به گزارش خبرنگار ایرنا، قربانعلی گرایلو روز چهارشنبه در نشست خبری با تشریح ابعاد خسارات وارده افزود: سیل اخیر 35 میلیارد ریال به دامداران، 10 میلیارد ریال به دو بند خاکی در 'آق بند' و 'بز دره'، هشت میلیارد و 500 میلیون ریال به طرح های بوته کاری شده و 230 میلیون ریال به راه های ارتباطی خسارت زده است.
وی اضافه کرد: بارش های شدید، رگباری و کم سابقه روزهای پایانی سال 97 و اوایل امسال در مجموع سبب تلف شدن 1750 راس دام سبک دامداران، عشایر بومی و کوچنده مستقر در مراتع گنبدکاووس شد.
گرایلو گفت: درکنار خسارات وارده، بارش های خوب امسال سبب تقویت سفره های آب زیرزمینی، رشد بسیار خوب و چند برابری علوفه در مراتع و ذخیره حدود 20 میلیون متر مکعب آب در 40 بند خاکی احداث شده توسط دولت و بخش خصوصی مناطق شمالی گنبدکاووس شد.
وی تصریح کرد: وضعیت خوب علوفه در مراتع گنبدکاووس به منزله پایان خشکسالی نیست و دامداران و عشایر بایستی متناسب با پروانه چرا و ظرفیت مراتع، از آن استفاده و از ورود دام بیش از ظرفیت به مراتع بشدت پرهیز نمایند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس ادامه داد: تا یکی دو ماه آینده که هوا گرمتر شده و علوفه های موجود در مراتع خشک می شوند، دامداران بایستی مراقب آتش سوزی در مراتع باشند.
گرایلو گفت: دامداران و عشایر و نیز مردمی که برای تفریح و گردش به مراتع می روند حتی المقدور باید از روشن کردن آتش خودداری کرده و درصورت روشن کردن در پایان آن را به صورت کامل خاموش کنند.
وی همچنین از دامداران، عشایر و مردم منطقه درخواست کرد تا درصورت مشاهده هرگونه تخریب مراتع یا حوادث احتمالی، مراتب را با شماره 1504 و یا شماره 33227213 اداره منابع طبیعی گنبدکاووس گزارش نمایند.
گرایلو اضافه کرد: منابع طبیعی بویژه جنگل ها و مراتع ثروت و سرمایه ملی هستند و همه افراد جامعه وظیفه دارند تا از آن صیانت نمایند.
شهرستان گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت، حدود 340 هزار هکتار مرتع دارد.
1860/3039/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.