قرص ژلوفن چیست؟ یکی دیگر از نام‌ های تجاری قرص ژلوفن، ایبوپروفن می‌باشد که عملکرد آن از طریق کاهش هورمون‌هایی است که عامل ایجاد درد و التهاب در بدن فرد می‌شوند.

یکی از داروهایی که اکثراً بسیار کاربردی است قرص ژلوفن می باشد. اکثر افراد معمولاً برای تمام دردهای خود از آن استفاده می‌کنند. اما باید این نکته را به یاد داشته باشید که قرص ژلوفن و مصرف آن دارای عوارض می‌باشد که در ادامه به عوارض ژلوفن خواهیم پرداخت.  اگر به صورت ادامه‌دار از این قرص استفاده شود ممکن است عوارض ژلوفن خطرات جبران ناپذیری برای فرد ایجاد کند. مهم‌ترین عضوی که از بدن در اثر عوارض ژلوفن دچار خطر خواهد شد کبد می‌باشد. به طوری که مصرف بی‌رویه این قرص باعث می‌شود که آسیب بسیار شدیدی به کبد وارد شود. زیرا این دارو هم مثل هم خانواده‌های خودش در کبد متابولیزه خواهد شد تا بتواند جذب بدن شود.

بنابراین مصرف بی‌رویه قرص ژلوفن باعث می‌شود که کبد فشار زیادی به آن وارد شود و دچار آسیب شود که یکی از مهم‌ترین عوارض ژلوفن آسیب زدن به اعضای بدن می‌باشد. اگر علاقمند به ادامه موارد دیگر  عوارض ژلوفن هستید مطلب را تا انتها بخوانید.

 

آیا قرص ژلوفن خواب آور است؟

از دیگر علائم مصرف و عوارض ژلوفن  می‌توان به خواب آور بودن آن و بی‌حسی و ضعف در دست‌ها و پاها و همچنین احساس خستگی اشاره کرد. پس در بعضی اوقات ممکن است این قرص در فرد ایجاد  بی‌حالی و خواب آلودگی نماید.

موارد مصرف ژلوفن شامل چیست؟

 می‌توان به طور کلی گفت جهت کاهش نمودن درد و التهاب‌هایی که ناشی از التهابات روماتیسمی ایجاد می‌شود از این قرص مصرف می کنند.

درمان اولیه دردهای قاعدگی، در مواردی که شخص دچار دردهای خفیف، تب و حتی پوکی و استخوان و درد مفاصل می‌باشد می‌تواند از این قرص استفاده کند. البته توصیه می‌شود برای کاهش دادن دردهای ابتدایی در دوران قاعدگی  از قرص مفنامیک اسید و حتی دو روز قبل از پریود شدن استفاده کرد تا اینکه بخواهید از قرص ژلوفن استفاده کنید و دچار عوارض بیش از حد آن شوید.

البته شایان ذکر است که در کشور ایران مصرف این نوع قرص کاملاً بسیار شایع و خودسرانه است. همین امر موجب می‌شود که عوارض نسبی این دارو بیش از حد شود. در صورتی که این نوع مصرف‌ها بدون تجویز پزشک می‌باشند که باید پیگیری‌های لازم انجام شود.

عوارض خفیف مصرف قرص ژلوفن

 از جمله عوارض ژلوفن که به صورت خفیف ممکن است در افراد ایجاد شود شامل: نفخ و درد شکمی، تهوع و استفراغ، سوء هاضمه، اسهال و هرگونه دردی که در ناحیه معده و روده‌ها است.

 البته ناگفته نماند که این عوارض ژلوفن در طی درمان به تدریج با توجه به تطبیق بدن با دارو از بین خواهند رفت.

 

عوارض ژلوفن (2)

 

عوارض شدید ژلوفن

 البته این نوع از عوارض کاملاً نادر هستند؛ ولی ممکن است عوارض ژلوفن که به صورت شدید در فرد ایجاد شود شامل: اختلالات پوستی، سردرد شدید، تنگی نفس، افسردگی یا تغییرات در رفتار، اختلالات شنوایی، اختلالات بینایی، افزایش وزن، اختلالات ادراری و تنگی نفس باشد.

 ممکن است مدفوع فرد دارای رنگ قیری یا حتی خون آلود و فشار در قفسه سینه و احساس درد در این ناحیه و تشنج به همراه لرز یا بدون لرز نیز داشته باشد.

