به گزارش ایرنا مجتبی جمالی امروز چهارشنبه در نشستی خبری به مناسبت پنجم دی روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی اظهار داشت: اکنون تمام تلاش دستگاه ها تمرکز روی مدیریت روستای زیارت و خارج شدن از وضعیت ساخت و ساز غیرمجاز است.
وی گفت: شورای هماهنگی مدیریت بحران استانداری به جد پیگیر طرح های ساماندهی ساخت و ساز غیرمجاز در این روستای هدف گردشگری است.
روستای زیارت گرگان که در گذشته نه چندان دور از طبیعت بکر جنگلی برخوردار بود این روزها احوال خوشی ندارد و در محاصره ساخت و سازهای غیرمجاز نفس هایش به شماره افتاده است.
زیارت در جنوب گرگان مرکز استان گلستان با آب و هوای معتدل جنگلی یکی از مناطق ویژه گردشگری و جزء 10 روستای دارای بافت با ارزش تاریخی ایران محسوب می شود اما با رشد بی رویه ساخت و سازهای غیرمجاز بیم آن می رود که به یک منطقه آپارتمانی بی قواره و تهی از فضای سبز تبدیل شود.

* مدیریت بحران فقط برای زمان وقوع حادثه نیست
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری گلستان با بیان این که مدیریت بحران فقط برای زمان قوع حادثه نیست، گفت: سرمایه گذاری این مدیریت باید به ترتیب روی پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی برای ارایه خدمات بهتر به جامعه باشد.
وی اضافه کرد: پیشگیری و آمادگی در مدیریت بحران از جمله مهم ترین مراحل تاثیر گذار است که باید بیش از گذشته توسط دستگاه های مرتبط در استان گلستان سرمایه شود.
وی همچنین بر استفاده از ظرفیت رسانه ها در اطلاع رسانی به موقع و افزایش آگاهی جامعه برای مشارکت در مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: متاسفانه در حوزه اطلاع رسانی مدیریت بحران تاکنون کم کار شده است.

*ضرورت پوشش بیمه ساختمان در گلستان
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری گلستان بر ضرورت سرمایه گذاری بیش از گذشته در افزایش پوشش بیمه ساختمان در این استان حادثه خیز تاکید کرد و افزود: تاکنون فعالیت شرکت های بیمه در این حوزه کمرنگ بوده است.
وی با بیان این که قانونی مبنی بر اجباری بودن بیمه حوادث ساختمان نداریم، گفت: ولی در قالب تفاهم نامه بسته شده با شهرداری ها و دهیاری ها در گلستان 70 درصد از ساختمان های واقع در مناطق شهری و روستایی زیر پوشش این بیمه قرار گرفته اند.
وی محدودیت اعتباری توسط شهرداری ها را از جمله دلایل مهم توسعه بیمه حوادث ساختمان در استان گلستان برشمرد.
گلستان دارای 33 نقطه شهری و یک هزار و 75 روستا است که بیش از 47 درصد از جمعیت یک میلیون 869 هزار نفری آن را روستائیان تشکیل می دهند.

*گلستان سه فصل درگیر آتش سوزی است
همچنین در این نشست خبری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت که این استان جزو معدود استان های کشور است که سه فصل بهار، تابستان و پائیز درگیر آتش در عرصه های جنگلی و مرتعی است.
ابوطالب قزلسفلو افزود: امسال گلستان از اواخر فروردین ماه درگیری با آتش در عرصه های جنگلی و مرتعی را آغاز کرد و حاصل آن مهار 281 مورد حریق در گستره 406 هکتار عرصه بود.
وی گفت: علت عمده وقوع آتش سوزی در گلستان عامل انسانی است که باید برای پیشگیری از خسارت به عرصه های طبیعی استان در حوزه فرهنگ سازی بیشتر سرمایه گذاری شود.
وی به امکانات و تجهیزات در مقابله با آتش در عرصه های منابع طبیعی گلستان اشاره کرد و افزود: در استان امکانات و تجهیزات خوبی برای مقابله با حریق طی چند سال اخیر از جمله وجود 21 دستگاه خودرو مجهز به اطفای آتش، 12 دستگاه تراکتور، بکار گیری 40 دستگاه دمنده، خرید 27 دستگاه خودرو کمک دار در سال جاری و به روز کردن تجهیزات انفرادی فراهم شده است.
وی رطوبت و بارندگی پایین، وجود جنگلهای سوزنی برگ و هم مرز بودن جنگل ها با زمین های کشاورزی به طول 6 هزار و 800 کیلومتر را از جمله عوامل اصلی بروز آتش در عرصه های جنگلی و مرتعی استان گلستان برشمرد.
استان گلستان دارای 667 هزار هکتار زمین زراعی، 862 هزار هکتار مرتع، 452 هزار هکتار عرصه جنگلی است.

*سد سازی در گلستان طبق مطالعه است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان هم در این نشست گفت که ساخت سد در این استان طبق مطالعه مشاوران به منظور مقابله با سیل و مدیریت آب رودخانه ها انجام می شود.
علی نظری افزود: ساخت سد به صورت های لاستیکی و آب بندان در استان های شمالی از جمله گلستان به منظور مهار آب رودخانه ها پی گیری می شود.
وی بر سازش صحیح با حوادث قهری با اجرای طرح های تاثیرگذار از جمله دیواره سازی، ساماندهی رودخانه ها، رعایت حریم رودخانه ها در ساخت و ساز، رفع نقاط حادثه خیز مسیر رودخانه ها و خودداری از ریختن مصالح ساختمانی در مسیر رودخانه ها تاکید کرد.
از مجموع 2850 کیلومتر رودخانه های احصا شده در استان گلستان 650 کیلومتر در شهرها و روستاها جریان دارد؛ تاسیسات زیربنایی و راهها 800 کیلومتر دیگر از رودخانه ها را احاطه کرده و باقی مانده رودخانه ها به میزان 1400 کیلومتر در جنگل ها، مراتع و اراضی کشاورزی در جریانند.

*پهنه بندی زلزله در گلستان در دست تهیه است
همچنین رییس حوزه مدیریت بحران اداره راه و شهرسازی گلستان از تهیه پهنه بندی زلزله در این استان خبر داد و گفت: اکنون مطالعه اولیه تهیه این پهنه بندی توسط گروه مشاوران انجام گرفته است.
اسماعیل گرزین افزود: تهیه این طرح برای استان گلستان به خاطر قرار گرفتن روی گسل های متعدد زلزله بسیار ضروری است.
به گفته وی گسل زلزله خزری به طول 650 کیلومتر استان گلستان را در بر می گیرد.
طبق گزارش مرکز زلزله نگاری بیش از 900 زمین لرزه در استان گلستان طی سه سال اخیر رخ داد که زلزله خیزی گلستان را در کشور نشان می دهد.
در این نشست مدیرعامل جمعیت هلال احمر، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای و مسوول اورژانس دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم در خصوص برنامه ها و فعالیت دستگاه های خود برای پیشگیری، آمادگی، مقابله با بحران های احتمالی در استان گزارشی ارایه دادند.
استان گلستان با بیش از 20 هزار کیلومتر مربع وسعت به سبب ویژگی طبیعی و جغرافیایی در تیررس حوادث قهری قرار دارد و طی سال های اخیر مقابل سیل، زلزله و آتش سوزی عرصه های منابع طبیعی آسیب پذیری بیشتری پیدا کرده است.
6204/2729
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.