمان، تجهیزات آن که از امکانات پیشرفته و روز دنیا میباشد، نصب و کار تولید تخم مرغ با حمل مرغهای تخمگذار به سالنها، صورت میگیرد.
وی با اشاره به تاکید مسوولان وزارت جهادکشاورزی مبنی بر خودکفایی در تولید تخم مرغ و تامین نیاز داخلی کشور اضافه کرد: در این راستا برنامهریزی شده تا این طرح با ظرفیت سه میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه مرغ تخم گذار، در کوتاهترین زمان و تا سال ۹۹، مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
محمودی با بیان این که در اجرای طرح مزبور مشکل مالی نداریم، افزود: تنها خواسته ما از دستگاههای خدمات رسان این است که همکاری خود را بیش از گذشته برای رفع موانع اداری به منظور تسریع در بهرهبرداری از این طرح انجام دهند.
وی ادعا کرد که با بهرهبرداری از این طرح، کشورمان صاحب بزرگترین واحد تولید کننده تخم مرغ در دنیا میشود که تامین کننده ۲۰ درصد از تخم مرغ مصرفی کشور است.
به گفته محمودی، اکنون بزرگترین واحد فعال تولید کننده تخم مرغ در دنیا، به کشور چین با ظرفیت دو میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه مرغ تخم گذار اختصاص دارد.
وی افزود: در حاشیه اجرای طرح مزبور، همزمان طرحهای ایجاد کارخانه کود ارگانیک، کارخانه خوراک دام و طیور با ظرفیت ۶۰۰ تن در ۲۴ ساعت، ایجاد گلخانه ۲۴ هکتاری، ساخت یک واحد پرورش هزار راسی دام سبک با برآورد اولیه هزینه کرد ۹ هزار میلیارد ریالی و پیش بینی ایجاد فرصت شغلی جدید برای نزدیک به یک هزار نفر در منطقه، در زمینی به مساحت ۴۵۰ هکتار پیگیری و در دست ساختمان بوده که اکنون بهرهبرداری از کارخانه تولید کود ارکانیگ آماده است.
محمودی اضافه کرد: با توجه به افزایش هزینهها، پیشبینی میشود اعتبار هزینه شده برای بهرهبرداری از این مجموعه طرح، تا ۲۰ هزار میلیارد ریال افزایش یابد.
معاون صنایع غذایی و تبدیلی جهادکشاورزی گلستان نیز گفت: ایجاد این واحد مرغ تخمگذار با مشارکت یک سرمایهگذار بخش خصوصی، زمینه ساز حضور سایر سرمایه گذاران در بخش کشاورزی استان است.
عیدمحمد فاروقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سرمایه گذار غیر بومی بیشتر با هزینه خود و با شتاب فراوان در صدد تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای خود است که نمونه بازر تلاش آن را در چندماه اخیر با بازدید مکرر از طرح شاهد هستم.
وی گفت: اجرای این طرح در ۱۰ مرحله پیش بینی شده که مرحله نخست آن اجرا و آماده بهرهبرداری بوده، مرحله دوم طرح با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی و مرحله سوم هم از ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی ساخت برخوردار است.
فاروقی گفت: طبق برآورد سرمایه گذار طرح، تا پایان سال جاری پرورش یک میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه مرغ تخمگذار در سالنها آماده شده، تخم مرغ تولید و روانه بازار مصرف شود.
به گفته وی همچنین طبق برنامه ریزی انجام شده، بهره برداری کامل از این طرح با سه میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه، پایان سال ۹۹ است.
وی افزود: بهرهبرداری از این طرح ضمن تحول در صنعت طیور استان، ۲۰ درصد به ظرفیت تولید تخم مرغ در گلستان افزوده و در مجموع این استان تولید ۲۵ درصدی تخم مرغ کشور را به خود اختصاص می دهد.
معاون صنایع غذایی و تبدیلی جهادکشاورزی گلستان، اکنون در این استان ۱۸ واحد مرغ تخمگذار با پرورش دو میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه مرغ برای هر دوره ۴۵ روزه وجود دارد که سال قبل از این واحدها، ۲۹ هزار و ۳۰۰ تن تخم مرغ تولید و وارد چرخه مصرف در استان و کشور شده است.
به گفته وی امسال کارشناسان صنعت طیور جهادکشاورزی گلستان، تولید ۳۲ هزار تن تخم مرغ را از محل فعالیت ۱۸ واحد پرورشی در استان پیش بینی کرده اند.
با این وجود، صنعت طیور گلستان به عنوان زنجیره تولید، بخش مهمی از اقتصاد کشاورزی استان را شامل می شود که اکنون با بیش از یک هزار واحد پرورش از جمله مرغ گوشتی، جوجه یک روزه، پرورش مرغ تخم گذار، کارخانههای تولید خوراک طیور و مرغ مادر فعالیت دارد و این زیر ساخت ها، نقش مهمی در تامین نیاز کشور در این بخش ایفا می کند.
به گفته مسوولان صنعت طیور سازمان جهادکشاورزی گلستان، ارزش تولیدات این صنعت در استان افزون بر ۲۱ هزار میلیارد ریال برآورد می شود که بیش از ۳۰ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی این منطقه است.