به گزارش خبرنگار ایرنا، پژوهش به معنای مطالعه آگاهانه، برنامه ‌ریزی شده و روشمند به هنگام رویارویی با مساله‌ای پیچیده و مبهم برای ایجاد وضوح و رفع پیچیدگی و ابهام است که با توجه به وقوع انقلاب اطلاعات و انفورماتیک در سده اخیر موضوعی تاثیر گذار محسوب میشود.
به معنای دیگر هر قدر موضوعی بزرگتر و با اهمیت‌ تر باشد نیاز به پژوهش برای تصمیم‌گیری درباره اجرای آن بیشتر می شود.
بر همین اساس است که بسیاری از دانشمندان پژوهش را حلقه مفقوده توسعه یا سنگ زیر بنای توسعه می‌نامند.
استاندار گلستان بر ضرورت انجام پژوهش های دارای قابلیت اجرا در استان تاکید کرد و گفت: پژوهش موتور محرک پیشرفت و توسعه است و اگر نشانه‌هایی از توسعه بدون پرداختن به مبانی پژوهشی رخ دهد مستمر و پایدار نخواهد بود.
سید مناف هاشمی اظهار داشت: رویکرد استانداری تهیه سند و برنامه از میان تحقیقات و پژوهش ها است تا بهره وری حداکثری از آن به دست آمده و مسیر رسیدن به توسعه گلستان کوتاه تر و هموارتر شود.
وی بیان کرد: پژوهش و تحقیقات را به عرصه عمل و میدان کار هدایت کرده ایم و در این بخش به موفقیت هایی از جمله ارتقای اعتبارات تخصیصی به حوزه های مختلف دست پیدا کرده ایم.
استاندار گلستان افزود: بعنوان مثال اعتبار گلستان در بخش آسیب های اجتماعی حدود 10 میلیارد ریال بود اما پس از تدوین سند جامع پیشگیری و کنترل آسیب‌های اجتماعی و ارائه آن به وزارت کشور، این بودجه به 120 میلیارد ریال افزایش یافت.
هاشمی گفت: معتقدم که باید با پژوهش های کاربردی و تهیه سند ، برنامه و طرح در مسیر توسعه حرکت کنیم.
شهردار گرگان هم گفت: برای موفقیت در مدیریت شهر و کسب بهره وری حداکثری از ظرفیت های گرگان نیازمند برنامه علمی و راهبرد های داده محور برگرفته از پروژه های پژوهشی و علمی هستیم.
عبدالرضا دادبود اظهار داشت: بر اساس قانون می توانیم 2 درصد بودجه 250 میلیاردی شهرداری را به تحقیق و پژوهش اختصاص دهیم و بر همین اساس با طرح های پژوهشی که بهره کاربردی و میدانی خلق می کنند مخالفت نمی کنیم.
وی بیان کرد: هزینه بری تحقیق و پژوهش و یا بومی و غیربومی بودن مجریان پژوهش دلیلی برای مخالفت با اجرای پژوهش های کاربردی در شهر نیست.
شهردار گرگان افزود: دوری از پژوهش های کاربردی سبب می شود فرصت اعمال تصمیمات سلیقه ای و هرج و مرج در مدیریت شهری فراهم شود.
دادبود ادامه داد: با هدف تحقق مدیریت علمی شهر گرگان طرح جامع گردشگری شهر با بودجه 10 میلیارد ریالی تهیه می شود و بر اساس آن، داده های حاصل از پژوهشهای میدانی توسط استاید مجرب و مراکز علمی تحقیقاتی کارآمد در مسیر توسعه شهر به کار گرفته خواهد شد.
وی گفت: بسیاری از پروژه های شهرداری گرگان در حال حاضر به دلیل نداشتن طرح های پژوهشی متوقف شده اند.
رییس دانشگاه منابطع طبیعی و علوم کشاورزی گرگان هم به اهمیت پژوهش در جامعه اشاره کرد و گفت : توانایی های فن آوری و پژوهش های علمی و کاربردی از مهم ترین شاخص های بالندگی و توسعه یافتگی جوامع محسوب می شود.
علی نجفی نژاد اظهار داشت: پژوهش راه میانبر برای جهش اقتصادی و توسعه گلستان است که سبب می شود از دشواری ها و مشکلات موجود به آسانی عبور کرده و به موفقیت برسیم.
وی بیان کرد: اگر به دنبال توسعه فراگیر و پایدار هستیم راهی جز تقویت پژوهش و تحقیق کاربردی و برقراری ارتباط موثر میان صنعت و دانشگاه نداریم.
نجفی نژاد ادامه داد: طرح های تحقیقاتی و پژوهشی که به فعالیت های دانش بنیان ختم میشوند گره گشای برخی از دغدغه های اجتماعی و اقتصادی مانند بیکاری هستند که با خلق فرآیند های اقتصادی پایدار زمینه ساز ایجاد ارزش افزوده بالا و تولید شغل می شوند.
رییس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی مستقر در استان گلستان نیز با تاکید بر اهمیت پژوهش گفت: اگر پژوهش ها و تحقیقات دانشگاهی به مرحله اجرا نرسیده و قابلیت کاربردی شدن نداشته باشد، فایده ای جز هدر رفت سرمایه ها و اعتبارات مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی ندارد.
عباسعلی آقایی اظهار داشت: به ثمر نشستن برخی تحقیقات در گلستان نشان داده که برقراری ارتباط موثر مراکز تحقیقاتی با صنایع و واحدهای تولیدی می تواند به رفع کمبودهایی چون درآمدهای پایین و نبود فرصت های شغلی مناسب کمک کند.
وی بیان کرد: به عنوان نمونه در مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی سال ها بر روی تولید گونه ای از میگو که قابلیت تولید فراوان و تطبیق با شرایط محیطی گلستان را داشته باشد مطالعه شد که نتیجه آن، راه اندازی مراکز پرورش میگوی گمیشان و زمینه سازی برای ایجاد مشاغل فراوان بود.
وی با تاکید بر بودجه اندک این مرکز برای اجرای تحقیقات بیشتر گفت: در حال حاضر مجبوریم با امکانات فعلی به دنبال طرح های بزرگ باشیم اما در این راه امکان نادیده گرفتن بسیاری از ایده ها و فراموش شدن آن ها وجود دارد.
24 تا 29 آذر به عنوان هفته پژوهش نامگذاری شده و شعار امسال این روز پژوهش هدفمند و فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی است.
7333/3091
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.