به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمناف هاشمی روز پنجشنبه در دیدار با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گرگان اظهار داشت: بخشی از این عقب ماندگی ها به خصوص در شرق گلستان از زمان اتصال با مازندران و به دلیل فاصله طولانی این شهرها با ساری (مرکز مازندران) بوده است.
وی بیان کرد: پس از جدا شدن گلستان از مازندران تلاش فراوانی برای جبران عقب ماندگی ها انجام و گام های بلندی برداشته شده، اما هنوز راه زیادی برای رسیدن به توسعه باقیمانده است.
استاندار گلستان افزود: بی توجهی به رونق صنعت و راه اندازی مراکز تولیدی بزرگ در گذشته گلستان را محدود به توسعه کشاورزی کرد و فرصت صنعتی شدن را از این استان گرفت.
هاشمی ادامه داد: در سال های اخیر و با حمایت ویژه دولت، توسعه صنعت در کنار کشاورزی گلستان را آرام آرام در ردیف استان های برخوردار از صنعت قرار داده و با حمایت های مستمر دولت، مشکلات و موانع این صنایع پیگیری و برطرف می شود.
وی گفت: تاکید زیادی بر پرداخت تسهیلات رفع موانع تولید اتجام داده و هم اینک گلستان در رتبه پنجم استان های پرداخت کننده این وام ها قرار دارد.
به گفته وی، بهره برداری از خط آهن گرگان به آسیای میانه در سالهای گذشته، فرصت مناسب رونق صنعت و تجارت را برای گلستان فراهم کرده که تلاش می کنیم از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.
استاندار گلستان گفت: یکی از ظرفیت های گلستان، نقش آفرینی در کشاورزی و صنایع وابسته است که استفاده از روش های جدید و علمی می تواند بر این تولیدات اضافه کند.
وی، کمبود آب و برق را یکی از جدی ترین مشکلات گلستان دانست و گفت: این استان 600 مگاوات کمبود برق دارد که تکمیل نیروگاه علی آباد و ساخت یک نیروگاه جدید می تواند این مشکل را برطرف کند.
هاشمی همچنین به کمبود آب برخی مناطق گلستان اشاره کرد و افزود: بهره برداری از چند سد در استان خراسان شمالی، اترک و گرگان رود را خشک و مشکلات زیادی برای ساکنین و حاشیه نشینان این رودخانه ها ایجاد کرده است.
وی افزود: تکمیل و بهره برداری از سدهای چایلی و نرماب با تامین اعتبار به موقع و کافی می تواند دغدغه کم آبی مناطق شرقی استان را برطرف کند.
او در مورد اجرای طرح زهکشی زمین های کم بازده شمال گلستان نیز اظهارداشت: 280 هزارهکتار از این زمین ها نیازمند اجرای زهکشی و جزو مصوبه سفر هیات دولت به استان است ،اما تاکنون فقط 28 هزار هکتار آن زهکشی شده است.
استاندار گلستان افزود: با نگاه ویژه دولت امسال 28 هزار هکتار دیگر از این اراضی زهکشی می شود که بهره وری از این زمین ها چند برابر افزایش خواهد یافت .
وی توسعه گردشگری را یکی از اولویت های پیشرفت گلستان دانست و گفت: برخورداری از اقلیم های متفاوت و جاذبه های تاریخی و طبیعی متعدد و فراهم شدن زیرساخت های ضروری منجر به افزایش محسوس گردشگران در نوروز امسال شد که مطابق آمارها بازدید از مراکز تاریخی و طبیعی استان 84 درصد افزایش یافت.
اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از روز گذشته مهمان استان گلستان هستند.
استان مرزی و شمالی گلستان با یک میلیون و 869 هزار نفر جمعیت در همسایگی کشور ترکمنستان ، دریای خزر و استان های مازندران ، سمنان و خراسان شمالی واقع است.
3091/1648
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.