پژو پارس یک فیس‌لیفت موفق از پژو 405 است که در سال 1379 توسط ایران خودرو معرفی شد. این خودرو با ارائه ظاهری جذاب‌تر و امکاناتی بیشتر نسبت به پژو 405، موفق شد به یکی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین خودروهای ایران تبدیل شود. پرشیا محدود به نوع معمولی یا پژو پارس سال نمی‌شود و انواع متنوع دیگری نیز دارد.

به نقل از اقتصاد آنلاین، بیش از بیست سال از تولید اولین خودروی پژو پارس می‌گذرد. شرکت ایران خودرو، تولیدکننده این خودرو، آن را با الهام از پژو 406 فرانسه ساخته است. این خودرو را می‌توان جزء اولین و معدود خودروهای لوکس ایرانی قلمداد کرد. همین توصیف، قیمت پژو پارس را هم در مقایسه با دیگر خودروهای داخلی تعیین می‌کند.

پرشیا محدود به نوع معمولی یا پژو پارس سال نمی‌شود و انواع متنوع دیگری نیز دارد. در این مقاله، انواع این مدل را معرفی کرده به مقایسه ویژگی­ها و قیمت پرشیا در انواع مختلف آن می­پردازیم. درصورتی‌که قصد خرید پژو پارس را دارید، این مقاله راهنمای شما خواهد بود.

انواع خودروی پژو پارس

پژو پارس یک فیس‌لیفت موفق از پژو 405 است که در سال 1379 توسط ایران خودرو معرفی شد. این خودرو با ارائه ظاهری جذاب‌تر و امکاناتی بیشتر نسبت به پژو 405، موفق شد به یکی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین خودروهای ایران تبدیل شود. پرشیا همچنان روی خط تولید قرار دارد و تاکنون نسخه‌های مختلفی از آن به بازار عرضه شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به پژو پارس سال، پژو پارس LX و پرشیا اتوماتیک اشاره کرد. پژو پارس از ابتدای تاریخ فعالیت خود تاکنون با خودروهای مختلف کره‌ای، اروپایی و چینی به رقابت پرداخته و همواره یکه‌تاز آمار فروش بوده است. در ادامه قصد داریم به بررسی طراحی، مشخصات فنی، آپشن‌ها و ایمنی این سدان سالخورده ایرانی-فرانسوی پرداخته و ارزش خرید آن را مورد بررسی قرار دهیم.

پژو پارس سال یا معمولی

ارزان‌ترین قیمت پژو پارس، متعلق به این خودرو است. پارس سال، یک خودروی پایه است که در زمان خودش لوکس بود ولی امروزه معمولی محسوب می‌شود. این خودرو یک موتور XU7 چهار سیلندر و هشت سوپاپ با 1.8 لیتر حجم دارد که نیرویی معادل 100 اسب بخار تولید کرده و گشتاور آن 153 نیوتون-متر است. مصرف سوخت پارس سال، نسبتاً بالا و در حدود 9.2 لیتر است. 

 

پژو پارس سال یا معمولی

 

البته، لازم به ذکر است که خود این خودرو در طول سال ‌ها تغییراتی کرده و انواع جدیدتر پژو پارس سال ، تفاوت‌هایی با انواع قدیمی‌‌تر آن دارند. به‌طورمثال، می‌توان به ارتقاء استاندارد آلایندگی از یورو 3 به یورو 4، ارتقاء سیستم پخش از ساده به اتوماتیک، تهویه مطبوع اتوماتیک، ارتقاء سیستم ترمز از ساده به ABS با EBD و دوگانه­سوز شدن آن اشاره کرد. چنین مواردی بر تفاوت قیمت پارس سال در بازار اثرگذار هستند.

از معایب این خودرو، علاوه بر مصرف سوخت بالا، می‌توان به دو مورد زیر اشاره کرد :

  • صدای بیش‌ازحد موتور، به‌خصوص هنگام رانندگی در جاده
  • سوزاندن مکرر واشر سرسیلندر، به‌خصوص در مدل دوگانه‌سوز
  • استهلاک بالا در مدل‌های دوگانه‌سوز
  • افت توان موتور در مدل دوگانه‌سوز

پژو پارس LX

محبوب‌‌ترین تیپ خودرو پژو پارس، مدل LX است. موتور این خودرو، TU5 با چهار سیلندر است و 1.6 لیتر حجم دارد. این موتور می‌تواند 108 اسب بخار نیرو و 142 نیوتون-متر گشتاور تولید کند. حداکثر سرعت آن؛ مشابه پارس سال؛ 190 کیلومتربرساعت است. صفرتاصد پارس LX نیز 14.2 ثانیه است.