از عوارض شدید دیگر ژلوفن در فرد می توان به لکه‌های قرمز رنگ کوچک بر روی پوست، خون دماغ بدون هیچ گونه علت خاص و یا جراحت، ایجاد لکه ‌های سفید و زخم بر روی لب‌ ها، استفراغ یا بالا آوردن خون، کبودی غیرمعمولی و یا حتی خونریزی در فرد اشاره کرد. حتماً بایستی مصرف قرص را قطع و به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

عوارض قرص ژلوفن در طولانی مدت

افرادی که قرص ژلوفن مصرف می‌کنند ممکن است در معرض نور آفتاب حساسیت بسیار بالایی را تجربه کنند. به همین خاطر اگر به صورت طولانی مدت در مقابل خورشید  قرار می‌گیرید حتماً از ضد آفتاب و لباس‌های پوشیده استفاده کنید تا از خطرات آفتاب سوختگی در امان و آن را کاهش دهید. قابل ذکر است که اگر از دخانیات استفاده می‌کنید مصرف قرص ژلوفن  نداشته باشید. زیرا ترکیب آن با قرص ژلوفن خطر خونریزی معده را به همراه خواهد داشت.

در این خصوص پزشکان توصیه می‌کنند اگر مصرف سیگار داشته باشید حتماً بایستی به هنگام مصرف قرص ژلوفن آن را ترک نمایید تا از عوارض ژلوفن در امان باشید.

قرص ژلوفن چیست؟

ممکن است شما به هنگام دندان درد یا سر درد به سراغ قرص ژلوفن بروید چون یک نوع مسکن می‌باشد که باعث تسکین درد شما خواهد شد. اما باید به یاد داشته باشید که در مورد مصرف هر نوع دارویی بایستی اطلاعات بیشتری در رابطه با آن داشته باشید و خودسرانه آن را مصرف نکنید. پس علاوه بر موارد یاد شده مصرف بیش از حد این قرص ممکن است به معده و روده شما آسیب جدی وارد کند.

ژلوفن به عنوان یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی شناخته می‌شود. به همین خاطر به عنوان یک تسکین درد از آن استفاده می‌شود. علاوه بر این کاربرد های بسیار دیگری هم دارد که در ادامه به ذکر آنها خواهیم پرداخت.

قرص ژلوفن چیست؟ یکی دیگر از نام‌ های تجاری قرص ژلوفن، ایبوپروفن می‌باشد که عملکرد آن از طریق کاهش هورمون‌هایی است که عامل ایجاد درد و التهاب در بدن فرد می‌شوند. اما سوال اینجا مطرح می‌شود که در چه نوع موارد دیگری می‌توان از این قرص استفاده کرد؟

معمولاً در موارد زیر پزشکان برای بیماران قرص ژلوفن را تجویز خواهند کرد.

  • برای کاهش تب
  • برای کاهش سردرد
  • کاهش دردهای عضلانی
  • کاهش دردهای قاعدگی
  • کاهش دندان درد

و دردهای ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا که در فرد ایجاد می‌شود

 به طور طبیعی مکانیزم اثر قرص ژلوفن به این شکل است که با مسدود کردن برخی از مواد طبیعی که در بدن فرد ایجاد می‌شوند که در اثر آنها التهاب و درد ایجاد خواهد شد؛ موجب کاهش این درد و تورم و تب می شود.

نحوه مصرف قرص ژلوفن

قرص ژلوفن را در دو دوز ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی‌گرم می‌توان از داروخانه‌ها تهیه کرد. جهت تسکین دادن درد استخوان و مفاصل از این قرص استفاده می‌شود. نحوه مصرف ژلوفن بایستی طبق دستور پزشک انجام شود. چون می‌توان با کمترین دوز آن در درمان بیماری نقش بسیار بسزایی شاهد بود.

دوز مصرف ژلوفن برای کودکان بایستی با توجه به سن و وزن آنها تعیین شود. از این رو برای کودکان به جای استفاده از قرص ژلوفن، شربت ایبوپروفن توسط پزشک متخصص داخلی شیراز تجویز می‌شود.

هشدار مصرف قرص ژلوفن

اگر به این قرص حساسیت داشته باشید در صورت تجویز پزشک بهتر است آن را در جریان بگذارید تا داروی دیگری برای شما تجویز نماید.

در هر حال در صورت داشتن موارد زیر بهتر است در مصرف این قرص احتیاط نمایید.

  • فشار خون بالا
  • داشتن آسم
  • بیماری قلبی
  • سکته مغزی
  • خونریزی
  • زخم معده
  • اختلالات خونی
  • اختلالات کلیوی

 البته قابل ذکر است که مشکلات کلیوی ممکن است در اثر مصرف این قرص رخ دهد. اگر با کم آبی بدن یا نارسایی کلیوی و قلبی رو به رو هستید احتمال بروز خطر بسیار بالا خواهد بود. به یاد داشته باشید به هنگام  مصرف قرص ژلوفن در طول روز حتماً  آب فراوانی بنوشید. برای مطالعه اطلاعات بیشتر در رابطه با عوارض داروهای شیمیایی به صفحه مجله سلامت پی جو https://payju.ir/ مراجعه کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.