دکتر عبدالرضا فاضل روز سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: طبق آمار وزارت بهداشت، شایع ترین استان های مبتلا به سرطان معده به ترتیب اردبیل، زنجان، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و خراسان رضوی است و گلستان جایی در میان ۷ استان اول مبتلا به این بیماری ندارد.

به گفته وی بر اساس میانگین کشوری، از ۱۰۰ هزار ایرانی ۱۴۰ نفر مبتلا به سرطان هستند که این آمار در گلستان ۱۴۰ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است.

مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی گلستان بهمن ماه سال ۱۳۹۷ گفته بود: مناطق شرقی گلستان به دلیل عادت های اشتباه غذایی و بهداشتی، یکی از مراکز اصلی ابتلا به سرطان مری کشور و آسیا است.

 معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم اردیبهشت ماه امسال در گنبدکاووس اعلام کرده بود که سرطان مری دومین سرطان شایع در بین مردم گلستان بالاخص در مناطق شرقی است.

 رضا ملک زاده گفته بود: عوامل ژنتیکی، مصرف تریاک و چای داغ با دمای بالای ۶۵ درجه، نوشیدن آب غیر بهداشتی مانند آب های ذخیره شده در آب انبارها، مصرف کم سبزیجات و میوه های تازه، بهداشت ضعیف دهان و دندان و استفاده از سوخت های نفتی و بیوزیستی از مهم ترین علل شیوع سرطان مری در گلستان است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان همچنین گفت که به تازگی ۵۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت چهار بیمارستان در گرگان، گمیشان، گالیکش و رامیان از محل مصوبات سفر دولت تدبیر و امید به این دانشگاه تخصیص یافت.

فاضل افزود: از این اعتبار ۲۸۵ میلیارد ریال برای ساخت مرحله نخست بیمارستان ۲۰۰ تخت خوابی آیت الله طاهری گرگان، ۱۱۵ میلیارد ریال برای هر کدام از بیمارستان های ۹۶ تختخوابی گالیکش و گمیشان و ۶۵ میلیارد ریال برای ساخت بیمارستان ۹۶ تختخوابی رامیان در نظر گرفته شد.

به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گلستان، این استان در حال حاضر ۲ هزار و ۷۲۹ تخت بیمارستانی دارد و طبق برنامه افق ۱۴۰۴ باید سه هزار تخت بیمارستانی دیگر در این استان ایجاد شود.

دانشگاه علوم پزشکی گلستان ۱۸۰۰ نیروی اضافه دارد

 معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم در این جلسه، استخدام نیروی اضافه و غیر متخصص از سال های قبل را یکی از مشکلات این دانشگاه دانست و گفت: در حال حاضر این نهاد، یک هزار و ۸۰۰ نیروی غیر تخصص در بخش ستادی دارد که برای تامین و پرداخت حقوق و مزایای این پرسنل دچار مشکل هستیم.

محمد نعیمی طبیعی افزود: به کارگیری این حجم فراوان نیروهای بدون تخصص در حالی است که این دانشگاه  به ۸۰۰ نیروی دارای تخصص در بخش های مختلف نیاز دارد.

۸۰ درصد پزشکان گلستان در مطب خود، کارت خوان دارند

عباس بدخشان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت که اکنون ۸۰ درصد پزشکان استان در مطب های خود از کارتخوان استفاده می کنند که بیماران گلستان می توانند سرپیچی پزشکان از قانون نصب کارتخوان در مطب ها را به سامانه ۱۹۰ دانشگاه علوم پزشکی گلستان اطلاع دهند.

استان گلستان طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.