مصرف سوخت این خودرو، نسبت به پژو پارس سال، بیش از دو لیتر کاهش داشته و حدود 7.1 لیتر است. قیمت پژو پارس LX به دلیل مجهزتر بودن آن نسبت به دیگر انواع پژو پارس، بالاتر است. این خودرو، در دو مدل دنده‌اتوماتیک با چهار دنده و دنده دستی با پنج دنده تولید می‌شود. در مدل دستی، گشتاور موتور به 142 نیوتون-متر، صفرتاصد به 13.2 ثانیه و حداکثر سرعت به 180 کیلومتربرثانیه کاهش می‌یابد. مصرف سوخت پژو پارس LX اتوماتیک هم بیشتر شده و به 8.2 لیتر رسیده است.

می‌توان تنها عیب این خودرو را در مقایسه با پژو پارس سال، افت شتاب اولیه و نوعی کرختی آن به‌خصوص در مدل دنده‌اتوماتیک، عنوان کرد. البته این موضوع باعث نشده است که قیمت پژو پارس LX در مقایسه با مدل‌های قبلی خود کاهش پیدا کند.

 

پژو پارس ELX

 

پژو پارس ELX

این مدل پژو پارس که البته دیگر تولید نمی‌شود، قدرت و شتاب بیشتر را در عین مصرف کمتر نسبت به دیگر مدل‌ها ارائه می‌کند. موتور این خودرو، XU7 و مشابه موتور زانتیاست که با 16 عدد سوپاپ و چهار سیلندر خود، حدود 1.8 لیتر حجم دارد. قدرت آن نیز 10 واحد از پژو پارس سال بیشتر شده و به 100 اسب بخار رسیده که گشتاوری معادل 155 نیوتون-متر تولید می‌کند.

قیمت پژو پارس ELX به دلیل عدم تولید آن، بسیار متنوع و تقریبا سلیقه‌ای­ست.

نوع دیگری از این خودرو با موتور دو لیتری نیز تولید شد که افزایش نیروی موتور، به‌اندازه 10 اسب بخار را برای آن به همراه داشت. علاوه­بر کمی تغییرات ظاهری، مانند رینگ‌های 15 اینچی آلومینیومی و تنظیم برقی پشتی صندلی جلو، مصرف سوخت این خودرو بالا بود. به همین دلیل، این خودرو چندان با استقبال مواجه نشد و خیلی زود از بازار و گردونه تولید خارج شد.

مقایسه انواع پژو پارس

در میان تیپ‌های مختلف پژو پارس، بالاترین قدرت موتور متعلق به پژو ELX و کمترین قدرت متعلق به پژو پارس سال است. در مقایسه با مدل‌های اولیه نیز تعداد سوپاپ‌ها از هشت به 16 عدد در مدل‌های LX و ELX افزایش پیدا کرده است.

به‌طورکلی؛ می‌توان گفت گه عملکرد فنی خودروی ELX در مقایسه با دیگر تیپ‌های پژو پارس بالاتر است. بااین‌حال، ایران خودرو آپشن­های بیشتری را متوجه پژو پارس LX کرده است. درصورتی‌که مصرف سوخت برای مصرف‌کننده مهم باشد؛ بهترین گزینه برای وی پژو پارس LX است. ازنظر امنیتی نیز این خودرو در کنار پژو پارس سال و ELX با فراهم آوردن کیسه هوا برای راننده و سرنشین، در رده بالاتری قرار می‌گیرد.

قیمت پژو پارس در انواع مختلف چقدر است؟

قیمت پژو پارس مانند اغلب خودروهای موجود در ایران، همواره با افزایش و کاهش‌های زیادی همراه بوده است. مخصوصا زمانی‌که به‌دنبال قیمت پژو پارس کارکرده و دست ‌دوم باشید، با یک معادله چندمجهولی روبه‌رو هستید؛ چراکه فاکتورهای زیادی ازجمله قطعات تعویض‌شده یا رنگ‌شده، میزان کارکرد و ... در قیمت ماشین پژو پارس تاثیرگذارند. افراد عادی و غیرمتخصص قادر به تشخیص تمام این موارد نیستند و نمی‌توانند قیمت خودرو پژو پارس را به‌درستی تعیین کنند، درنتیجه ممکن است دچار عواقب جبران‌ناپذیری شوند. همراه مکانیک تلاش کرده تا با ارائه قیمت روز پژو پارس، به شفافیت بازار کمک کند، پس همیشه می‌توانید برای مشاهده قیمت پژو پارس به سایت همراه مکانیک در آدرس https://www.hamrah-mechanic.com/carprice/irankhodro/peugeotpars/ مراجعه کنید.

قیمت این خودرو، علاوه‌بر تنوع آپشن­ها و توانمندی‌های فنی، به مواردی مانند تولید یا عدم تولید آن نیز بستگی دارد. به‌طورکلی، قیمت پژو پارس ELX در مقایسه با دیگر تیپ‌ها بالاتر است. در رده‌های بعدی هم تیپ‌های LX دنده‌ای، دستی، پژو پارس سال و دوگانه‌سوز قرار می‌گیرند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.