رضا محمدخانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تمرکز فعالیت های ورزشی در این خانه ها با فراهم کردن تجهیزاتی مانند فوتبال دستی، میز تنیس روی میز، دارت، شطرنج و تشک تاتامی برای انجام ورزش های رزمی، بر تعداد علاقه مندان ورزش در روستاها افزوده و رغبت بیشتری در مردم به خصوص جوانان برای مشارکت در فعالیت های ورزشی ایجاد کرد.
وی بیان کرد: راه اندازی خانه ورزش، یکی از برنامه های بلند مدت و مداوم ورزش گلستان برای نشاط آفرینی در ساکنان مناطق روستایی و ترغیب آن ها به تحرک بیشتر و انجام مستمر ورزش است.
محمدخانی رونق ورزش در بین بانوان را یکی از دستاوردهای راه اندازی خانه های ورزش روستایی دانست و گفت: این بخش تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
رییس هیات ورزش روستایی و بازی های بومی محلی گلستان افزود: برگزاری المپیاد روستا قهرمان و افزایش مشارکت همه ساله روستاهای استان در این رویداد، موجب تحول گسترده در ورزش همگانی و قهرمانی شد.
محمدخانی ادامه داد: تمرکز بر رده های سنی پایه و ورزش در روستاها، شاخصه اساسی این طرح بود که اجرای مستمر آن در سال های اخیر به رونق چشمگیر ورزش همراه با افزایش زیرساخت ها و کشف استعدادهای جدید در رشته های گوناگون منجر شد.
طرح "روستا قهرمان" برای اولین بار در کشور سال ۹۵ با خلاقیت گلستان برگزار شد و در اولین دوره آن ۳۰۰ تیم و حدود ۲۰ هزار ورزشکار روستایی از مناطق گوناگون این استان در پنج رشته ورزشی با هم رقابت کردند.
رییس هیات ورزش روستایی و بازی های بومی محلی گلستان به تاکید این هیات برای برگزاری دوره های آموزشی و تربیت مربیان و داوران اشاره کرد و گفت: تا قبل از سال ۹۶ ورزش روستایی گلستان مربی و داور نداشت اما از آن زمان تاکنون و با برگزاری دوره های متعدد آموزشی، ۱۸۰ داور و مربی مرد و زن به فعالان ورزش روستایی استان اضافه شدند.
استان گلستان به واسطه برخورداری از جمعیت بالای ساکن در روستاها و همچنین حضور استعدادهای ورزشی، نیازمند برنامه ریزی منسجم ، بلند مدت و علمی برای شناسایی این ظرفیت ها و آماده ساختن آنها برای تمرین و کسب آمادگی و تبدیل شدن به ستاره هایی نامدار و مدال آور در ایران و جهان است.
هم اینک بخش قابل توجهی از مدال آوران ورزش گلستان ، ورزشکاران روستایی هستند که با بهره مندی از توانایی های ذاتی و اراده آهنین رسیدن به قله های پیشرفت و ترقی فرامرزی را آرزو می کنند.
رییس هیات ورزش های روستایی و بومی محلی گلستان گفت: این استان بیش از یکهزار روستا دارد که با وجود نیازمندی به فراهم شدن امکانات بیشتر، در اغلب این روستاها ورزش به صورت جدی جریان دارد.
فراهم آوردن امکانات اولیه و تلاش برای استعدادیابی، یکی از راه های شناسایی افراد مستعد روستایی برای قرار دادن در مسیر ورزش حرفه ای و قهرمانی است.
در برخی استانهای کشور سهم روستاییان از مدال های کسب شده در عرصه های معتبر ورزشی بیشتر از شهرنشینان است.
اگر چه آمار رسمی از مدال آوران روستایی گلستان وجود ندارد اما به نظر می رسد این سهم هم اینک اندک اما در مسیر رسیدن به اندازه های فراتر از باور است.
توجه جدی متولیان ورزش به روستاها تضمین کننده آینده روشن و قابل باوری است که گام نخست آن در فراهم آوردن زیرساخت ها و استعدادیابی خواهد بود؛ کاری که ورزش گلستان ضرورت انجام آن را احساس کرده است.